BATMAN KÖTÜ ANILMAMALI

24-12-2015

Ben Batman doğumluyum. Batman Güneydoğu’nun güzide ve kalkınması devam etmekte olan bir ilimiz. Batman olaylarla, intiharlarla, çatışmalarla, terörle anılmamalı.

Anılırsa ne olur? Batmanlılar üzülür. Batman ve diğer komşu iller etkilenir.

Gül’e bakıp yapraklarını görmeyip yalnız ve yalnız dikenlere odaklanmak haksızlık olmaz mı? Batmanın hiç bir özelliği güzelliği kalmadı da yalnız terör mü var Batman’da bu güzelim kentimizi savaşla, kan’la, terörle anmanın mantığı ne?

Kimlere yarıyor?

İçerde ve dışarıda, dahili harici ölümlerle, öldürmelerle Batman’ı Cumhuriyet tarihine kayıt etmek, fişlemek büyük haksızlık, saygısızlık ve cehalet değilse ne olabilir?

Batman doğumlu olan ben Mehmet Ekmen 40 yıl’ı aşkın bir zamandır İstanbul’da ikamet ediyorum. Azıcık İstanbul’un bu Bizans orijinli kent’in bam teline hafiften dokunalım. Bakalım ne sesler?

Ne resimler?

Hangi realiteler?

Karşımıza çıkacak birlikte izleyelim bu siyah beyaz filmi.

İstanbul’da da her ideolojiye mensup terör var mı? Var! Soygunlar var mı? Elbette ki var. Kap kaç, öldürme, yaralama var mı? Var! Kim yok diyebilir ki?

Hırsızlık, yolsuzluk, resmi kurumlarda gayri yasal, kanunsuz, hukuksuz işler, yollar var mı? Var ki ne var!

Az bile saydığım bu “var”larla dolu uluslararası üne sahip metropol kentte yok yok ama muhteşem İstanbul, Dünya kenti diye reklamize ediliyor insanların, insanlığın bile dirhem dirhem satıldığı bu kentte.

Dar kafalılar, cahiller, art niyetliler, seviyesiz ve basit bürokratlar, güya bilim adamı, güya akademisyenler at gözlüğüyle olaylara bakıp çarpıtarak negatif anlamlı felsefe yaparak Batmanı terörle anıyorlar utanmaz ahlaksızlar Batman ve Batmanlılara komşu illere sınırsız ve limitsiz miktarda, şekilde özür borcunuz var.

Ayrımcı olmayıp, birleştirici olursanız daha dürüst ve rasyonel bakmayı görmeyi başarabilirseniz Batman terörle anılmaz.

Terörle anılmaz ise inanın terörde olmaz yeter ki zemin hazırlanmasın dolaylı veya direkt halk ve şehir provoke edilmesin her şehir, her yer güllük gülistanlık olur.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın değerli Batman Sonsöz okurlarımız ve Batmanlılar, tüm Güneydoğulular muhteşem Mezopotamyalılar sizler iyisiniz iyi ki varsınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?