BATMAN, İZMİR'İN YANINDA

05-11-2020

Merhaba değerli okurlarım, bu hafta güzel ilimiz İzmir’de yaşanan hüzünlü depremden kendi bakış açımla söz etmek istiyorum. 
Biliyorsunuz ki 30 Ekim’de İzmir’de 6,6 şiddetinde bir deprem oldu ve çok sayıda insanımız vefat etti, bazı binalar yıkıldı bazıları mühürlendi.

Kısacası İzmir; evsiz kaldı, halk dışarıda yatmak zorunda kaldı. Böyle durumlarda toplumsal dayanışma ve birlik içinde olmamız gerektiği için sosyal medya platformumuz olan Gelişim Kuşağı olarak kendi aramızda para toplayarak harçlıklarımızdan, dişimizden tırnağımızdan ayırıp “yanındayız İzmir” dedik ve oradaki halkımız için çorap, atkı, bere, eldiven aldık. Daha sonra Batman Valiliğini aradık: “Nasıl yapalım?“ dedik onlar da beyaz masaya bağladılar.

Onlar da: “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletin isterseniz bizler de gereken kurumlara iletiriz.” dediler. 
Tabi siz bu yazıyı okurken biz teslim etmiş olacağız. Batman olarak İzmir'in yanındayız.

Geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz. Karınca hikâyesini bilirsiniz. Bizim de o misal en azından niyetimiz ve yolumuz belli. Aklımızda onlar var. Gönlümüz mağduriyet yaşayan İzmir halkı ile atıyor. Belki çok cüzi bir yardım belki de sadece bir damla akmaz ise damlar misali.

Ancak en azından destek olan dostlarımız ve her daim yanımda olan Gelişim Kuşağı ailesi olarak kalbimizin onlar ile attığını göstermiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

LANET OLSUN FIRSATÇILARA:
Bir de görmüşsünüzdür İzmir'de battaniyeyi kat kat pahalı satan fırsatçıları veya ev kirasını 2 katına çıkaran ev sahiplerini. Maalesef toplumda bu tarz iyi niyetten yoksun insanlar var onları aramızdan bir an önce soyutlamak gerekiyor. Geçen hafta da buna benzer bir yazı yazdım bu konu hakkında. Ancak hâlâ ses çıkmadı eleştirilerimize karşılık.

Allah ıslah etsin kim vatandaşı üzüyor ise. Ayrıca tavuklarımız mı birden altın yumurtladı bana mı öyle geldi bilinmez ama 20 TL’nin üstüne çıktı yumurta kolisi, yağ deseniz öyle bunlar hep şişirilmiş fiyatlar, acilen denetleme gelmeli ve üst limit olmalı.

Maskeye bile üst limit 1 TL gelmiş iken bunu serbest piyasa ile açıklamak mümkün değil. Serbest piyasa bu kadar da serbest olmamalı diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızın çoğu zaten pandemiden dolayı işlerinden oldular bir de fırsatçılar ile uğraşmasalar keşke. Umarım bir an önce ortam düzelir.

ÜCRETSİZ DİJİTAL PAZARLAMA'NIN SIRLARI ETKİNLİĞİNE DAVETLİSİNİZ:
5 Kasım saat 20.00’de Dijital Pazarlama Uzmanı Sayın Okan DEDEOĞLU ile benim sunacağım Microsoft Teams üzerinden bir etkinlik düzenleyeceğiz. Çekiliş ile hediye olarak 10 kişiye özel eğitim verecek hocamız. Hepiniz davetlisiniz. Linki için “gelisimkusagiresmi” Instagram hesabından bakabilirsiniz.

Son olarak da maske, mesafe ve temizlik kurallarını unutmadan, yetkilileri ve sağlıkçılarımızı üzmeden kurallara dikkat edip Batman'ı ve Türkiye’mizi hep birlikte kırmızıdan yeşile dönüştürelim.
Bana ulaşabileceğiniz soru, sorun veya öneride bulunabileceğiniz Instagram hesabım fatiherdoganresmi’dir. Haftaya tekrar görüşünceye dek sağlıkla, mutlulukla, huzurla kalın. Allah'a emanet olun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?