BİR ALİ GAFFAR OKKAN RUHU

21-02-2020

Diyarbakır denince akla gelen ilk şeylerden biridir rahmetli Ali Gaffar OKKAN.
Halktan biri, evimizden biri, candan biriydi.
Yıllar hatta asirlar da geçse her yurekte aynı isim, Ali Gaffar OKKAN. 
Sevecen, kucaklayıcı, babacan tavırları başta Diyarbakırlıların olmak üzere herkesin gönlünde taht kurmuş bir emniyet müdürüydü. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşaallah.
Daha önceki yazılarımı okuyan okurlarım bilirler ki kim olduğu önemli değil, hakkı tutan elleri baştacı yapan, zulme alkış tutan elleri ise elimin tersiyle iten mısralar yazdım. Bugün tavrıyla takdire şayan bir zat var. Gayem kendisinin oturduğu bir mecliste, bir minder derdi asla değildir ama gönüllere dokunmuş birine sade bir teşekkür bile olsa boynuma borçtur.
İlimizde görevine başladığı günden bugüne değin dikkatleri üstüne toplayan bir emniyet müdüründen, Sayın Köroğlu KIRAÇ'tan bahsediyorum.
Kendisi ile sohbet etmisligim bile yoktur. Ama bazı insanlara, gördüğünüz an itibari ile " Aha işte bu."  dersiniz ya aynen öyle işte. 
Bana göre asıl makam sahipleri, koltuğunda dik oturan çatık kaşlı kişiler değil aksine vatandaşın derdi ile dertlenmekten o koltuğa oturmaya vakit bulamayan kişilerdir. En azından dışarıdan bir göz olarak, sade bir vatandaş olarak gördüğüm bu.
Bu vesile ile Sayın Emniyet Müdürümüz Köroğlu KIRAÇ Bey'e şunları söylemeden yazımı bitirmek istemiyorum.
Sayın müdürüm, halk sizi çok sevdi ve çok benimsedi. Ben bu tavırlarınızla, rahmetli Ali Gaffar OKKAN'i anımsıyorum ve sanırım bu duyguyu içinde hisseden tek kişi de değilim.
Bu vesile ile size teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız iyi ki Batmandasiniz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?