BİR GALİBİYETTEN FATSA’SI

BİR GALİBİYETTEN FATSA’SI
25-01-2022

Zor geçecekti ve kolay olmayacaktı. Grubun en az gol yiyen ve bu sebeple de en az gol atan takımına karşı nasıl performans göstereceğimiz merak konusuydu. Malumunuz önceki hafta Bursa deplasmanında son dakikada gelen mağlubiyet keyfimizi ve düşüncelerimizi sarsmıştı. Ancak bu hafta seyircisi önünde daha moralli, kafa olarak daha derli toplu ve oyun açısından daha arzulu bir Petrolspor gördük.

Maçın başlangıç  düdüğünden bitimine kadar tüm hatlarıyla savunma yapan Ordu ekibi Fatsa Belediyesporu golcümüz Aykut Çift’in golüyle yenmeyi başardık.  Bir golden çok daha fazlası olduğu için inanılmaz bir sevinç yaşadık. En yakın rakibimiz Kütahyaspor evinde puan kaybetmiş ve çoğu rakibimiz kar engelinden dolayı maç oynamadığı için haftayı karlı kapatan taraftık. Puan farkını da yeniden yükselttik ve en yakın rakibimize 7 puan mesafeden selamlarımızı ilettik.

Buz gibi havada stadı dolduran yürekli ve inanmış taraftarı önünde oldukça moralli görünen Petrolspor, Savaş Çakır’ın sakatlığından dönmesi ve Erdi’nin yerinde oluşu ile ideal kadrosuyla sahadaydı.

Yeni transferlerin listede yer almadığı ve sakatlığı devam eden Ahmet Teker’in yokluğunda çıkarılabilecek kadro bu olsa gerek. Bir kanatta Akın Akman, diğer kanatta Savaş Çakır ve önlerinde Aykut Çift.  Orta üçlüyü bozmayan yani Okan Toprak, Ali Kemal Başaran, Ömercan Öndaş’ı birlikte oynatan Zafer Hizarcı o bölgede mücadele ve rakibe baskı ile topun hakimiyetini ele almak istedi. Kısmen öyle oldu da diyebiliriz zira rakip kendi yarı alanından çıkmakta zorlandı.

Gerçi ilk düşünceleri zaten savunma yapmak olan Fatsa Belediyespor, 90 dakika boyunca oyunu geride kabul ederek kontralarla çıkmak istedi. Ancak karşılaşma boyunca topla oynama yüzdesinin çok yüksek bir yüzde ile Petrolspor’da olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tek sıkıntı vardı o da bu savunma kilidini nasıl açacaktı! Kanatlardan, ortadan ve uzun toplarla çok şans denedi olmadı. Baskısını artırınca rakibe de hatalar yaptırdı ve iki kez savunmanın ikramını geri çevirdi. Özellikle Okan Toprak’ın kaleci de yerdeyken yakaladığı ve kaçırdığı pozisyon saç baş yolduracak cinstendi. Dakikaların erimesi stres katsayısını artırsa da takımın oyundan düşmemesi güzel bir detaydı bence.  Kaptırılan topların presle geri kazanılması, ayağa iyi pas yapılması ve mücadelenin maç bitimine kadar devam etmesi diğer artılarıydı takımın. Ancak kazanılan duran topların etkili kullanılmaması ve akan oyunda pas tercihlerinin zaman zaman yanlış yapılması noksanlıklarımız arasında gösterilebilir. Kapanan takımlara imkan varken şut oranımızı artırmamız, final toplarında daha sakin ve bitirici olmamız gerektiğini de söylememiz gerekir.

Sonuç olarak iyi oynayan ve 3 puanı alan taraf olduğumuz için tüm takımı ve tribünlerde soğuk havaya rağmen enerjisini hiç kaybetmeyen taraftarı yürekten tebrik ediyorum.

Dediğim gibi her açıdan çok önemli bir galibiyet oldu. Hem moral olarak hem de psikolojik üstünlük bakımından çok değerliydi.

Her maçı final niteliğinde görmemiz gerektiğinden, bu karşılaşmayı unutup önümüzdeki hafta Bergama Belediyespor maçına odaklanmalıyız. Yeni transferlerin takıma dahil edilmesi, diğer yandan yönetimin yeni isimler üzerinde mesai harcaması, birlik ve beraberlik mesajları takıma olumlu yönde katkı sağlayacaktır.

Yönetim ve teknik heyete yapılan takviyeler, hafta arası taraftarın idmanı ziyaret etmesi, sosyal platformlarda takım adına pozitif mesajlar, moral ve motivasyon kaynağı olduğunu apaçık gördük. Her zaman söylerim ve söylemeye devam edeceğim.

Kazanacaksak hep birlikte kazanacağız. Kenetlenmeye, tüm şehir olarak inanmaya, birlik ve beraberlik içerisinde olmaya mecburuz. Bizim bizden başka rakibimiz yok.

Olacağız ve bunu herkese göstereceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?