BATMAN-TRABZON HATTI!

BATMAN-TRABZON HATTI!
14-12-2021

Batman Çalışan Gazeteciler Derneğinin daveti ve Batman Belediyesinin ev sahipliğinde ilimize gelen Trabzonlu Gazeteciler, şehrin kültürünü, turizmini ver sporunu yerinde görme bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, TSYD yönetim kurulu üyesi Murat Taşkın, gazeteciler Fatih Turan, Ahmet Kamburoğlu, Birol Sancak, Fatih Ayaz, Serkan Kılınç, Özgür Özdemir, Erdoğan Bekar ve Nuri Okumuş'tan oluşan heyet ile 2 gün beraber olduk.

Cumartesi günü öğle saatlerinde ilimize gelen Trabzonlu meslektaşlarımız, Çömçe Lokantası’nda yöresel yemekler yerken, yörenin kültürüyle ilgili bilgiler edindiler.

Trabzonlu gazeteciler, ilk ziyaretlerini Batman-Trabzon Taraftarlar Derneğine yaptı. Trabzon Gazeteciler Derneği Başkanı Ersen Küçük, Başkan Necmi Malkoç’a Trabzonspor forması hediye etti.

TPAO tesislerindeki Kulüp tesislerini ziyaret eden Gazetecileri, Kulüp Başkanı Vahap Akbaş, 2. Başkan Yalçın Güneştekin, As Başkan Bayram Demirhan, Basın sözcüsü Orhan Güzel ve Teknik direktör Zafer Hızarcı karşılıyordu.

Sohbet, Batman Petrolspor ve Trabzonspor’du. Trabzonlu Gazeteciler, Kulüp başkanı Vahap Akbaş’a ve Teknik Direktör Zafer Hızarcı’ya isminin yazılı olduğu Trabzonspor Formasını hediye ettiler. Kulüp Başkanı Akbaş ise gelen gazetecilere Petrolspor forması takdim etti.

Petrolspor kulübünün ardından TPAO altyapı tesislerini ziyaret eden konuklar, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir karşıladı. Altyapıyı destekleyen ve TPAO için gece-gündüz çalışan Demir, TPAO’nun 67. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle koca çınar hakkında önemli bilgiler veriyordu.  

Trabzonlu gazeteciler ve kentteki gazeteciler için TPAO'da dostluk yemeği düzenlendi. 

Dostluk yemeğine Petrolspor’un lider olmasında büyük emeği olan Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş katıldı.

Dostluk yemeğine ev sahipliği yapan TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, esprileriyle programa renk kattı. 

Gazeteciler, isminin yazılı olduğu Trabzonspor Formasını sayın Valimiz Şahin’e hediye etti.

TPAO konuk evinde düzenlenen yemekli programın ardından Vali Şahin, Trabzonlu Gazetecilerle birlikte Trabzonspor-Antalyaspor maçını izledi. Maç esnasında TPAO Bölge Müdürü Demir ve Özel İdare Genel Sekreteri Özer, Belediye Kültür Müdürü Metin Gürbüz, konuklarla yakından ilgilenerek Batman’ın tanıtımı için önemli bilgiler veriyordu.

Gece yarısı soğuk havada evin yolunu tutuyorduk. Sabah 07.30 ila Başkan Ercan Atay ile birlikte ekibi ayakta misafirlerini bekleyerek, Batman’ın lezzetleriyle iş insanı Ekrem Konaç’ın terasına götürüyorduk.

Kırmızı-Beyazlı ekibin eski Başkanı ve koyu bir Petrolspor taraftarı olan Konaç, memleketi Batman’ın tek profesyonel takımı Petrolspor’un 2.lige çıkması onun en büyük arzusu olduğunu belirtiyordu.  

Konuklarımızla beraber, Pazar Günü Batman’ın tarihi Hasankeyf’i gezdik. Hasankeyf’e özgü kahveyi içen ve Hasankeyf Müzesini gezen konuk gazeteciler, Vali Yardımcısı ve Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk ve Hasankeyf Müze Müdürü Mehmet Cabir Alper tarafından ağırlandı. Müze’e hayran kalan konuklar, bol bol görüntü alarak aileleriyle gelip geniş bir vakit ayıracaklarını belirtiyorlardı.

Gazeteciler, Pazar Günü Şehir Stadında soğuk havada oynanan Batman Petrolspor-Kütahyaspor maçını izledik. 5 gol yiyen Petrolspor’un futbolcularını alkışlayarak moral veren sayın Valimiz Hulusi Şahin ve Yarasalar Taraftar grubundan övgü dolu söz eden meslektaşlarımız, Batman stadındaki taraftarının  Süper ligde bile az kulüpte olduğunu belirtiyorlardı. 

Onlar giderken sosyal medyalarında daha şimdiden güzel paylaşımlarını gördük. Daha sırada haber-makaleleri var.

Yaşasın 72-61 kardeşliği…

Batman-Trabzon birbirine daha da yakınlaştı bu ziyaretle. Güzel dostlar edindik.

Kısacası; Biz Batman’ı Batmanlılara değil, Batman dışındakilere anlatmaya devam edelim.

Batman’ın buna çok ihtiyacı var.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?