BEYAZ SU KİRLİ

BEYAZ SU KİRLİ
25-07-2021

Değerli Sonsöz Gazetesi okurları;

Şunu belirteyim ki, kurban bayramı tatilinde gezmelerimizle tozu dumana katık.

Bütün mesire alanları, bütün açık hava lokantaları ve bütün turistik tesisler, göler hınca hınç Batmalılarla doldu taştı.

Sosyalleşmede dalya yaptık diyebilirim.

Halk olarak evde geçen iki yılın ardından ortaya çıkan manzara normal hayata ne kadar özlem duyduğumuzu gözler önüne serdi.

Bu bayram bizde günlük rotamızı Midyat Beyaz su olarak belirledik.

Malum orda yeme içme giderleri oldukça yüksek bu nedenle ihtiyaçlarımızı Batmandan karşılayıp öyle çıktık yola.

Beyaz suya yaklaştığımız an yaptığımız yanlışı anladık; bir trafik yoğunluğu vardı ki sormayın köyün girişinde ve çıkışına geçen süre nerdeyse bir saatimizi aldı.

Tüm tesisler ful, hınca hınç dolu her yer mahşer alanı gibi dolu.

 Yere değil İğne İnsan atsan bu kalabalıkta bulamasınız…

Sanırım Batman’ın yüzde yetmişi beyaz su da piknikteydi. Batmanlı bir sürü kişi ile merhabalaştık.

Ama biz hala boş bir tesis bulup konaklayamamıştık bile, testlerin başında değnekçiler bizi kovarcasına elleri ile daha bir şey sormadan yer yok demekte bizi kapı dışarı etmekte.

Oturacak dinlenecek yer bulmakta epey zorlandıktan sonra en son tesitte şansımız yaver gitti ve nihayetinde oturup soluklanacak bir taht buluyoruz.

Fakat ortalık öyle kalabalık beyaz su öyle kirli akıyor ve kokuyor ki, geldiğime pişman odum ama geldik bir kere çare yok oturduk.

Hemen bir kola rica etik 2,5 lt kola geldi serinledik faturası geldi terledik, 8 tl lik kola 18 tl…

Etimizi pişirmeye verdik derken yaklaşık dört veya beş saat vakit geçirdik.

Bize maliyeti yaklaşık 1000 TL’yi buldu.

Topu topu beş kişinin birkaç saatlik pikniği 1000 TL hem de kendi memleketimizde. Bodrum Antalya değil, Midyat beyaz su da…

Orda piknikte yaklaşık beş bin kişi vardı benim tahminim artık harcanan parayı ve kazanılan parayı siz hesaplayın.

Her gün ekonomi ne olacak sorusuna gidin bir Midyat beyaz su tesislerine bir bakın derim sanırım sorunun cevabını bulacaksınız.

Allah hepimize akıl fikir versin ilk başta, bu kadar pahalı ve pis bir yere gittiğimiz için paramızı çarçur etiğimiz için insan bile bile kazıklanıyorsa ben bu tutuma söylenecek bir kelime bulamıyorum.  

Kimse kusuruma bakmasın.

Tabi bölgenin tek su kaynakları olan tek mesire alanı. Bir an önce girişimciler yeni yerlerin açılması için çalışma başlatılmalı. Alternatif yerler olursa, hem hizmette hemde fiyatta rekabet olur düşüncesindeyim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?