BERGAMA DEPLASMANI

BERGAMA DEPLASMANI
31-01-2022

Hikâyesi çok farklı iki yarının yaşandığı ve son dakikalarda kaçan penaltı ile heba olan 3 puanı yazacağım bu hafta.

İzmir’de Bergama deplasmanında kazanacakken sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmak, özellikle rakiplerinin puan kaybettiği haftada kazanamamak şahsen beni sarstı.

Şampiyonluk yolunda her maçın final nitelediğinde olduğunu bilen Petrolspor’u ve taraftarını da sarstı bence.

Kazanılan her puanın değerli olduğunu düşünerek kendimizi teselli etmekten başka çare yok sanırım.

Karşılaşmanın detaylarına inmeden önce maç yayınını veren ve evlerimizde bu heyecanı yaşamamızı sağlayan TRT Kurdi kanalına ve yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Bu vesile ile deplasman maçlarını izleyip yorum yapabilmek çok güzel oluyor.

Gelelim farklı düşünceler içine girdiğimiz maça. İlk yarısını gerçekten çok kötü oymadığımız ve 1-0 geriye düştüğümüz, ikinci yarıda ise yapılan değişiklikler ile çok daha iyi oynadığımız ve bulduğumuz golle eşitliği sağladığımız ancak son dakikalarda kazanılan penaltıyı gole çeviremeyip galibiyeti kaçırdığımız maça.

Kadro bakımından tek değişiklik ile sahaya çıktı Petrolspor. Akın Akman’ın yokluğunda yeni transferi Tahsin Hacımustafaoğlu’na şans veren Zafer Hızarcı, önceki haftalardaki sistemini devam ettirdi. İlk yarıda özellikle savunma hattının topu çıkarırken zorlanması, orta sahadaki isimlerin top kayıpları ve takım halinde pas hataları istediğimiz ve arzuladığımız Petrolspor’dan çok uzaktı.

Hücuma belli zamanlarda çıkan ancak pas tercihlerini doğru kullanamayan ve kanatlardaki önemli isimleri Savaş ve Tahsin’in de etkisiz oluşu Aykut Çift’e ilk yarı devrede yalnızları oynattı.  Rakip orta alan mücadelesi verse de kaptırdığımız toplar kalemizde tehlikeler yarattı. Savunmanın uzaklaştırmadığı benzer bir durumda kalemizde golü gördük. İkinci yarı için kaygılı olsak ta Petrolspor’dan ümitliydik. Yapılacak değişiklikler ile oyuna müdahale gelirse rüzgâr tersine döner dedik ve öyle de oldu.

Teknik heyet ilk maçında istediğini alamadığı Tahsin’i ve gününde olmayan Ömercan’ı oyundan alarak yerlerine Ferhat Canlı ve yeni transfer Emre Pehlivanı aldı. Devre arasında soyunma odasında ne konuşuldu bilmiyorum ama bu değişiklikler ile birlikte çok farklı bir oyun anlayışı sergiledi Petrolspor. Oyunun tamamına hakim olan, ayağa pas yapan ve hücumda etkili olan taraftık. Savaş Çakır bile ikinci yarı oyuna ayak uydurarak kalitesini yaptığı asistle gösterdi. Aykut Çifte muhteşem bir pas atan Savaş, kendine yavaş yavaş geldiğini göstermeye başladı. Aykut’un gol vuruşundaki soğuk kanlılığı ve bitiriciliği de klasına yakışır cinstendi. Ancak 86.dakikada kazandığımız penaltı vuruşunu gole çevirememesi onun gibi hepimizin hevesini kaçırdı. Kalecinin köşeyi tahmin etmesi ve Aykut’un da penaltı vuruşunun çok etkili kullanamaması galibiyeti elimizden kaçırdı.

Doğusunu söylememek gerekirse işi bu penaltıya bağlamadan bitirmeliydik diyeceğim ama olmayınca bazen olmuyor. Gerçi öyle basit top kayıpları ve öyle etkisiz vuruşlar yaptık ki sormayın. Oyuncu değişiklerinin devamı erkenden yapılamazmıydı da demekten kendimi alamıyorum. Sonradan oyuna giren Ferhat Canlı sakatlanıp çıkmasa belki de etkili silahımız Hasan Çavdar oyuna girmeyecek. Sezonun ilk yarısında takımı adına en çok katkıda bulunan üç isimden biri olan Çavdar’ın neden kulübede olduğunu sormak isterim açıkçası. Ya da oyuna sonradan girmesi gerekiyorsa neden tercih edilmiyor veya son dakikalara doğru düşünülüyor? Bu karşılaşmada 1 puan dışında başka bir şey daha kazandığımızı da söylemeden geçemeyeceğim. Bana göre yeni transfer Emre Pehlivan oyuna girdikten sonra iyi işler yaptı. İlk maçına göre gayet etkili ve verimliydi. Bir maç ile karar vermek doğru değil ama bu oyunu ile formayı çabuk kapacağı benziyor.

Bu maçtan çıkarılacak dersler önümüzdeki haftalarda bize telafi olur düşüncesi ile İzmir deplasmanını unutup önümüze bakmalı ve sağlık olsun demeliyiz. Zira moral ve motivasyonumuzu üst seviyede tutmalıyız. 

Evet, Petrolspor liderliğini devam ettiriyor. Ancak önemli rakiplerinin puan kaybettiği haftada ve geriden zorlu Nevşehir’in geldiğini düşünürsek beraberliklerin de bizleri mutlu etmemesi gerektiğini bilmeliyiz.

Biz lider takımız ve lider gibi oynamalıyız.

Rakipler bizden bir puan koparmak için savaşacak ama biz puanları toplayıp, son haftalardaki zorlu fikstürde işi şansa bırakmamalıyız. Şimdi Pazar günü evimizde oynayacağımız Başkent Gözgözler maçına odaklanmalıyız.

Teknik heyet, bu karşılaşmayı tekrar tekrar takıma izlettirecek ve eksikliklerini futbolcularına birebir gösterecektir. Yeni transferlerin takıma uyumu ve Akın’ın da dönüşü ile bu haftadan başlayarak istediğimiz Petrolspor’u göreceğimize inanıyorum.

Bu takıma gönül vermiş ve şampiyonluğu dört gözle bekleyen taraftarı gibi inanıyorum. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?