Bir de yerel yönetimi dinleyelim…

Bir de yerel yönetimi dinleyelim…
05-01-2023

Kimi zaman okur, yerel yönetimin yaptığından çok yapamadığını yakınır.

Dışarıdan baktığımız zaman eleştirmek kolaydır…

Gazeteniz Batman Sonsöz’ün 17 Temmuz 2022 tarihinde ‘Gözler iki projede” başlıklı haberinde okuyucularına Batman trafiğini rahatlatacak bir projeyi duyurmuştu.

Gültepe Mahalle sakinleri, o projelerle ilgili gazeteye verdikleri açıklamalarında şu görüşlere yer vermişti.

“Batman’ın en büyük semtlerinden biri olan Gültepe’de Batman Belediyesi’nin projeleri arasında 30 dönümlük park ve Bıçakçı (Kerike) Köyüne kadar çift yönlü yol projesinin kış mevsimine girilmeden başlaması bekleniyor.

Gültepe-Bıçakçı yeni yol güzergahı, Batman trafiğini rahatlatacaktır. Gültepe’de sanayi sitesinin karşısındaki 30 dönümlük yeşil alan da Batman’a nefes verecektir.”

Okur gözünün yanı sıra bir de çalışmayı yapan yerel yönetimdekileri dinlediğimizde bilmediğimiz çok şey var…

Haberin ardından yeni yılın ilk gününde projeye start veren Batman Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Batmanlıları sevindiren bir çalışmaya imza atmaya başlamıştı ama sevinçler kursaklarda kaldı.

Mahkeme kararıyla durdurma kararı alınan araziler yüzünden işler ağır-aksak gitmeye başladı.

Sanayi kavşağına ve Bıçakçı köyüne gidecek yeni yolların açılması için Gültepe semt sakinleri dört gözle beklerken, o bölgede yaşanan arazi sıkıntıları yüzünden çalışmaların yarıda kalması üzüntü verici.

Sorunlara duyarlı sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın Gültepe Sanayi kavşağı karşısında yapımına başlanılan ve yarıda kalan yollardaki sıkıntıların çözümünün hızlandırılması konusunda üzerine düşeni yerine getireceğine inanıyoruz…

Vali Canalp’ın yoğun temposunun yanı sıra bir de start alan çalışmalarda arazi sıkıntıların yaşanmasından dolayı işi hiç de kolay olmadığını görüyoruz.

Sözün özü; yerel yönetimdekileri de dilediğimizde yaşadıkları sıkıntıları da bir bir öğrenmiş oluyoruz. ‘Daha yaşanılabilir bir Batman’ için hepimize düşen görevler vardır. Bir projenin bitmesi de kolay olmuyor…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?