BAY TRUMP TERS TIRMANIŞTA

20-07-2020

Bu diktatör ve korkusuz görünmeyen süper kendince kahraman bay/bayan Corona virüsü her ne kadar Dünya genelinde insanları korkutup hasta ettiyse kimilerini de öldürdüyse inanın en çok da Siyasi kişilik ve kimlikleri tedirgin ediyor; rüyalarına kabus gibi girip uykularını kaçıyor en belirgin örneği Bay Donald Trump ve bu kategoriye giren tüm siyasi liderleri sarsıp duruyor.
Elbette ki, kolay değil o konforlu ve makam ve koltuktan olmak hiç kolay değil üstelik çekilecek gibi de değil. Hani meşhur atasözlerimiz var ya… bunlardan biri de: ‘’Ummadığın taş baş yarar‘’ Atasözünde olduğu gibi. Corona çıplak gözle görülemeyen çok küçük bir virüs ama üslendiği misyon fazlasıyla büyük, tehlikeli üstelik ölümlü bu deyim tüm Dünya insanları için geçerli ancak bilindiği üzere siyasi kimlik, kişiler ve özellikle en tepede olan parti liderleri ve kendilerine yaratmış oldukları süper konfor ve yaşam tarzları, süper egoları narsist davranış tarzlarından ötürü onları katlarıyla üzüyor, korkutuyor. 
Her siyasi lider eninde sonunda seçime gitmek zorundadır yasalar gereği. Ancak bu corona beklenmeyen sürpriz misafir çok rol ve misyonlar üstlenerek geldi ansızın geldi hesapları allak bullak ederek haber vermeden müfettiş edasıyla geldi. Elinde not vereceği boş karnelerle geldi ve işe koyuldu.
Corona için durmak yok yola devam ediyor. Realist bir ayna gibi her şeyi herkesi ürküterek korkutarak zaman zaman da öldürerek yola koyulmuş durumda. Dikkatler süper güç Dünyanın pavyon fedaisi ABD’nin başkanı olan Trump’ta olası kasım 2020 yılı genel seçimlerini kazanacak mı kayıp mı edecek? Daha şimdiden tüm Dünya ve rakip Devletler bunu hesaplar peşindedirler.
Çok renkli ve sinemaskop bir filimdir izliyoruz ölümüne izliyoruz. Aslında filim olmaktanda çıktı dizi olmuş durumda bölümlere ayrılmış bir edadır gidiyor. En önemlisi de Bay Trump oy tırmanışı statüsünde aşağı ve ters bir şekilde yol alıyor gibi birçok hataları yüzünden. Kolay değil adamın işi. Öncelikle Kutsal kudüsü Netenyahu’ya el-ikram ederken yaklaşık demografik olarak Dünyanın tüm Müslümanlarını ve İslam ülkelerini karşısına almıştı. Seçimleri yüzde yüz alırım havalarındayken adeta bir elçi sıfatı edasıyla Dünya ya musallat olan bu meşhur misafir onu sarstı salladı adeta silkeledi veya uyuttu narkoz etkisi yaptı kendisine adeta feleğini şaşırttı. Önemsemedi coronayı adeta dalga geçti basite aldı bu virüsü ve yüzbinlerce Amerikalının ölümünde çok aktif rol aldı. Bu rol hem Trump’ın hem de coronanın asli göreviydi. Corona görevini eksiksiz ve kusursuz olarak yaparken Bay Trump çok pasif ve şımarıkça davranarak coronayla ringe çıktı. Kazanma şansı olmadığı gibi kaybetme olasılığı hayli yüksek bu oyunu aptalca bile bile oynayan Bay Trump nakavt olmak üzere. Durum tespiti şimdilik bunu gösteriyor. Trump hatalar zinciri oluşturarak kolye elde etti ve o kolye şimdi boynunda kötü bir karne bir sicil olarak duruyor. Her ne kadar kiliseye ve kutsal incile sığınmaya çalıştıysa da bu ucuz numarası aleyhine döndü. Corona kendisine  ‘’God can forgive but ı Don’t ‘’ ‘’Allah af eder ben etmem‘’ dercesine onu ha bire sarsıyor. Çocukluk yıllarımızın gringo-Kovboy filimlerinin afişteki adıydı İngilizce yazmış olduğum cümle.
Anlayacağınız bay Trump ve bu kategoriye giren tüm diktatör liderler bu coronadan nasiplerini alacaklar. Mutlaka alacaklar almalıdırlar da. Fazlasıyla hak ettiler. Derslerini çalışmadılar, ödevlerini yapmadılar, fazlasıyla uçtular haksız yere. Bu yüzden irtifa kaybetmeleri kaçınılmazdır kendileri açısından milyonlarca seçmene çektirdikleri acıları ve adaletsizliğin bedelini görecekler görmeliler de.
Kalın sağlık ve mutluluklarla siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?