BATMANDA PSİKOLOJİ ZİRVESİ

25-12-2017

İdeal Grup Danışmanlığın bu sene 3. ‘sünü düzenlediği seminere davetliydim hafta sonu. İdeal Grup Danışmanlık Müdürü Recep Bey, bu seminere muhakkak katılmalısınız diyerek sağ olsun davet etti beni.

Batman Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde, bu kez mevzu İnsan Psikolojisi ve İnsan İlişkileriydi.

Seminerin düzenlendiği salona girdiğimde, iğne atsanız yere düşmeyecek durumdaydı. Diyarbakır’dan gelen mi dersiniz, Mardin’den gelen mi, Adana’dan gelen mi, velhasıl bayağı bir kozmopolit çeşitlilik mevcuttu salonda.

İlk olarak sahneye Kendini Bar psikologu olarak tanımlayan Ferhat AYDIN çıktı, özgüven problemi yaşayan kişilere yönelik telkinlerini mizahi bir dil kullanarak izleyicilere tavsiyelerde bulundu.

Seminerin ikinci oturumunda ise sahneyi Kadın Hastalıkları ve doğum uzmanı Operatör Doktor Gökçen Erdoğan aldı.

İnsan vücudunda yer alan seratonin adrenalin oksitosin, dopamin ve aralarındaki bağlantıları anlatıp, kadınların gözünde ideal erkeğin nasıl olması gerektiğini kendisini dikkatle izleyen erkeklere, şaşırtıcı ve dikkat çekici bir biçimde anlattı.

Hepimizin tabusu olan cinsellik mevzusuna biraz da coğrafya gereği derinlemesine girmemesi, bazı seyircilerden eleştiri alsa da, seminerin tadını bozmakta yetersiz kaldı bu eleştiriler.

Ben şahsen Gökçen Hocanın işi dozunda anlattığı kanaatindeyim.

Gerisi biraz +18 olacak ve biraz infial yaratabilecekti keza.

Seminerin son oturumunda ise Sahneyi devralan Adnan Menderes Üniversitesinde Yardımcı Doçent Doktor olan Hocamız Mehmet Şakiroğlu, öfke kontrolünü, ve toplumda insan ilişkilerinde gerildiğimiz öfkelendiğimiz durumlarda neler yapmamız gerektiğini uzun uzun anlattı.

Erzurum’da üniversitede hocayken yaşamış olduğu hadiseleri de es geçmeyen Mehmet Hoca, bazen seyircileri öyle bir güldürdü ki kırmaktan geçirdi doğrusu.

Özetin özeti, Batman’ın bu seminerlere çok ama çok ihtiyacı var, insanlar gelip 3–4 saatte olsa kafalarını dağıtıyorlar, doğru bildikleri yanlışları öğreniyorlar.

İdeal Grup Danışmanlık, bu anlamda öncü olmaya devam ediyor.

Tebrikler Recep Bey.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?