BATMAN DÜNYA KENTİ OLUR

BATMAN DÜNYA KENTİ OLUR
22-06-2021

Ben mucizelere inan bir kişiyim.

Belli mi olur? Zaman olur yer üstü, yer altı paha biçilmez kıymetli bir maden bulunur güzelim Batmanımızda ve Dünyanın yazıp çizdiği, odaklandığı en üst platformlarda ve seviyelerde kendisinden söz edilen Green Batman popüler olur.

Green Batman diyorum çünkü güzide şehrimizin sokaklarında limon ağaçları, iğde ağaçları, iıhlamur kokan ve yeşillerle donatılması imkansız değil, yeter ki istensin ve Batman halkı bu konuda aydınlatılsın, bilinçlendirilsin.

İnşaatlara imar verildiğinde koşullu verilsin her apartmanının bahçesi olsun çamlar dikilsin, imarın olmazsa olmazı olsun. Zamanla Green Batman ‘’Yeşil Batman ‘’ elde edilir.

Tıpkı yeşil Bursa gibi.

Nefes alsın insanlar yazları aşırı sıcak bir iklime sahip olduğu için çok miktarda ağaçlandırılmasında sanırım yarar var.

Neler olur neler?

Yeter ki; Batmanımızın dertleriyle dertlenelim.

Yeşil Batman adayımıza gereğince odaklanalım.

Turizm açısından da harika olur. Sanayi ve endüstri açısından kalkınması bitmiş olsa bile şehrin azıcık dışında 5-10 km mesafede yaylayı andıran ahşap evler doğal doğa bahçeleri yapılabilir. Beton hem fiziksel hem de görsel olarak itici ve soğuktur. Oysa ahşap evler göze hoş gelir. Görsel olarak bu yüzden estetik ve marjinal mimari estetiklerle süper evler yapılabilir. Kış yaz kullanmak üzere.

Yine hangi iktidar olursa olsun fark etmez ne de olsa ‘’Vatan bir bütündür ‘’ Çok çarpıcı ve Batmanımızın çabuk kalkınmasında etken ve aktif projeler üretilebilir istenilirse.

Hollanda - Amsterdamda ve ülkemizde Eskişehir’de yapay ama çok anlamlı ve güzel kanallarla şehir deniz araçlarıyla donatılıp gezilebilir. Maliyeti yüksek olsa bile unutulmamalı ki bir kez ödenir o maliyet daha sonra getirisi ve güzelliği göze hoş gelmesi kentin kalkınmasında yerli yabancı turist akımlarıyla kendini kısa zamanda amorti eder. On’larca yıl kullanılır. Eser elde etmek kolay değil belki ancak tarih bunu yazar.

Unutulmamalı ki yapılanı beğenmemek ileriye atılmış bir adımdır.

Sanırım okura bir hayal bir filim senaryosu gibi geliyor olsa bile bu yazdıklarım; Unutulmamalı ki hayaller olmadan gerçekler olamaz ilerleme hiç olamaz görüşündeyim.

İsterdim ki Batmanımızın acil kalkınmasında aktif rol üstlenecek ve nitelikli karma mesleklerden oluşan bir heyet olmalıydı belki de var. Adı BATMANI KALKINDIRMA VE PROJELENDİRME KURULU işte bu ve buna mealen yakın ama ana misyon ender güzellikte kalkınmış bir Batman projelerini hayata geçirme aktiviteleri içeren bir heyet diye düşünüyorum.

Nedense Güneydoğu halkı çalışkan, cesur ve inançlı bir toplum olduğu halde extrem projelerin hayata geçirilmesinde çok yavaş ve çok zaman kaybıyla elde edebiliyor veya asla elde edemiyor neden anlamış değilim. Anlamakta istemem çünkü ben imkansızlıklardan söz etmiyorum olabilecek istenilirse zaman ve çaba harcanırsa buna bir de finans ayrılırsa her dağ aşılabilir yeter ki istensin.

Bitiriyorum köşemi sadece satırbaşlarıyla sazın teline bir dokunuverdim. Bir gün Batman güzel Batman olur mutlaka olur tarihin ve kalkınmışlığın önüne set yahut set’ler konulamaz evet bir gün olur.

Batmanın gizli zenginleri ve Batmanın sırtından geçinenler bir el atsalar bu konuda ödüllü proje yarışmaları yapılsa elde edilecek projeler hayata geçirilirse göreceksiniz imkansız bildiklerimiz imkanlı olur hale gelir.

Hani denir ya; Çobanın canı istese tekkeden süt bile çıkarır misali.

Kalın sağlık ve bitimsiz mutluluklarla siz Batman Sonsöz okurlarımız ve değerli Batmanlı hemşerilerimiz.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?