BATMAN’IN VEKİLLERİ NE İŞ YAPAR?

23-11-2015

Genel seçimler öncesi CHP’li, AKP’li, HDP’li Milletvekili adayları her fırsatta sahneye çıkıp sınırsız, limitsiz bir şekilde seçmene vaatlerde bulunurlar. “işsizliğe çare” “kaliteli eğitim”, “Batman’ın tüm sorunlarına çözümler”, “fakirliğe çare” “istihdam”, “sanayi” vs. buna benzer sloganlarla atıp tutarlar.

O saf seçmen kitlesi yani Batmanlılar hiç elekten geçirmeden, süzgeç ve filtre kullanmaksızın bu vekil adaylarına inanıp oy verdiler ve onları parlamentoya gönderirler.

En dram olan davranış ve realite de bu müstakbel beyefendiler ile Bayan adaylar Tekirdağlı, Edirneli, İzmirli olmayıp Batmanlıdırlar. Seçimler geldi geçti kendileri parlamentoda ki o ceylan derili koltuklara konforlu bir şekilde oturdular. Vaatler uçtu, buhar oldu bitti.

Halk yine fakirliğiyle, çilesiyle, sorunlarıyla bir ilahi kadermiş gibi baş başa kalıp 

Kaliteli eğitimi hak getire. İşsizlik bitmediği gibi artmaya mutlaka başlar.

Batman’ın sorunları halka halka büyür zincir olur, kolye olur al tak boynuna takabilirsen. Sanayinin “S”sine bile dokunmazlar. Çünkü amaçlarına ulaşmışlardır.

 Gençler çaresiz ve işsiz kalırlar. Esnaf kan ağlar siftah bile edemeden kepenkler açılır kapanır gün biter günler geçer sosyal psikoloji bireye kadar iner bunalım ve depresyonlar başlar. Kahvehaneler tıklım tıklım dolu alabildiğine.

Peki, bu muhteşem vekiller Batman seçmenleri tarafından parlamentoya gönderildikten sonra söyler misiniz Allah aşkına ne iş yaparlar?

Batman ilinde olumlu değişim ve gelişmeler olabildi mi?

O şirin ve kulağa hoş gelen söylemler mitinglerdeki verilen sözler yerine getirildi mi? takipçisi olan var mı?

Ama bu vekillerin mal varlıklarını inceleyin gelişme ve değişme sınıf atlamalarındaki belirgin farklılığı çıplak gözle bile fark edeceksiniz.

Ücret karşılığında, çeşitli siyasi menfaatler mukabilinde yakınları, dostları da kalkınmada zenginleşmede paylarını alırlar. Bu yazdıklarımı, tespitlerimi sizler Batmanlılar o kadar çok farkında olup şahit olmuşsunuzdur.

Bu konuda ne çok üzgün ve hayal kırıklığı yaşadığınızı ancak ve ancak ben tahmin edebiliyorum.

Acıyı, dramı yaşamak için tahmin etmek o kadar farklı ki kesinlikle aynı statü değil bu realite. Ben ancak tahmin edebiliyorum satır başlarıyla oysa siz canlı canlı yaşıyorsunuz.

Onları sorgulamazsanız, avlama tavlama oy avcılığı oyunlarına hep gelirseniz sonuç böyle acı ve hicran olmaz mı?

Ey! Aydın ve eğitilmiş bilgili, dürüst ve çalışkan olduklarını beyan eden ceylan koltuklarda oturan, yakalarına parlamento üyesi simgesi olan rozet takan siz bay ve bayan vekiller muradınıza erdiniz.

Cüzdanlarınız kabardı. Ekonominiz düzeldi. Yaşam konforunuz değişti. Ar-tık-u-la-şıl-maz-sı-nız. Telefonlara da çıkmıyorsunuz Batmanı ve Batmanlıları da çok iyi biliyorum ki çoktan unuttunuz. Ama bu devran böyle geçmez an olur, gün olur yüce Mevla’mız, kainatın sahibi olan o Yüce Allah öylesine sorar ki yaptıklarınızı vekil olmadan önceki hallerinizi bile arar durursunuz.

“Bu Dünya Fani” Rahmetli Özal, Erbakan, Ecevit, Demirel, Türkeş hani halk deyimiyle soruyorum bu zirveyi yıllarca yakalayıp yaşamış meslektaşlarınız şimdi nerdeler? Ne iş yaparlar? Bir duaya bile muhtaç değiller mi, yattıkları kabirlerinde?

Olaya asla “pesisizm”le yaklaşmak tarzım değil ben olsam yuhlarım, protesto alkışlarıyla direnç gösteririm.

Hak ettiğiniz nezaketsizliği katlarıyla sizlere ödetirim yasal çerçeve içinde Batmanlılar sizlere ne yapıyor? Ne ediyor? Bilmiyorum! Ama en azından işe yaramayanlarınızı, sözünde durmayanlarınızı sandığa gömebilirler.

Unutulmamalı ki vekil adayları ile vekiller birer yolcu oysa seçmen han’ın sahibi yani han’cı konumundadırlar.

Yazdıklarım ve önerilerim uyarıcı anlamda olup; haklarınızı savunmada bir katalizör rol almalı. Tetikleyici ve harekete geçmeniz onları, o zat-ı muhteremleri asli görevleri olan hizmet etmeye davet niteliğindedir.

Kalkınmış, refaha ulaşmış uygar normları yakalamış hatta geçmiş olan ve özenilen bir il’in vekili olmak sizleri de onurlandırmayacak mı? Ey vekil görünümlü iş takipçisi konumunda olan ceylan koltuk, mal mülk sevdalısı olanlar.

Yüce Allah’a hesap vermektense seçmenimden özür diler hatalarımı telafi ederek asli görevine dönen Batman vekili olmayı tercih ederim.

Çünkü Allah’ın hesabı çok büyük bir azabı da beraberinde getirir. Bu yük çok ağır kaldırılamaz diye düşünüyorum.

Sizlere karşı sorumluluğumun bilincindeyim, değerli yorumlarınıza layık olmaya çalışacağım sizler aynasınız kendimi sizde görüyorum yanılmamam dileklerimle.

Kalın sağlık ve umutla siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?