BATMAN NİÇİN BİR GAZİANTEP OLAMIYOR?

15-02-2021

Yaklaşık son 10-15 yıl içinde Gaziantep bir çok anlamda zirve yaptı. Özellikle de sanayi ve kalkınma hamleleriyle. Buna bir de meşhur baklavası ve diğer doğal yemek çeşitlerini katarsak bakın ürettiği ve hem iç piyasa da hem de dış ülkelerde popüler bir ilimiz olmuş durumda. Emeği geçen ve extrem projeler üretenlere çok şey borçluyuz ne de olsa kalkınmış ve kalkınması halen devam eden mükemmel bir şehrimizi görüyoruz gerçekten çok ama çok sevindirici ve kendini, kalkınmasını kıskandıran demeyelim de ama özendiren ve rol model alınacak bir güzide şehrimiz. Gaziantep deyince Dünyaca meşhur Antep fıstığını da pas geçmeyelim.
Ancak Güneydoğuda Gaziantep’in kalkınmada zirve yapması çok sevindirici olmasına rağmen; bence yetmez neden mi yetmez? Hemen açıklayayım iş ve genç nüfus bakımından olsun çalışkanlık olsun Gaziantebimizden fazlası olup eksiği olmayan Batman il’imizin de parelel bir tarzda kalkınmaması düşündürücü ve mutlak bir şekilde masaya yatırılmaya, analiz etmeye değer bir konudur diye düşünüyorum.
Mevcut bir denizde bir dalganın diğer dalgalardan da daha fazla yükselmesi birey bazda rekor kırması çok mu önemli? Önemli olan tüm dalgaların birlikte kabarıp yükselmesi daha çok başarı değil mi? Demek istediğim o ki: Bir bölge de bir şehrimizin efsane nitelikte çok çok başarılar elde etmesi ve Dünya kamuoyunun dikkatini çekmesi gerçekten muhteşem bir proje ve anlamlı bir başarıdır. Ancak diğer şehirlerimizin de kalkınması en azından paralel gelişmesi olayın tesadüf olmayıp müthiş projelerin elde edilip hayata ve pratiğe koyulmasıdır. 
Bölgelerimiz de bu ve bir çok il’lerimizin eğitim de, tarımda, ağır sanayide ve mimari de anlayacağınız inşaat sektöründe hatta hatta tektil de kalkınması ve kayda değer başarılar elde etmeleri total olarak ülkemize de rantabilite ve tam istihdamda özellikle de işsizlikte son derece önemli değil mi? Olmamalı mı ?
Anadolu’da gençleri ve enerjilerini yatırıma yönelik alanlarda çalıştırmak,onlara iş potansiyeli hazırlayıp konforlu bir hayatı elde edebilme şansını vermek ; en azından beyin göçünü de önlemek olur görüşündeyim.
O halde mevcut iktidarla, ana muhalefetle ülkemizde birinci sırada ele alınması ve mutlak bir şekilde olumlu sonuçlar verecek projelerin,kalkınma hamlelerinin gerçekleşmesinde aktif rol almaları ülkemize ve milletimize yapılacak en iyi çalışma olmaz mı?
Bitirirken Batmanımızın ve kalkınması henüz bitmemiş devam etmekte olan tüm diğer il’lerimizin de Gaziantebi rol model olarak görmeleri ona özenerek plan ve kalkınma projelerini yapıp hayata yani pratiğe dönüştürmeleri Mars’a gidip orada hayat bulmak kadar zor değildir.
İstemek sahip olmanın yarısıdır diğer yarası da ne istediğini bilmek ve isteği hayata geçirebilmektir. Yani ihtiyaç duyulan eksiklikleri eyleme dönüştürebilmektir diye düşünüyorum. Çok çok eski yıllara dönüp bakıldığında muhtemelen Gaziantep de bu konumda değildi.
Ama yerinde saymak da istemedi badanaj hiç yapmadı. Çalıştı araştırdı kalkınan güzide bir Büyük şehrimiz oldu. Başarılar diliyorum bu güzide şehrimizi darısı Batman ve daha nice kalkınması devam eden diğer şehirlerimize…
Kalın sağlık ve bitimsiz mutluluklarla Sonsöz okurlarımız ve değerli Batmanlılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?