BEYLERBEYİ HALİL PAŞA

16-11-2015

Kötü giden gidişata dur demek ve üst sıralar için umudunu kaybetmemek adına çok önemli bir karşılaşmaya çıktı Petrolspor.

Rakip grubun güçlü ekiplerinden Beylerbeyispor. Yeni hocası ile ne yapacağı merak konusu olan temsilcimiz bize 90 dakika stres nasıl yaşanırın sınavını yaşattı desek yeridir.

Özellikle 2.yarı oynanan güzel futbol neticeye gitmemize ve sonucunda maçı zor da olsa 1-0 kazanmamıza vesile oldu.

Maçın detaylarına ve analizine girmeden önce bir konuya değinmek istiyorum.

Bu şehrin profesyonel ligde oynayan bir takımı var. Ama gelin görün ki koskocaman şehirde tribünleri dolduracak kadar taraftar yok.

Yani takımını sahiplenecek, destekleyecek kimse yok. Her maçta takımını destekleyen Taraftar Grubu Yarasalar ve bu takıma gönül vermiş bazı taraftarlarımızı saymazsak eğer.

Bir şehir olma kültürünün başında gelir, o şehrin değerlerine sahip çıkmak. İlerleyen haftalarda bu desteğin, bu sahiplenmenin artacağını ümit ederek maçın detaylarına inelim.

Maç iki takımın temkinli futboluyla başladı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta ilk yarıda neredeyse ciddi pozisyon yok desek abartmış olmayız.

Uzun toplarla rakip alana gitmek isteyen ama bunda da başarılı olamayan bir Petrolspor vardı. Birkaç cılız pozisyon sonunda ilk yarı sona erdi.

Devre arasında yaptığımız kuliste rakip Beylerbeyi, acaba bu beraberlikte yeterli olur mu diye düşünmüyor değildik. Bir yandan da haftalardır galibiyet alamıyoruz, Yeni Teknik Direktör Cengiz Seçsev yönetiminde ilk galibiyetimizi alır çıkış yapar mıyız düşüncesi de hakimdi.

Bu karmaşıklığın içinde ikinci yarı başladı. İlk yarıda ileriye daha fazla çıkan Beylerbeyispor son devrede savunmayı daha ön planda tuttu.

Bu da temsilcimiz Petrolspor’un ekmeğine yağ sürdü. Ayağında daha fazla top tutan, paslaşan ve ataklar geliştiren taraf bizdik.

Tam bunun üstüne günün de olmayan Cenk’in yerine Samet Taş ta girince hücumda daha da etkili olmaya başladık.

Orta sahayı kalabalık tutmak isteyen Teknik Heyet hemen akabinde Mehmet Yılmaz’ı çıkarıp yerine Emre Yakut’u aldı.

Yerinde bu değişikliklerle takım oyunun artık tek hakimiydi. Orta alanda Halil Aşut’un muhteşem mücadelesi ve rakip alana dikine çalımları görülmeye değerdi.

Her pozisyonun içinde olan Halil, rakibin ileri çıkmamasında büyük rol oynadı.

Bana göre bu maçta takımın en iyisiydi. Hatta galibiyette büyük pay sahibiydi.

Dakikalar 73’ü gösterdiğinde Halil Aşut’un pasıyla buluşan Sabahattin Usta, topu Emre Yakut’la buluşturdu. Emre’nin sert şutu kaleciden döndü.

Dönen topu takip eden Muhammed Kalkan meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak özlemle beklediğimiz golü atıyordu. Muhammed’in gol sevinci de anlamlı ve görülmeye değerdi. Topu formasının altına koyan Muhammet golü doğacak bebeğine hediye etti.

Golden sonra rakibine pozisyon vermeyen Petrolspor farkı açacak gol pozisyonlarından yararlanamadı ve galibiyeti tek golle getirdi.

Maçın kısa özeti bu. Orta alanda görevlerini yapan Muhammed Kalkan, Halil Aşut, Sabahattin Usta ve savunmada rakiplerine geçit vermeyen Ramazan Eraslan, Tolga Yıldız, Aykut Karaman ve Onur Şirin’i ayrıca tebrik etmek gerekir.

Yeni teknik yönetim daima takımda yeni bir hava estirir. İlk maçta bu havanın güneşli olması umut verici. Umarım bu galibiyet yeni ve güzel bir serinin başlangıcı olur.

Bu anlamda önümüzdeki hafta içi Körfez İskenderunspor deplasmanına çıkacak temsilcimiz, dişine göre rakibinden alacağı mutlak bir galibiyet geleceğe umutla bakmamıza vesile olur. Sonrasında kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız maçta gereken desteğin de verileceğini düşünerek güzel günlerin bizi bekleyeceğini söyleyebiliriz.

Haydi Rasgele... 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?