BATMAN VE MARDİN'E UZAK DOĞUDA BÜYÜK GURUR

07-05-2020

Okuyucularım bu hafta Batmanlı bir kadının uzak doğu pazarında Batmanlıları ve Batman kadınını temsiliyetini ve Batman Beşiktaşlılar derneği nin yardım kampanyasını konu edineceğiz bildiğiniz gibi uzun zamandır gündemi korona virüsü meşgul ediyor. Olumsuz haberler şehrimiz ve ülkemiz için almış başını gidiyor iken, iki sevindirici haber yazımıza konu oldu.
Mardin’in Derik İlçesindeki zeytinlerin zorlu üretimi sonrasında Özel tasarımlı kutusuyla ön plana çıkan ve  ülke içinde daha çok hediyelik şeklinde sunulan ödüllü Derik halhalı zeytinyağı,  ilk olarak doğu Asya'nın önemli ülkelerinden olan  Tayvan'a  ihraç edildi.
10 farklı çeşidiyle üretilen zeytinyağları ve  bunlardan en öne çıkan, Derik halhalı türünü markalayıp ticarileştiren kadın girişimcimiz sayın Emine Tuncer, Hacettepe üniversitesi gıda mühendisliği bölümünun işbirliğiyle  sayın prof. Dr. Dilek Sivri Özay ın da özverili çalışmalarıyla  emeği ve büyük katkıları bulunan Mardin Valisi ve Belediye Başkan vekili sayın Mustafa Yaman ile Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili sayın Hakan Kafkas’ın büyük girişimleri sonucu Nisan 2019’da İngiltere de düzenlenen Londra uluslararası zeytinyağları (London İnternational Olive Oil Competitions)dünyanın bir çok ülkesinden 430 markanın katıldığı yarışmalarında, medium kategorisinde altın madalya alarak Türkiye’nin ve Mardin’in gururu olmayı başardı.
Derik İlçesinde 10 Kasım 2016’da makamında uğradığı hain saldırı sonucunda şehit olan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Muhammet Fatih Safitürk’ün de dünyaya tanıtım hayaliydi ve bu hayal böylece gerçekleşmiş oldu. Şehit kaymakamımıza tekrar Allah'tan rahmet ve milletimize de baş sağlığı diliyorum.
ilçenin sembolü ve geçim kaynağı olan organik, şifa kaynağı aynı zamanda  bağışıklık sitemini güçlendirme adına da etkili, özellikle ilaçsız  şekilde üretilen zeytinden meydana gelen zeytinyağı, uluslararası ilgi görmeye başladı. Batmanlı şirketimizin birde zeytunieminetuncer.com adında da güzel bir internet sitesi var bakmanızı tavsiye ederim.
Birçok ülkeden de ihraç talebi alan ve talebi karşılanmakta zorlanılan ödüllü zeytinyağı, bilimsel çalışmalara da konu olmakla birlikte, üretiminin de arttırılması konusunda çalışmalar devam etmektedir.
 

BATMAN YUKSEKTEN UÇAR
Bir diğer konumuz ise Batman Beşiktaşlılar derneğinin özverili yardım kampanyası. Bir Spor kulübünün sadece bir kulüpten ibaret olmadığını birkez daha bu kampanya ile  görmüş olduk. Batman'da yardım kolisiyle Ramazan ayında yardıma muhtaç aileleri unutmayarak kalplerde sporun dostluk, barış, kardeşlik olduğunu gösteren Batmanlı Beşiktaşlılar, bu yardım ve destek kampanyası ile 7 den 70 e halkın takdirini kazandı. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak onlarla gurur duydum. Kendilerine  bir kez daha çok teşekkür ediyorum. 
Son olarak ta ilimizde vakaların yükselmeye başladığını hatırlatarak vatandaşlarımızı,  yetkililerin aldığı önlemleri yerine getirmeye davet ediyorum. 

Bana ulaşabileceğiniz Instagram adresi (fatiherdoganresmi) dir. Hepinize teşekkür ederim. Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle, Kalın sağlıcakla...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?