BATMAN SEVDALISI OLMAK

BATMAN SEVDALISI OLMAK
21-09-2021

Batmanı sevmek, Batman’a değer vermek, Batman halkına değer vermekle olur.

Her insan; doğduğu, büyüdüğü, yaşadığı beldeyi sever. Çölün ortasındaki kum yığını arasında var olan bir vaha, bedevi için bir cennettir. Aynı şekilde herkesin vatanı da kendi cennetidir.

Kanımca, Batman güzel bir yaşam alanıdır. Hem sevilecek ve ham de gönül hoşluğuyla yaşanılacak yerdir. Tabi ki Batmandan daha güzel, daha değerli, doğası daha güzel pek çok yerler vardır. Ama ben yine de Batmanı severim. Hani “Toprak çeker” derler ya. Benim ki de o misali…

Batmanı sevmek; insanını sevmektir. İnsanına değer vermektir. İnsanının yaşam standartlarını yükseltmektir. İnsana, insan olduğunu gösterebilmektir; Batmanı sevmek.

Yapılacak her hizmetin insan için olduğunu bilerek, zamanın ekonomik ve kültürel imkânlarını Batman halkına sunarak çalışmaktır Batmanı sevmek…

Batmanı sevmek; toplumumuzun yaşam kalitesini yükseltmek için gayret etmek, Modernizmi ve medeniyeti bir arada yaşatmaktır. Tabi ki medeni toplum olmanın yolu sosyal bağların güçlü olmasından geçer. Saygın toplum, birbirlerine değer veren toplumdur. Yine aynı şekilde “saygın toplum” olmanın yolu ahlaki değerlerimizin güçlenmesidir hiç şüphesiz. Ama şunu unutmamak gerekir, yaşam standartları çağdaşlarına göre ileri seviyede olmayan toplumlar ahlaken çok yüce değerlere sahip olsalar da çağdaşlarından geri sayılmaktadırlar. Bu nedenle toplumun kalkınması, ahlaki değerlerle modern imkânların bir arada harmanlanmasıyla gerçekleşir.

Batman’ın da kalkınıp güçlenmesi, Ahlaki ve Ekonomik alanda ilerlemesiyle mümkündür. Her iki alanda kalkınmanın temeli Belediyecilik çalışmalarından geçer. Bu nedenle Batman halkına şehircilik alanında emeği geçenleri takdir etmemek mümkün değildir.

Kanımca Batman’ın gerçek kahramanları hem Şehircilik Alanında hem de Ekonomik alanda Batmana katkı sağlayanlardır. Ekonomik ve sosyal alanda halkın kalkınmasını sağlayan, yaşam standartlarının yükselmesi için emek sarf eden, medeniyetle birlikte modern yaşam standartlarını geliştiren,  ilimizin kalkınması için çaba gösteren kahramanlara her zaman ihtiyacımız vardır.

Yeri gelmişken Batman’ın gelişip kalkınmasında emeği geçen Belediye Başkanlarını yad etmeden geçmek olmaz. Batman’ın 1955 yılında ilk Belediye Başkanlığı yapan Sait RAMANLI ve oğlu Mustafa RAMANLI Batmanımızın temel taşlarını döşeyenlerdir. Uzun bir süre Batman halkına hizmette bulunmuşlardır.

Hizmet fırsatı bulmadan menfur bir saldırı sonucu öldürülen Edip SOLMAZ’da iz bırakan Belediye Başkanlarımızdandır.

12 Eylül Askeri darbesinden sonra Batman’ı Batman yapan Ataullah HAMİDİ’ye ayrı bir yer vermek gerekir. Gerçekten bu şahsın Batman’a büyük hizmetleri olmuştur. Bugünkü birçok eser onun çalışmalarıyla gerçekleşmiştir. Ayrıca Batmanın il olması için yapmış olduğu katkıları da takdir etmek gerekir.

Hayatını halkına hizmet ederken kaybeden, görevinin başında kalp krizi geçirerek yaşama veda eden Başkan Salih GÖK’ün halkın gönlündeki yeri bir başkadır. Kendisi Batman sokaklarını asfaltla buluşturan bir başkandır. Farklı kişiliği ile Batman halkının takdirini toplamıştır.

Batman’ımıza emeği ve katkısı olan Abdullah AKIN, Hüseyin KALKAN, Necdet ATALAY, Sabri ÖZDEMİR gibi yakın tarihte başkanlık yapan Belediye Başkanlarımızı da unutmamak gerekir. Her biri halkımıza değişik katkılarda bulunmuş farklı hizmetler sunmuştur.

Fakat Batman Belediyeciliğinde “KAYYUM BELEDİYECİLİĞİ” farklı bir belediyecilik olarak damgasını vurur.  Bu konuya bir başka yazımızda değineceğiz, İnşallah…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?