BATMAN ve GÖBEKLİTEPE

19-06-2019

Çok durgun ve sakin gelmiyor mu bu şehir sizce?
Sanki ölü toprağı var üzerimizde hele bir de yaz geldiyse, bi canlılık, hareket, inovasyon şöyle bir silkeleniş fena mı olurdu bu şehir için.
Her zaman derim bu şehir birçok sektöre aç diye. Aslında potansiyel müthiş. Fakat arz noktasında sıkıntılar yaşanıyor sanki.
Bakın okullar tatile girdi. Peki, çocuklar yaz boyu ne yapacaklar sizce imkanı olan tatiline gidecek, olmayan ya tarım işçiliğine ya da şehir merkezinde şansı yaver giderse bir iş yerinde çalışacak ya da eylül ayına kadar kös kös oturacak. 
Genç nüfusumuz çok fazla biliyorsunuz, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün gençleri bu yaz tatilinde yönlendireceği projeler var mıdır? Bu genç potansiyel bu koca 3 ayı heba mı edecek sizce?
Yetişkinlerin sıkıntıları ayrı bir dert. Kahvelerde sırt ağrıtan taburelerde zaman geçirmek midir tek dertleri acaba?  Bunları neden mi söylüyorum, anlatayım;
Hafta sonu çeşitli gezi ve organizasyonlara imza atan Batman Gezi Kulübünün Şanlıurfa gezisine katıldım. 2019 yılının Göbeklitepe yılı olduğunu belki de birçoğumuz bilmiyor. 
Hemen yanı başımızda bir şehirde yeraltından 2000 yıllık tarih fışkırıyor, ama alman turistler hariç kimsenin umrunda değil. Acaba ben mi haksızlık ediyorum bizim vatandaşa?
O meşhur Plan değil pilav istiyoruzcu toplumdan farkımız mı yok nedir?
Uzun zamandır gitmeyi hayal ediyordum Göbeklitepe`ye 
Bu hayalimi sonunda gerçekleştirdim, düşünsenize 2000 yıl öncesine ait ilk tapınak!
Tarih yeniden şekillendi bu tapınağın ortaya çıkmasıyla
İnsanların yerleşik hayata geçmesinden sonra ibadetlere başladığı sanılıyordu ama bu tapınağın keşfi ile meğerse insanlığın ibadet ritüeli çok ama çok eskiymiş.
‘’T’’ şeklinde dikilmiş anıtlara işlenen flamingo, yaban domuzu, tilki ve bir sürü hayvan motifi beni hayretlere düşürdü doğrusu. Bundan 2 ay öncesine kadar da bu bahsettiğim ören yerinden bilet alabilmek için iki buçuk saat kadar bekleniyormuş sırada! O derece kalabalık yani
 Diyeceğim şudur ki sevgili okur, bir an önce Göbeklitepe ziyaret edilmeli
Şanlıurfa’daki hareket bununla da bitmiyor tabi Harandaki kümbet evler inanılmaz bir mimari ile oluşturulmuş. Dışarıda hava 50 derece iken kümbete girdiğinizde 25 – 30 derecelere kadar düşebiliyor.
Şanlıurfa bunlarla da bitmiyor tabi; geceleri çeşitli konuk evlerinde yapılan sıra geceleri   ile öyle bir stres atıyorsunuz ki dert tasa kalmıyor, özellikle de Gülizar Konuk evinde yapılanlar tavsiye edilir.
Bu tür yemekli eğlenceleri görünce insan düşünmeden edemiyor, bu tür etkinlikler neden Batmanımızda olmuyor.
Çok lezzetli yemekler pişiren restoranlarımız var tamam kabul ama yemek yedikten hemen sonra kalkmak durumundasın, çalgılı çengili durumlar yok maalesef.
Bu tarz eğlence yerleri Batmanda gitmez mi dersiniz sevgili okurlar?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?