BATMAN VALİSİ GÖNÜLLER KAZANIYOR

11-03-2021

Batman’ımızın tarafsız objektif gazetesi Sonsöz gazetesini her gün incelerim. Haberlerden, röportajlara, makalelerden okuyuculardan gelen yorumlara kadar okurum. Sözün özü günü Batman Sonsöz Gazetesini okuyarak başlarım. 
Batman valisi Hulusi Şahin beyefendinin çok aktif çalışma ve başarılarının farkına vardım. Bugün Vali bey’i yazmayı manevi bir borç yahut bir misyon olarak düşündüm.
Öncelikle vali Şahin beyefendiyi tebrik ederim. En çok dikkatimi çeken ve değerli, hayati önem taşıyan konu ise covid -19’la olan ciddi ve başarılı mücadelesi oldu. Maske - mesafe - hijyen yani temizlik bu önemli konuda olan başarılı çalışmaları sonucunda Batman ilimizde vaka sayılarının giderek düşürme çabasıyla kendisini ödüllere layık bir aday olarak görüyorum.
En azından diğer illerimizin de Valilerine örnek veya rol model alınacak bir Devlet yetkilisi olması gerekiyor diye düşünüyorum. İnanıyorum ki vefakar olan Batmanlılar onu çok sevecekler, kendisine çok saygılı olacaklar ve bir gün görevi gereği tayini çıkar da giderse bu beyefendi daima gönüllerde kalacak. 
Kendisiyle ilgili videolar izledim. Görevini hakkıyla yapan, yılmadan yorulmadan denetimleri ve valisi olduğu Batmanlıların isteklerini dikkate alan bir yetkili. 
Bunları okurken, dinlerken araştırırken varılan mükemmel sonuçlarla başarıları ister istemez bizleri keşke her ilgili Sayın Vali bey gibi hassas ve başarılı olsa demeden, düşünmeden de geçemiyoruz.
Batmanın ilçelerini gezmesi, olan sorunları yerinde görüp çözmesi ve bu önemli sorunları dikkate alıp başarılı sonuçlara gitmesi elbette ki gönüllerde yer almasını sağlıyor.
Hele Sonsöz Gazetesinin TV sayfasından Sayın valinin Halkla buluşmalarını canlı olarak izliyorum. Sayın vali, hiç aracı koymadan halkla buluşuyor ve sorunlarını ve isteklerini yerinden alıyor. 
***
Bir Batmanlı olarak, her ne kadar İstanbul’da ikamet ediyor olsam da fazlasıyla bu değerli çalışmaları ve pozitif projelere imza atmış olması çok sevindirici.
Bir öğrenci olarak saygıdeğer Vali beyden Batman’lı öğrencilerimiz adına masum isteklerim var; Örneğin öğrencilerle ilgili yapıcı-onarıcı yani eğitimsel açıdan kendilerini motive etmeleri ve derslerinde başarılı olmaları için bir takım önemli plan ve projeler, ödüllü yarışmalar düzenlemesi, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi öğrencilere nakdi ve ayni yardımlarda bulunması hatta Batmanlı zenginlerin öğrenci kardeşlerimize burs vermelerini sağlaması daha benzer ve bu kategoriye giren çalışmalara imza atmasını bekliyorum.  
Çünkü inanıyorum ki ülkemize yardımcı olmanın temel noktası eğitim olup; yine başarılı bir eğitimden ötürü öğrencilerimizin kendilerine düşen payı fazlasıyla almalarıdır. 
Allah’tan dileğim ülkemizde diğer önemli makamlarda da Sayın Valimiz Hulusi Şahin gibi başarılı ve projeci bürokratların sayılarının gittikçe artmasıdır. 
Çünkü her başarı emek ister, gönül vermek ister. 
Allah’ın rızasını en ön planda tutmayı gerektirir. 
Allah, Vali beyden razı olsun başarılarının devamını bekliyor ve diliyoruz.
Son söz olarak sayın valimizin ve sağlıkçılarımızın çabalarını boşa çıkarmamak dileğiyle ‘Mavi’de kal Batman diyorum. 
Kalın sağlık ve mutluluklarla siz saygın okurlarımız ve Batmanlılar. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?