BİLİNÇLİ TAKIM BİLİNÇLİ TARAFTAR!

BİLİNÇLİ TAKIM BİLİNÇLİ TARAFTAR!
13-11-2021

Batman Petrolspor Teknik Direktörü Zafer Hızarcı, beraberindeki Basın Sözcüsü Orhan Güzel ile birlikte her hafta Pazartesi Günü youtube kanalında Sporda Sonsöz Bizde Programı ile spor programı düzenleyen Sonsöz Ekibine konuk oldu. 

Zafer hoca, ilk kez kent içinde Sonsöz ekibiyle bir araya geliyordu. 

Zafer hocanın daha önceki basın toplantılarına hiç katılmamıştım. Çünkü özel spor haberleri-köşe yazıları yazmaktan daha çok haz alıyorum. 

Sonsöz spor ekibi olarak, kamuoyunun daha önce programlarımıza attığı soruları tek tek sorduk. O soruların cevaplarını tek tek buradan yazmaktansa Pazartesi günü saat 20.00’de spor programımızda dile getirmek daha iyi olur…

Karakterli futbolculardan kurulu bir takımın mütevazi hocası olan Zafer Hızarcı, kente 15 yıl aradan sonra bir liderlik heyecanı getirdi. 

Bunu yaşamak isteyen takım sayısı oldukça çok…

Petrolspor’un bu havasını dağıtmak için gerek Zafer hocaya gerekse de futbolcuların kapsını çalanlar olumlusuz cevaplarla geri dönmüşlerdir. 

Zafer hocanın prensipleri arasında sadakat var. 

Maçlarda neden bazen gergin oluyorsunuz diye Zafer hocaya sorduğumuz zaman: 

“İnsan ekmek yediği yerde güzel şeyler yapmak ister. Emeğine sahip çıkmak ister. Futbolcularımızla görüşüyoruz her daim; Batman güzel bir şehir. Halkı sıcakkanlı. Bu güzel kente sezon sonunda güzel bir armağan hediye etmek için her maçı bir final gibi görelim. Batman halkı güzel şeylere layıktır. Taraftarımızın şampiyonluk özlemini gidermek için gece-gündüz çalışıyoruz. Taraftarımızla ve basınımızla tek yürek olmaya devam edelim. Başarı birlikten gelir…”

Bizlerde daha önce şampiyonluk yaşamış yöneticilere, hocalara ve futbolcularla görüştüğümüz zaman ortak görüşleri; “Bir şehrin taraftarı kültürlü ise ve takımına sonuna kadar destek veriyorsa o takım lider olmayı hak ediyordur. Bu takımın ahengini bozmak isteyen rakip takımlara karşı dik duruşu gösterecek olan taraftardır. Taraftar sosyal medyada takımına tribünde olduğu gibi destek vermeli. Bu takım için mücadele edenlerin aileleri de var. Sosyal medyada olumlu paylaşımlar gördükçe onlar da motive oluyor ve sporcuları motive daha güzel şeylere motive ediyorlar”

Zafer hocayı da dinledik. Hatta Zafer hocaya Kelkit maçında protokol tribününde oturan ailesinin Petrolspor’a söz söyleyen Kelkit’in bazı taraftarlarıyla tartışırken, koyu bir Petrolsporlu gibi savundukları gördüğümüzü belirterek, bir Batmanlı olarak teşekkür ettim. Takımda iyi bir birlik ve beraberliğin olduğunu biliyordum ama teknik heyet ve bazı futbolcu ailelerinin de bu kadar Petrolsporumuza destekleyeceklerini beklemiyordum. 

Daha önce şampiyonluk yaşamış yöneticileri, hocaları ve futbolcularla da görüşüyoruz.

Sosyal medyada neyi nerede sormayı bilmeyen, teknik konuyu yöneticiye, yöneticiye sorulması gereken konuları hocaya soran bazı kesimlerde bu işi öğrenene kadar eğitimlere devam edeceğiz. Çünkü kültürlü bazı taraftar sayımız arttıkça bu takım güzel şeyler yapmaya devam edecektir. 

Bilinçli takım ve bilinçli taraftar oldukça başarı da kaçınılmazdır…

Birlikten güç doğar. Başarının anahtarları; güven, sabır ve destektir…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?