BATMANIMIZIN AYDINLARI VE ZENGİNLERİ

17-02-2021

İstanbul’da ikamet ettiğimden ötürü ancak Batmanı, Batmanlı dostlarımdan ve tanıdıklarımdan sık sık bilgi alıyorum; bu konularda ınformatıon-exchange , (Bilgi alışverişi) anlamında oldukça ilgiliyim Batman ve Batmanlılarla.
Örneğin genç işsizlik trend’inin hayli yükselmesi, tekstilcilerin hedefledikleri hedeflerin tam rantabiliteyle gerçekleşememesi, esnafın ve kiracıların içinde bulundukları ekonomik sorunlar v.s daha nice nice sorunlar var; masaya yatırıp çözümlenmesi gerekenler var da var.
Eskide Devlet baba diye bir deyim vardı. Rahmetli Süleyman Demirel dönemlerinden kalan anlayacağınız 70’li yıllarda oysa bana kalırsa bu deyim antika oldu ve tarihin arşivinde kaldı. Tedavülden kalktı kalkmalıydı da.
İstisnasız her şeyi her zaman Devlet baba’dan bekleme dönemleri yok, kalmadı bizler bu deyimi antikalaşmış üstünden yarım asır geçmiş bir deyim olarak görmeliyiz.
Yine Batmanda menkul, gayrimenkul ve cash para olarak yahut döviz olarak sınırı fazlasıyla geçmiş birçok zenginlerin var olduğunu inanın biliyorum.
Aynı zamanda gerek diplomalı gerekse diplomasız oldukları halde ayküleri çok yüksek hatta tavan yapmış aydın bir kitlenin de var olduğunu yine çok iyi biliyorum.
O halde bu çok zengin kitle ile çok yüksek ayküye sahip diplomalı-diplomasız kitle bir araya gelip şu güzelim Batmanımızın sorunlarına bir el atsalar, kayda değer eksiklikleri analiz ederek çözümler bulma eyleminde azıcık kafa yorsalar; bunu bir yapsalar ki yapabilecek kapasiteye ve ekonomiye de sahiptirler. İnanın mevsimler bahar olur. İz bırakacak ve diğer il’lere de örnek olur. Ben köşemi köşe yazmış olmak için yazmıyorum. Bir hatırlatma ve pozitif anlamda katalizör rol alınsın diye yazıyorum. Sizler de lütfen düşünün irdeleyin daha neler neler olabilir ?
Tüm Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu doğal beslenme ve tarım ürünleri konusunda da Batman potansiyel bir ilimizdir. Bu proje Devletten de destek alınarak uluslar arası festivallerde ses getirecek, yüksek miktarda döviz getirisi olabilecek bir proje değil mi?
Üzüm, pekmez, pestil, ceviz, badem, hayvancılık et süt ürünleri v.s sadece Apk (Araştırma-Planlama-Koordinasyon eşittir maximum kar. Elde edilip edilemeyeceği konusunda yorumu sizlere bırakıyorum.
Basın ve iletişim, Batmanlı zenginler, Batmanlı yüksek aykülü çok zeki aydınlar bir araya gelmeliler projeler üretip efsane katkılar katmalılar Batmana bir çok anlamda. Göreceksiniz ki Green and rich Batman-Yeşil ve zengin Batman elde edilir biraz gayret ve zaman ayırmak fikri baz da gerisi pratik ve hayata dönüştürme en sonunda da mutlu son ancak sonu olmayan kalkınma ve gelişme de rekorlar elde edilebilecek örnek il Batman. Ben bunun bir hayal olmadığını istenilirse olabileceğine inanıyorum.
Aksi taktirde mevcut kapital ve iş adamları da çareyi Batmanımızın dışında aramaya başlarlar belki de başlamışlar bile.
Kalın sağlık ve mutlulukla asla pes etmeden siz değerli Sonsöz okurlarımız ve değerli Batmanlılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?