BAY TRUMP

23-03-2017

Daha önce adam koltuğuna bile oturmadan, beyaz saraya “whitehose”ye taşınmadan da yine Batman Sonsöz’de kontak Trump diye köşe yazmıştım.

Bana göre basın mensubu veya köşe yazarları, mahkemelerde teslim tutanağı yahut tespit tutanağı tutan resmi görevliler veya memurlar değildirler.

Onları farklı kılan şey, ön sezileriyle, geniş ufuklarıyla doğru veya doğrulara fazlasıyla yakın, eş değer fikirler ve tespitler yapabiliyor olmalarıdır.

Mealen çok renkli ve antisosyal davranış bozukluğu sergileyen bir mizaç ve karaktersiz bir karakterle karşıya karşıya olduğumuzu ifade eden köşe yazmıştım.

Birçok okur anti Amerika görüşlü olduğumu varsayarak köşeme gerektiğince önem vermeyip pas geçmişti.

Hatta İstanbul’da da bazı okurlar bana yakınıp sitem etti, Trump ile yazdıklarımdan ötürü.

“Daha adamın hiç bir icraatını görmedik, makamına bile geçmeden bu yazdıkların ön yargı değil mi ?” sitemlerde bulunmuşlardı bana.

Ben de “görecek ve bana hak vereceksiniz” diyerek kendimi savunmuştum.

Tezimi perçinlemeye çalışmıştım.

Üstünden çok fazla zaman geçmeden Bay Trump’ın gazetecilere hakaret etmesi, Obama Care Eski Başkan Obama’nın sağlık sigortasını iptal etmesi (milyonlarca Amerikalıların sokağa çıkıp protesto yapmasına yol açtı), kadınları horlaması ve daha bir çok skandal ve önemli gaflara imza atması ile artık biliyorsunuz ki her zamanki gibi haklı çıktım.

En son Merkel ile olan görüşmesi ve Almanlara olan saygısızlığı (zira Merkel, ülkesini temsil eden bir siyasi liderdir) basına yansıdı.

Onunla tokalaşmaması uluslararası diplomaside olan kural ve nezaket ziyaretini bloke etmesi, kaba davranması  nasıl ifade edilir?

Merkel ile tokalaşmaması, yüzüne dahi bakmaması nasıl izah edilir?

Bu kaba ve anormal davranışlar adamın yeterince kontak olduğunu gözler önüne sergilemiyor mu?

Aynı Trump’ın, İngiltere Başbakanının elinden tutarak yan yana yürümesini ve güler yüzle karşılamasını nasıl değerlendirmek gerekiyor, yazmakta ve izah etmekte zorluk çekiyorum.

Pimi çekilmiş bir el bombasını andıran Trump, ne zaman, nerede hangi lidere hangi davranış ve siyasi söylemlerde bulunacağını, hangi dili kullanacağını inanın bilinmiyor.

Adeta gizem ve anormal sürprizlere gebe, en azından ben böyle algılıyor ve yazıyorum.

Allah’tan şimdiye değin onunla ilgili yazdığım ve ileri sürdüğüm tez ve fikirlerimde yanılmadım.

En çok merak ettiğim konulardan biri de bizim siyasilerimize karşı olacak davranış ve söylemleri…

Siyasi tavrını merak bile etmediğim halde an itibariyle içinde bulunduğumuz özel ve önemli bu siyasi atmosferde yazmak istemiyorum ama dikkatlerinizi bu anormal adama çekmek istiyorum.

İşin özü itibariyle kişiliğini anormal olduğunu renkli ve sinemaskop enteresan bir tip olduğunu yazan ilk köşe yazarı olduğumu ifade etmek isterim.

Bu haber ve köşeyi de Türkiye’de ilk neşreden gazete Batman Sonsöz olmuştu.

İtiraz eden varsa hodri meydan, belgelesinler ben belgeleyebiliyorum.

Yazarın diğer makaleleri arşive bakanlar haklılığımı göreceklerdir.

Böylesi bir yazı yazmak beni çok mu mutlu etti ?

Asla etmedim ama durum tespitinde ve kişi analizinde kendimle onurlandım dersem haksız da sayılmam.

Şimdi bu enteresan adam ne yapar, ne yapmaz, alacağı kararlar dünyayı ve bir çok ülkeleri siyasi, ekonomi, kültürel ve daha bir çok konuda olumlu-olumsuz etkileyeceğini bilmekte hatta mümkünse bir çok konularda önlem ve tedbir almakta yarar var.

Bu “siyasi lidere benzer olan lider” şahsım için potansiyel malzeme oldu.

Bu bay Trump, bu Trump olmaya devam ederse bendeniz de onu yakın takibe alan bir köşe yazarı olursam, daha yazılacak çizilecek çok konu var demektir.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?