BATMAN’DA AHMET DAVUTOĞLU RÜZGÂRI

15-04-2018

14 Nisan günü Batman Kültür Merkezinde ASKON’nun organize ettiği toplantıda Ahmet Davutoğlu Batmanlıların hak ettikleri övgü ve sevgi dolu ifadelerle hitab etti.

Muhacir Şam Ulucami imamının okuduğu, huşu ile dinleyerek mana ve maksadıyla buluşamadığımız Kuranı Kerim Tilaveti ile toplantı başladı.

ASKON’un hazırladığı tanıtım filmi geçmiş değerlerimizin en güzel ifadesiydi.

Davutoğlu kendine has ifadelerle günümüz İslam alemin maruz kaldığı İsrail ve Esat zulmünden bahsetti. Her Müslüman’ın bu insanlık dışı zulümlerde zalimlere karşı hassasiyetini ve tavrını göstermesi gerekliliğini ifade etti. Bunu da milletimizin yaptığını dile getirdi. Kendilerine İslam kimliğini yakıştıran diğer ülkelerin kime kul oldukları, süper güçlerin etkisi ve yetkisi altında duyarsız kaldıkları ortadadır. Bu da İslam ümmetinin başsız ve ümmet bilincinden uzak olduğunun göstergesidir.

Ahmet Davutoğlu  DURUŞ konuşmaları adında; Bilgi, Bilinç, Ahlak konularında hitap etti. Tevhit akidesinin insanın özü olduğu hayatın bu akide ile inşası ve şekillenmesi gereğine vurgu yaptı.

Esmaül Hüsna insanın şahsiyetini oluşturduğu, Esmaül Hüsna ile oluşan şahsiyetin hata yapmayacağına vurgu yaptı. Bu ifadeler toplumun şekillenmesinde temel teşkil etmektedir.

Fakat içerisinde yaşadığım sistem toplumun bunlarla buluşmasını engellemektedir. Toplumu şekillendiren eğitim sistemi ve içeriği şirk sisteminin şekillenmesi ve devamı için dizayn edilmiştir. Bugün Rabbini tanımayan haddini bilmeyen bir nesil oluşmuştur. Bu neslin tasası ve endişesi, geleceği toplum gündeminden uzaktır. Günü birlik pansuman tedbirlerle toplum meşgul edilmektedir. Her insanın saygı duyduğu baş üstünde tuttuğu Kur’anı Kerim hayattan dışlanmıştır. Dokunulamaz ulaşılamaz hale getirilmiştir.

Gönül ister ki Ahmet Davutoğlu’nu Batman’da buluşturan ASKON Batman şubesinin değerli başkanı Salman Nasıroğlu Batman gençliğinin Kur’an la tanışmasına, Kur’anla bilinçlenmesine ve Kur’anı hayat tarzı haline getirmelerine vesile olan çalışmalara da katkıda bulunmasıdır.

Ahmet Davutoğlu rüzgarı, Batman gençliğinin yüreklerine Kur’an tohumu atılmasına bu tohumun gençlerin hayatını geleceğini şekillendirmesini gerçekleştirmeye vesile olmasını canı gönülden isteriz.

Şirk düzenine bağlılık ve bağımlılık; terennüm edilen gerçeklerin, Kur’anı hayata hakim kılmanın gereğini, başbakanda olsa gerçekleştiremediğinin neticesidir. Sayın Davutoğlu başbakan olduğunda bugün dile getirdiği konuların ne derece hayata geçmesine vesile olduğu ortadadır. Toplumun adı Müslüman’da olsa idare sisteminin dinindendir. Bu gerçeği akılda ve gündemde tutmak toplumun uyanışına vesile olur inşallah.

Dostlar; Nisa suresi 136. Ayeti kerimede ‘Siz ey İman edenler, İman edin’ buyrulmaktadır. İnananların bu ayeti iyi tefekkür etmesi gerekir. İman iddiasında bulunanlar İddianızı isbat edin bu da tahkiki imanı taşıyın, delilli inanın, imanınızda sebat gösterin ki gerçekten kurtuluşa erenlerden olunuz inşallah. Allah cümlemizi gerçek imana sahip olanlardan eylesin. Amin.

Selam ve Dua ile…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?