BATMAN’DA HAYAT STANDARDI DÜŞÜK

15-12-2015

Batman, insanlara yeterli hayat standardı sunmuyor ne yazık ki!

Belki daha küçük bir şehirle kıyaslandığında daha hareketli, daha kalabalık, daha canlı görülebilir ancak benim kastettiğim nokta o değil.

Batman’ın yolları delik deşik, havası çok kötü (hele de şu kış mevsiminde), alt yapısı sorunlu, şehirde ciddi bir kirlilik problemi var…

Bunları çoğaltabiliriz. Örnekler çok…

Tüm bunlarla ilgilenmesi gereken bir belediyemiz var ancak ne yazık ki belediye bu konularda çok hantal kalıyor.

Bir şehrin sorunlarını daha net görmek istediğinizde herhangi bir kış günü, özellikle yağmurlu bir kış günü o şehri gezerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

Ara mahallelerin bazıları, ufak bir yağmurla çamur deryasına dönerken, bazı mahalleler ise alt yapı problemleri ve lağım suları nedeniyle bu haldedir.

Bütün Batman’ı Turgut Özal Bulvarından ibaret sanıp bütün yatırımları oraya yönlendirmek, orayı süsleyip vizyon kazandırmak ve şehrin gerisini kaderine terk etmek…

Belediyeciliğin henüz bu topraklara gelmediği, asırlar öncesinin şehirlerine bakalım:

Mardin, Midyat ve Diyarbakır gibi yerleşim yerlerinin 150–200 yıl önceki haline baktığımızda, oraya gittiğimizde emin olun bugünkü Batman kadar problemleri olmadığını göreceksiniz! En azından yolları delik deşik değil, çöp konusunda bu kadar kirli değil, havası daha temiz, şehir planı daha güzel…

Bakabilirsiniz, daha yapılar ortada duruyor. Hepsi de bugünkü Batman’dan daha iç açıcı durumda emin olun!

Milenyum çağındayız. Milletler artık, Mars’ı imara açma planları yaparken biz her defasında şehrimizin elzem asgari sorunlarını dillendiriyoruz. Bunlar bir türlü aşılamadı.

Kim ne derse desin, belediye bir icra makamıdır. Belediye halka hizmetle mükelleftir.

Evet, ülke gündemi, bölge gündemi, şehir gündemi hatta ve hatta dünya gündemi de çetrefilli. Ancak siyaset ve hizmet birbirinden ayrı tutulmalı, gerekli çalışmalar yerinde ve zamanında yapılmalıdır.

Hizmetler yapılırken zorunluluk derecesine göre sıralanmalı, kalp krizi geçiren birine ilk yardım yapmak yerine çürük dişini çekmekle uğraşılmamalıdır.

Basın kavşağında bir köprülü kavşak yapılacağı hususunda duyumlar alıyoruz.

Bu yukarda arz ettiğim meseleye benziyor. Şehrin hayati sorunları varken şehre makyaj yapmak doğru olmaz. Kenar mahalleler, çarşı tarafları, eski mahalleler 100–150 yıl öncesinin imkânlarına mahkum bırakılmışken bugün sadece aynı hat üzerinde ameliyatlar yapmak, aynı caddeyi süslemek diğer insanlara da haksızlık olmaz mı?

Temennimiz belediyenin bu konularda daha hassas olmasıdır. Bütün Batman’ı bir tutması ve hiçbir sorunu göz ardı etmemesidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?