BAYRAMLIK AĞZIMIZ

29-07-2020

Doğrusu bayram tadında bir yazısı yazabileceğimden pek emin değilim ama ruh halimizi değiştirecek, farklı mevzulara dalabilmemizin de bir şekilde yollarını bulmamız gerekiyor.
Bayramı da eski ağız tadıyla yaşayabilecek miyiz bilmiyorum ama adı sonuçta bayram güzel şeyler konuşup ümit var olmalıyız sonuçta
En çok çocuklara üzülüyorum aslına bakarsanız. Yetişkinler zaten artık bayramlarda memleketten kaçar oldular, bir tatil vesilesi olarak görüyorlar bayram izinlerini, tabi bunun içinde bayramların yaz ayına denk gelmesinin de etkisi var.
Yani en azından bölgemiz için konuşayım, sosyal mesafenin yeterince dikkate alınacağına pek ihtimal vermiyorum.
Bölgenin karakteristik yapısı nedeniyle kaynaşmaya yakın durmaya yatkın özellikleri hasebiyle sosyal mesafe yine hiçe sayılacak, akraba eş dost ziyaretleri yapılacaktır tahminimce.
Ama şu acımasızlığı da lütfen yapmayalım, hasta olduğunu bildiği halde ki bunu hafif geçiren insanlardan biliyorum, bunu daha ağır yaşayabilecek potansiyelde birileri ile bari temastan uzak duralım. 
Virüsün karakteristik yapısı nedeniyle gerçekten bilim adamlarını dahi ters köşe yapmış bir yaratıkla karşı karşıyayız.
Her şeye rağmen moralimizi yüksek tutmak durumundayız. Emin olun hangi hastalık olursa olsun, baş sebebi aslında stres ve depresif durumlar oluyor daha çok.
Eşinizi dostunuzu akrabalarınızı arayın moral motivasyon bulmaya çalışın.
Teknolojinin de gelişmesiyle artık sevdikleriniz görünütülü olarak artık yanı başınızda oluyor.
Her ne kadar onlara dokunamasak da ellerini öpemesek de, bir süreliğine böyle idare etmemiz gerekecek.
Dünya sağlık örgütünün geçenlerde açıkladığı artık dünya normale dönmeyecek açıklamasını da okuyunca zaten işe yaramaz bir örgütün üstüne üstlük böylesine motivasyon bozucu ve iç karartıcı bir açıklama yapmasına lanet okudum. 
Tek kaygım kurban kesim alanlarında yaşanabilecek yoğunluklar ve bakteri popülasyonunu bir hayli arttıracak usulsüz hayvan kesimleri.
Bu konuda belediyeye gerçekten büyük iş düşüyor, denetimlerin arttırılması konusunda gerekli önlemlerin alınması adına umarım çalışmalarını organize etmişlerdir. 
Hazır belediyeden söz etmişken geçenlerde semt pazarlarında denk geldiğim bir saçmalığı da yazmadan geçemeyeceğim. Yav bu sebzelerin meyvelerin üzerinde neden fiyat olmaz. Bir ürünü farklı farklı satıcılara sorun farklı farklı cevaplar alacaksınız buna emin olun.
Zabıtadan rica ediyorum, semt satıcıları satışa sundukları meyve ve sebzelerin üzerine fiyat yazsınlar.  Bana öyle geliyor ki fiyat yazmama politikası satılan ürünün fahiş fiyata satıldığının tablosudur.
Her şeyde öyle aslında araba ve ev fiyatlarında da öyle, ısrarla fiyatlarını yazmazlar, illa gelin konuşalım anlaşırız derler, gidersin ama korkunç rakamlarla karşılaşırsın. Neyse uzattım yine ben
Şimdiden hepinize ağız tadı ile sosyal mesafeli bir bayram diliyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?