BATMAN VE VİZYON

BATMAN VE VİZYON
12-07-2021

Sevgili Sonsöz okurlarımız;

Batman Cadde ve önemli kavşaklarda son 5 yıl içerisinde ‘Yeni Vizyon’ çalışmaları yapılıyor; bu çalışmalardan dolayı Belediyeye müteşekkirim...

Fakat Batman’ın belli yerlerinde halla, eski tas eski hamam mı görüyoruz.

Batman’ın en eski negavasyon adresleri olan bu eski mahalle ve caddeler de yeni vizyon çalışmalarını göremiyoruz.

Bu noktalarda eski ve çarpık yapılanma olduğu gibi duruyor.

Gök taksi, Mehtap sineması, SSK cad, Aydınlıkevler mahallesi, Sere tabla gibi noktalarda ve caddeler sayılabilir.

Bu noktalarda özelikle Cafe ve sokakların var oluşu sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Batman halının eskiden en büyük en modern mahalle ve caddeleri olan bu yerlerin hala gelişmemesi halla eski olduğu gibi kalması nostaljik açıdan bizi anılarımıza götürse de Batman’ın iskeleti olan bu yerlerin artık modern bir mahalle haline gelme zamanıdır.

En genç dairenin, evin, iş yerinin alt yapının en az 40 yıllık olduğunu göz önünde tutarsak buraların artık bir doğal afette tehlikeli olduğu aşikâr.

Belediye ve Şehircilik Bakanlığından ricam Batman’ın iskeleti ve nevagasyon adresi olan bu mahalle ve caddelerin kentsel dönüşüm ve yeni vizyon çalışma kapsamına alınması, trafik akışının sağlanması rahatlandırılması bu alanlarda okul ve park bahçeye ihtiyaç var.

Batman sınırları içerisinde bulunan her bir nokta Batman’dır...

Batman'da yaşayan her vatandaş Batmanlı sayılır ve 1. Sınıf vatandaştır.

Bu saydığım mahalleler sadece birkaç başlık Batman'da vizyon çalışması bekleyen kentsel dönüşüm çalışması bekleyen altyapı çalışması bekleyen birçok mahalle var, bunu da belediye biliyor zaten.

Belediye başkanımızın başlattığı Vizyon çalışmaları Batman için çok önemli ve gurur verici bu konuda. Belediye başkanımıza müteşekkiriz; fakat yukarıda da belirttiğim gibi Batman'da iskeleti ve navigasyon olan birçok mahallede altyapı sıkıntıları caddelerin ve sokaklarında dar oluşu artık oraların da Vizyon çalışmasına ihtiyacı olduğunu gösteriyor, umarım geniş çerçevede bu noktalarda plana alınmış ve yakın zamanda ‘Yeni Vizyon’ çalışmalarında bu mahallelerde görürüz.

Bir Batmanlı olarak Batman'ın en güzel en rahat en refah şehirlerden bir tanesi olması tek dileğim. Umarım belediye bu konuda ivedilikle çalışır, Vatandaş da Belediyesi'ne yardımcı olur, zorluk çıkarmaz, temiz refah ve modern Batman'a hep beraber kavuşuruz.

Bugünlükte yazımıza burada noktayı koyalım, bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?