BATMAN YEREL BASIN OKURLARINA

23-10-2015

Değerli okurlar sizlere hizmet eden en önemli haber ve fikirleri büyük fedakârlıklar pahasına sizlere servis eden ve amaçları hiç de kapital olmayan yerel gazetelere gereken önem yeterince verilmezse o emekler heba olmaz mı?

Sizler için sizlerle var olan, sahip çıktığınız oranda büyüyüp gelişen, büyük siyasi ve ekonomik risklere rağmen en güzel ve en doğru haberleri yaparak varlığını sürdürmeye çalışan yerel gazetelerin-ayırt etmeksizin söylüyorum Batman’daki yerel basının-kalkınmasında, Türkiye demiyorum demeyeceğim dünya basını ile yarışabilecek konuma gelmesinde katkınız olamaz mı? Olmamalı mı?

Olması halinde tüm Batman’a ve Batmanlılara yani sizlere olumlu olarak yansımaz mı?

Köşe yazarları, gazetelerin muhabirleri, imtiyaz sahipleri Amazon’dan gelmediler ki.

Sizlerin içinden çıkıp var olan aşkla şevkle ömürlerini sizlere adayan, başa taç edilmesi gereken insanları kollamak gerekmez mi?

Onları korumak, yanlarında yer almak, koymuş oldukları güzel hedeflere ulaşmalarında destek olmak, kendi iyiliğiniz için, iliniz için, kalkınmanız için, eğitim ve kültürünüzün tanınması ve bilinmesi için, takdir alması için okur kitlesi olarak “şükran”ahde vefa” olarak yapmanız gerekenleri yapmanız, sizlere son derece olumlu olarak dönüşecektir. Bunun bilincinde olduğunuzu biliyorum.

Yazarlar, fikir insanları ve akademisyenler, sizlerin yetiştirdiği nadide güzel insanlar… Onların karanlıkları aydınlatmaları, sizler için var olmaya devam etmeleri, o erdem değerlere artı değer katmaları ancak sizlerle olabilir.

Batman’ın yerel gazeteleri iletişim alanında yüksek ve bilimsel trendler ortaya koymuşsa bunda sizlerin eseri olmayacak mı?

Kalıcı, iz bırakan, olumlu eserlerin mimarı olmak sizleri mutlu etmeyecek mi?

Kaldı ki o mimarları okudukça sizler kendinizle iftihar etmeyecek misiniz?

Yapmanız gerekenler ilke ve prensipler dâhilinde o gazetelere yıllık abone olmak, abone sayılarını arttırmak, ayakta durmalarını, kalkınma ve gelişimlerini desteklemektir.

Mümkünse atıl zamanlarınızda onları ziyaret etmek, ruhlarını okşayan güzel söz ve sohbetlerle motive etmek, karşılıklı güzel diyaloglarla güzel fikirler üretip hayata geçirmektir. Çünkü bendeniz doğuluların zekâ ve IQ’larının çok yüksek seviyelerde olduğuna inananlardanım, bu açıdan yüce Allah’a şükredenlerdenim.

Elbette ki yerel gazetelerin kalkınmasında, gelişmesinde olumlu ve güçlü bir etken organ olmasında en büyük rol ve görev devlete düşmektedir.

Ne yazık ki devlet vergi alma peşinde, kendini düşünmekte… Gaflet uykusunda derin bir uyuma modunda çaresizliğim beni sizlere yöneltti.

Pasif kalınıp eksi bölgede kalacağımıza, “biz bize yeteriz ayakta durmasını biliriz, güçlüyüz, başarabiliriz” düşüncesiyle yazıyorum.

Bilirsiniz güzel bir söz vardır hemen paylaşalım ve sözün mesajını iyi algılayalım.

“Sev seni seveni yer ile yeksan ise sevme seni sevmeyeni dilerse mısıra sultan ise” diyeceğim o ki inanalım, inanırsak başarırız. Başarmanın sınırsız legal örnekleri vardır.

İlde Vali, İlçede Kaymakamlar ve muhtarlar, devletteki ilgili ve yetkililer yerel basınla alakalılar (STK) Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları bu önemli konuya el atıp yerel basını genel hatırlarıyla şaha kaldıramazlar mı?

Eğitim mutlaka okullarda ve üniversitelerde mi olmalı?

Yerel basını birer akademi statüsünde görüp kahvehanelerin tıklım tıklım olduğu bu ülkede halkımız, toplum yerel basının köşe yazılarını ve gazetelerin verdiği eğitici, yapıcı, onarıcı yazılarını okuyup kendilerini geliştiremezler mi?

Basının yerel dernek başkanları dernek kurmakla kalmayıp değerli çalışmalar yapamazlar mı?

Batman Sonsöz’de günlük köşe yazan biriyim. İstanbul’da ikamet ediyorum. Taaa İstanbul’dan dertlerinizle dertleniyorken böylesi anlamda yazılar yazıp mum ışığı misali katkı sağlama arayışları içindeyken, sizler birlik ve beraberliğinizin, gönül birliğinizin ve muhteşem projelerinizin doğuda doğmakta olan güneş kadar aydınlatıcı olmadığını, her türlü cehalet ve olumsuzluklara karşı faydalar sağlamayacağını mı sanıyorsunuz?

Eminim ki yarı cahil, yarı aydın tipler fikir ve düşüncelerimi es geçebilir, fazla ileri gittiğimi sanabilirler. Öyle zannedenler problemi çözme ve yerel basının standartlarının ve ekonomilerinin düzeltilmesi için büyük mesafe kat edilmesi için ne düşünüyorlar? Yorumları ne? Ne gibi katkı sağlıyorlar diye sormak gerekmez mi?

Ölümde, yaşamda, düğünlerde, taziyelerde önemli olan her özelinizde yanınızda yer alan, sizler için ancak sizlerle var olabilen, hayati önem arz eden medyaya, yerel gazetelere maddi manevi katkılarınız fazlasıyla ve olumlu olarak mutlaka sizlere dönecek ve yansıyacaktır. Buna lütfen inanın ve inandırın. Göreceksiniz, farkı fark edeceksiniz birazcık zaman alsa da.

Kalın sağlık ve sevgiyle inançlı, kararlı extrem projelere imza atan doğulu kardeşlerim ve saygın Batmanlı tüm okurlar.

Hepinize en kalbi saygılarımı sunuyorum. Sizler için önemli ve özel olan her konuda birlik olmamız dileğiyle...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?