BATMAN ÖFKELİ

BATMAN ÖFKELİ
17-08-2021

Değerli Sonsöz Gazetesi okurları; bugün öfke kontrolü nedir, nasıl kontrol altına alınır konusunu ele alalım.

Batman da son zamanlarda yaşanan, tartışma, kavga ve benzeri davranışların çoğalması, öfkeli olduğumuzun bir işareti aslında.

Son iki yıldır özelikle pandemi nedeni ile neşemiz kaçtı, anlayışımız daraldı kırmızıçizgimiz çoğaldı, çok küçük hatalara dahi tahammülümüz yok gibi.

Çoğu konuya öfke ile çıkışımız sonucunda kırıcı, kavgacı olmamızı sağlıyor.

Batman da yaşanan çoğu tartışma ve kavganın nedeni çekirdek kabuğunu doldurmayacak nedenlerden ibaret, çoğu tartışmanın bedeni bile net anlaşılmıyor.

Çoğu tartışmanın başlığı alacak - verecek meselesi olsa da, bazıları da bir anda harananan anlamsız tartışmalar.

Özelikle gençlerin çoğunun derdi aslında ekonomi işsizlik, yan bakma, halı saha maçı gibi nedenlerden.

Pandomi insanları eve tıkıp işsiz güçsüz bırakması aile içi şiddeti de körüklemiş oldu, evde eşlerin uzun uzun zaman geçirmesi bile tartışma ve kavga nedenleri arasına girmiş durumda...

"yani Batman da öfke tavan yapmış durumda"

Bir de psikolojisi bozuk insanlar var; izlediği bir filim ve diziden etkilenip karakter değiştiren bu kişilerin olmadık davranışlar içinde bulunması, aslında bir psikolojik bir problemin habercisi ve tedavi görmesi gereken kategorideki kişilik bozukluğu, tedavi edilmese ileri seviyede kendine ya da bir başkasına zarar verebilirler.

Öfkeli olmak için ortada bir çok neden sayılabilir, kişiler tarafından ama bu öfkeli olmak için bir neden değil, bir başkasının yaptığı hataya ortak olmamak en doğrusu.

"Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır "

Nedeni ne olursa olsun uzlaşı ve tatlı dil şart hayatta, öfkeyi öfkeyle karşılamak, bize de zarar verebilir.

Öfkemizi kontrol altında tutmalıyız

Ne demiş atalarımız...

" Öfke ile kalka merhaba zarar ile oturur"

Dünya malı dünyada kalır, mal mülk her şey Allah’ın, Bizlerde kendimizi küçük düşürecek, utandıracak davranışlardan uzak durmalıyız.

Öfke sizi kontrol altında tutabiliriz aslında, uzmanlar çok sinir bozucu bir davranışla karşılaştığınızda durun ve 10 kadar içinizden sayın der, bu 10 saniyelik duruş öfkenizi kontrol etmeniz için yeterli demekteler, yani öfkemizi kontrol edebiliriz.

Batman’ı sevseydik huzuru ve kendi huzurunuz ve mutluluğunuz için lütfen öfkenizi kontrol altına alın.

Sağlıklı ve huzur dolu günlerin gelmesi dileğiyle kendinize iyi davranın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?