BATMAN'IN İŞSİZLİĞİ KÖTÜYE Mİ KULLANILIYOR?

13-08-2020

Merhaba değerli okurlarım, sizlerle bu hafta Batman'ın en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin pandemide nasıl kullanıldığını, gençlerimizin adeta sömürü düzeni ile işe alındığını ve çalıştırıldığını ele alacağız.
Evet değerli dostlar, bu gerçekten de böyle Batman'da zaten işsizlik hat safhada idi pandemiden sonra ise bazı işverenler bunu kendi menfaatlerine kullanmaya başladı. Çünkü işsizlik arttı ve seçme şansları çoğaldı bu sayede de borularını tamamen öttürme yoluna gittiler. Türkçesi krizi fırsata çevirdiler. Bunu herkes için demiyorum. Namuslu, şerefli dürüst işverenler vardır tabi ki. Sözüm şu anki kaostan yararlanarak fiyat kıranlara, şartları zorlaştırıp kötüleştirenlere. İşveren diyor ki: “Zaten ne yapsam da çıkamaz bu işten. İş de yok, piyasa da kötü, bulamaz bana mecbur kalır. İstediğim şekilde çalıştırırım.”  Hatırlarsanız Batman'daki küçük bir örnek yakın süreçte meclise taşındı. Batman'daki şirketin biri çalışanlarına neler yapıyordu baskı ve zorbalıkla? Örnekleri daha çok vardır elbette. Duyuyoruz, görüyoruz birebir yaşıyoruz. Son zamanlarda ben de iş arayış sürecindeyim. Maalesef Batman'da teknoloji tabanlı mesleğime uygun zaten iş yok en azından akmasa da damlasın deyip birkaç iş görüşmem oldu. Bu durumları birebir yaşadığım zamanlarda içimde hep bir burukluk oluyor. Çünkü öyle şeyler diyorlar ki… İşte maaş vermeyeceğiz, sadece işi öğrenme karşılığında çalışacaksın. Şu kadar ay deneme süreci olacak. Sigorta olmayacak 2 haftada 1 tatil olacak saatler fazladan şu kadar olacak. Hayır diyerek reddedersen zaten binlerce genç sırada var diye düşünüyorlar. Hatırlarsanız geçici çöpçü olmak için bile üniversite mezunları artık sıraya giriyordu. Bu yüz kızartıcı birşey toplum için. İnsafsız bir düzendeyiz bu düzene tabii boyun eğmedim. Ama 1, 2, 3… Sonunda birileri bu sisteme boyun eğecek ve olan yine gençlerimize olacak. Ülkenin her yeri bu şekilde. Ben 3 üniversite bitirmeme rağmen bana bile bu şekilde gelebilme cesaretini gösterebiliyorlar ise işverenler tahsilatı ve kabiliyeti daha sınırlı olan gençlerimize Allah bilir neler teklif ediyorlardır? Zaten sigortasız çalışma tekliflerini söylemiyorum bile. Size tavsiyem şudur ki: Asla ve asla kendinizi ezdirmeyin. Para için ne karakterinizden ne de onur, şeref,  haysiyet gibi değerlerinizden taviz verin. Para her zaman gelir ama diğer saydıklarım gittiği zaman kolay kolay gelmez. İşverenlere de daha insaflı olmalarını tavsiye ediyorum. Bu süreci asla kullanmaya çalışmayın. Tekrar yazıyorum, herkes için değil tabi ki eleştirileri. Eleştirilerim bunu yapanlara. Çünkü şunu unutmayın: Gün gelir hesap döner. Herkes günün birinde elbet birbirinin yüzüne bakacak kime ileride işinizin düşeceğini bilemezsiniz. Lütfen şehrimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerimize sahip çıkalım. Şehrimize, esnafımıza, eğitimcimize, sağlıkçımıza, sanatçımıza vb. tüm değerlerimize sahip çıkalım bizi biz yapan gençlerimiz, geleceğimiz ve toplumsal değerlerimizdir. Unutmayalım!
Veee... Son olarak Lütfen, lütfen, lütfen kişisel temizliğe, maske kullanımına dikkat edelim. Batman pandemi haritasında şu an kıpkırmızı şekilde. Biliyorum çok zor bir süreç maske takmak. Alışmak, nefes verirken ürettiğimiz karbondioksidi solumak zorunda kalmak… Hepsi sabır gerektiriyor. Ama yapmak zorundayız. İnşallah bu günleri de atlatacağız. Pandemi sürecindeki herkese Allah şifa versin, çember daralıyor lütfen dikkat edelim. Allah yar ve yardımcımız olsun. 
Bana ulaşabileceğiniz, soru, sorun ve yorumlarınızı iletebileceğiniz resmi Instagram adresim (fatiherdoganresmi)’dir. Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle. Sağlıcakla kalın…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?