BATMAN MARKET

BATMAN MARKET
24-10-2021

Batman bir market şehri oldu.

Hiç bir ilde bu kadar yerli ve kurumsal market bulamasınız size söyleyeyim.

Her köşede bir bakkal, her mahallede yerli kurumsal üç beş gros market.

Batman’da hazır tüketiciyi bulmuş iken fırsat bu fırsat marketler peşi sıra açıldı son yıllarda.

Bir dünya masraf edilen bu marketlerde de bir çok kişi de çalışıyor, evine ekmeğini götürüyor. Neredeyse tekstil sektörünü bile çalışan kapasitesi ile sollayacak bir durumda.

Ve işin ilginç yanı da çoğu gros market hiç biri boş kalmıyor.

Bazıları tıka basa dolu görüyoruz.

Pandemi ile birlikte Batman’da market açma furyası başladı. Çünkü bu süreçte tek gelir elde eden gıda sektörüdür. Bunun farkına varan girişimciler ardı sıra market açmaya başladı.

Bazı yerel gros marketler de zincir mağazalarını peşi sıra açıyor.

41 kere maşallah diyelim, Allah nazardan saklasın.

Rekabet her zaman kaliteyi de beraber getirir; marketlerin çokluğu biz tüketicilere de market seçim hakkı doğuruyor, bizim için iyi yani.

Batman için kim ne yapıyorsa taş taş üstüne koyuyor ve parasını Batman içinde tutuyorsa Allah bereketini artırsın, yoluna engel çıkarmasın inşallah.

Bazı yerli marketlerde öyle güzel anlar yaşıyorum ki, Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum, özelikle temel gıda maddelerinde belirtilen et, tavuk ekmek, bakliyat, yağ gibi ürünlerde yaptıkları anlık indirimler takdire şayan; yani nedeni ne olursa olsun çok güzel hareketler bunlar.

Biz gazeteciler hep yazdık çizdik; yerel esnaftan alışverişinizi yapın diye.

İşte bu yüzden yerel esnaf Batman halkını iyi tanır, halkı memnun etmesini bilir, kazandığını paylaşmasını bilir, kazandığını tekrar Batman’da yatırım yaparak gösterir, iş verir, aş verir olmayana yardım elini uzatır.

Kurumsal marketler kötü değil, asla onlar ta nerelerden gelip Batman’da iş yeri açmış Batman’da değer vermiş yol göstermiş, iş adamları ve yatırımları tabi ki onlarda ekmeğini yiyecek orda da bir sürü çalışan Batmanlı kardeşlerimiz var. Milliyetçi davranıp hep bana rap bana olmaz bunu kulda kabul etmez Allah ta.

Batman her geçen gün büyüyor ve nüfusu da artıyor, artık ben yok biz varız yani Batman halkı, eski eskide kaldı, artık eskiden bakkal vardı, şimdi de var, ama yetmiyor, büyük gros marketler rekabeti geliştirmesi gerekir. Halka daha ucuz ürün satmalıdır. Bunu yapan gros marketler daha fazla kazanır. Halkımızın hayır duasınıda alır.

Öte yandan market zincirinde tek eksiklik Batman’da tarım marketin olmayışıdır.

Sayın siyasi yetkililerimize ve tarım müdürümüze önerim Batman’a bir tarım market kurun. Tarım market bildiğiniz gibi, üreticiden direk olarak tüketiciye mal temin etmektir. Onun için kar marjı gütmeden halkın ucuz mal almasını sağlıyor. Tarım market Batman’a şarttır diyebilirim. Hatta Şehrin değişik noktalarına tarım marketlerin açılmasını temenni ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?