BATMAN'IN TELEKOMÜNİKASYON SORUNU

03-12-2020

Merhaba değerli okurlarım; yazarlar, siyasetçiler, vb. toplum ile buluşunca insanlar doğal olarak eksik ve şikâyet ettiği bazı sorunlarını paylaşırlar. 
Bunlardan en önemlileri ise işsizlik, eşitsizlik, gibi kavramların yanı sıra bana en çok gelen şikâyetler arasında bazı önemli mahallelerde telefonların çekmediği konusu. 
Bir Haberleşme Sistemleri Uzmanı olarak söylemeliyim ki bu konu Batman özelinde kabul edilecek bir durum değildir. 
Çünkü merkez mahallelerde bile aradığımız akraba, arkadaş eş dosta ulaşamıyor isek ve bu uzun zaman sürüyor ise konuyu ele almamız gerekir. 
Özellikle Çamlıtepe, Gültepe gibi mahallelerin yanı sıra diğer kenar mahallelerde telefon çekmesi için insanlar resmen şekilden şekle giriyor, odaların bir köşesinden köşesine geçiyor. 

O mahallelerde evlerin fiyatları bile 500 binTL’den başlıyorsa ve telefonlar çekmiyor ise bu durum emlak sektörüne bile zarar verebilir. 
Çünkü 3-4 senedir telefonlar çekmiyor. Çok kez aradıklarını söyleyen mahalle sakinleri yıllardır herhangi bir gelişme olmadığından şikâyet ederek “lütfen dile getirebilirmisiniz?” diye çok kez rica etmişlerdi.
Bende geçer, biter, çözülür diye umarak bekledim bir kaç ay fakat konu çözülmeyince yazmak istedim. Sadece mobil konusunda sıkıntı yok. Normal bildiğiniz ev interneti de sıkıntılı. 2 ay önce eve internet çekilmesi için başvuru yaptığımda alt yapının olmadığı ve bir süre sonra bağlanacağını söylemeleri nedeniyle beklemiştim fakat çözüm olmayınca aradım müşteri hizmetlerini. 

Ancak onlar da 24 aya kadar hat çekilip "olursa" eve internet geleceğini belirtince inanamadım. Çünkü 21. Yüz yıl da hâlâ internet için bu şekilde beklemek ne kadar doğru diye düşününce. Sorunun önemli bir kaynağının pandemiden sonra yoğunluk diğer bir nedeninin ise yetersiz eleman sayısı olduğunu düşününce. Neden elektronik haberleşme mezunları boşta o zaman diye sormak istedim. Umarım çözülür, umarım Batman gibi büyük bir şehirde aradığımız insanlara ulaşmak için 5-6 kere“ aradığınız kişiye ulaşılamıyor,” sesini duymak zorunda kalmayız çünkü özellikle Çamlıtepe Mahallesi’nde oturan anneannemlere ulaşmak için akla karayı seçiyoruz. Telekomünikasyon şirketleri bir an önce sinyal ve band testlerini yapmalı ve bu mahallelere, tüm Batman'a yüksek frekanslı Mobil Hat bağlantısını derhal harekete geçirmelidirler.

Haftaya tekrar görüşünceye dek bana fatiherdoganresmi Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.
Allah'a emanet olun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?