Batmanın önünü açan Vali Hulusi Şahin

Batmanın önünü açan Vali Hulusi Şahin
25-05-2022

İl Valimiz Hulusi Şahin Malatya’ya vali olarak atandı. Arkasından hep hayır dua ile bahsedildiğini gördük. Kendisinden hoşnut olmayanı pek “yok” gibiydi.  Şehrin her tarafına attığı bir imza vardır.

Kendisi ile Türkiye Yazarlar Birliği olarak “Hoş Geldin” ziyaretine gittiğimizde tanışmıştık. Sevecen bir yapısı vardı. Misafirleriyle İlgileniyordu. Bizlere epey alaka göstermişti. Mesele yazarlık olunca kitaplardan bahsedildi. Her alandan okuduğu belliydi. Kendini geliştiren biriydi ve kendine olan güveni tamdı. Kültürlü ve bir o kadarda kabiliyetli olduğu görülüyordu. Azimli ve çalışkan olduğunu da yaptığı çalışmalarla ortaya koydu.

Herkes tarafından olmasa da büyük bir çoğunluk tarafından sevilen biriydi. Başlatmış olduğu “Mahalle Buluşmaları”yla da halk ile iç içe olmasını başardı. Aynı zamanda bu tür çalışmalar Batman için ilkti.

Şehirle ve şehrin ihtiyaçlarıyla birebir ilgilendi. Hiç çözülemeyen ve kronikleşen sorunlara neşter attı. Çözümler üretti. Çözmek için uğraştı. Her çözümü uygulayamadıysa da üzerinde durdu, gayret sarf etti. Emek harcadı.

Onun hem Mülki Amir ve hem de Yerel Yönetim Başkanı olması, her iki idareyi elinde bulundurması da Batman için büyük bir fırsattı. Bu fırsatı iyi değerlendirdi. Batmana ve Batman halkına faydalı işler yaptı.

En önemlisi Batman’ın önünü açtı.

Batman’ın gelişip, ilerlemesi için katkılar sundu. Bilhassa imar ve sanayi alanında başarılı çalışmalara imza attı. Batman için istihdam alanları oluşturdu. Tekstili geliştirdi. Çalışan sayısının artmasında büyük emeği oldu.  İmkân ve şartları iyi değerlendirdi.

Konut ihtiyacının ayyuka çıktığı, ev fiyatlarının uçuşa geçtiği, kiraların önünün alınamadığı bir zamanda neredeyse tek bir alana sıkışan İmar planını genişleterek konut yapımının önünü açtı. Bir önceki imar alanı kadar alanı imara koydu. Ayrıca şehir imarını şehrin çevresine bir halka misali yayarak şehrin her tarafını imar alanına aldı.

Yıllardır konuşulan fakat şehrin tarihinden beri var olan ve bir türlü kalıcı ve temelli bir çözüm getirilmeyen İluh deresi sorununu çözmek için “İluh Deresi Kentsel Dönüşüm ve Islah Projesi”ni başlattı. Aynı zamanda yerleşik halkın müsaade etmesi halinde “Birinci Etap Proje çalışmalarına” başlanacak.

Şehrin altyapı sorunlarına eğilerek altyapıyı güçlendirdi. Bu alanda temelli ve kalıcı çalışmalarda bulundu. Her ne kadar yapılan çalışmalar sonucunda ki yol düzenlemeleri düzgün yapılmamışsa da sorunun kökten çözümüne gidildi.

Bilhassa park ve bahçeler alanında güzel çalışmalarda bulunuldu. Adliye’nin yanında bulunan Sağlıklı Yaşam Parkı ve Gültepe okullar bölgesindeki “Karabağ Parkı” bunlardan sadece birileri…

Keşke Karabağ Parkında yapılan ve neyi ifade ettiği pek anlaşılamayan o altı yapıdan bir veya ikisini var olan yarısaydam camlarla kapatılarak estetik ve güzel bir görselle mescid haline getirilse ve Gültepe’nin tepesinde dinlenmeye gelen insanların en öncelikli ihtiyacı olan NAMAZ ihtiyacını karşılayabilecekleri bir namazgâh haline getirilebilseydi?

İşte o zaman daha büyük takdiri hak edecekti.

Sanırım eski alışkanlıklardan olsa gerek bizler; her nedense imar için yapılan halka hizmet yerlerinde hala ihtiyaçlarını karşılama adına bir ibadethanenin yapılmasını idrak edecek hale gelmiş değiliz.

Evet, buna rağmen Sayın Valimiz şehrin her tarafını parklarla donatmaya çalıştı. Ve bizlere birçok park alanı kazandırdı. Maalesef birçoğu da bitirilemedi. Ortada kaldı. Yine birçok park proje aşamasında bulunuyor.

Gerçekleştirdiği en önemli projelerinden biri de OSB“organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci ve üçüncü etaplarının altyapılarının hazırlanarak üretime dâhil edilmesidir. Her ne kadar bu projeler önceleri düşünülmüşse de önemli olan icraat olduğundan bu icraatlar kendisinin gayret ve çabalarıyla gerçekleştirildi.

Sanat sokağını daha kullanışlı hale getirdi.   Batmanın giriş ve çıkışlarında gözlere hitap eden maketlerle şehir güzelleştirildi. Ana caddelerde çiçeklendirme çalışmaları ile birlikte görsel alanda güzel görüntülerin oluşması sağlandı.

Takdire şayan olan bir diğer çalışmada tabi ki Petrol Spor’un ikinci lige yükselmesi oldu. Bu konuda gösterdiği gayret ve emeği unutmamak gerekiyor. Onun desteği olmasaydı belki de ikinci lige çıkmak hayal olurdu.

Bundan 10 yıl önce düşünülen İstiklal parkı projesi hızlandırılmaya başlandı.

Kısacası Sayın Valimiz Hulusi ŞAHİN şehrimize ve halkımıza büyük bir emek verdi. İcraatlar da bulunan İcraatçı Vali olduğunu ispatladı.

Halk; yapılan çalışmaları gördü. Sayın Valimizin yaptığı çalışmalarının karşılığını halkın kendisini sevmesiyle aldığını düşünüyorum.  Çünkü bildiğim kadarıyla Batman da görev yapan Valiler arasında en çok sevilen ve takdir edilen valilerimizden biriydi.

Bizlerde kendisini takdir ediyor, yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor, yeni çalışma alanında üstün başarılara imza atmasını diliyoruz.

Güle güle Sayın Valimiz Hulusi ŞAHİN selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz.

Yazıma son vermeden bundan önce iki yazımda eksen aldığım Cübbeli Ahmet Hoca’ya geçirdiği rahatsızlık nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi SUNUYORUM. Rabbim kendisine ve tüm hastalara hayırlı şifalar nasip etsin inşallah…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?