BİR VİRÜS DÜNYAYA HÜKMETTİ

29-06-2020

Sonsuz güç ve kudret sahibi, alemlerin Rabbi Allah’ın bir ayeti Covid-19 adı verilen virüse dünya teslim oldu. Niye? Ölüm endişesiyle. Gelecek kaygısıyla. Allah’a niye insanlar teslim olmaz? Ayartıcı iç güdülerinin, nefisleri ve şeytan, şeytanlaşmış mahlûkların yolunda gittikleri için. Dileğim;  Bu virüs insanlığın Hak ve hakikatle tanışmasına vesile olur.
Bu gün dünyaya hükmeden Covid-19 un,  Dünyadaki toplam ağırlığı yaklaşık bir gram. Bu ağırlıktaki bir Virüs dünya insanlarını dize getirdi. Hayatı durdurdu. 420 milyon ton insanı evine kapattı. Dünya trafiğini durdurdu. Bir milyar ton petrol tüketimini önledi. 20 trilyon kaynağı tüketti, 100 milyon insan işsiz hale geldi. Bütün teknoloji alt üst oldu. Borsayı kapattı. İki milyar öğrenciye tatil imkanı sundu. % 80 Ozon tabakasını aslına döndürdü, %75 havayı temizledi. Dünyadaki 45 savaşı durdurdu. Dünya gündemini değiştirdi. İnsan temasını sonlandırdı. İnsanları eşit hale getirdi. Dünya düzenini  sarstı.
Bu duruma ne sebep oldu? İnsanlık Rabbini tanımadı haddini bilmedi. Allah’a karşı hüküm koyan, Şeytan ve şeytanın uşakları dünyayı sevk ve idare etme hayaline kapıldı. Tevhid; ölü kitapların içinde, kelimeler biçiminde, şirk ise toplum içinde sınıflar biçiminde can buldu. Din fırka, fırka oldu. Ümmet kavim, kavim ve biz parça parça olduk. Her parça ve her lokma yağlı, yumuşak ve kolay yutulabilir. Kumda oynatarak, kanla oyalanarak, fırkalaştırılarak, gruplara ayırarak, servet savaşları, beyhude tartışmalar, ıvır zıvır sözler, boş ve beyhude düşünceler ve ilimlerle, sonuçsuz aşklar ve kinlerle, etkisiz ağlaşmalar ve yasalarla, yanlış düşmanlarla, manasız komikliklerle başımızı bağladılar. Gözümüzü rüya ile boyadılar. Ecnebiler tıpkı Moğollar gibi geldiler, öldürdüler, yağmaladılar, ama gitmediler. Onlar uyanık biz ise uykuya daldık. Hıristiyan ve Yahudiler bir oldu. Biz ise yüz olduk. Onlar zenginleşti güç kazandı. İslam alemi fakirleşti, zayıfladı. Ya işimiz? Bir kesimimiz eski keşmekeşle meşgul ve dünyada ne olduğunu anlamamakta. Dünyanın kimin elinde olduğunu anlamış olanlarda, oturmuş maymun gibi insanlığı seyrediyor ve onların yaptığını yapıyor. Bunlar Onların davranışlarını üretiyor. Bunların gözünde sadece ecnebiler insandır! Hesap kitapçı insanlardır. Çünkü ecnebilerin parası vardır, parası olanın gücü olur. Mana ve maksat fakiri olduk. İyiliklerimizde hakir oldu. Zenginlerin ayıpları marifet haline geldi. Maymunlaştık, hazza tapar, Batının taklitçileri haline geldik. Allah’ın şu  ayetinin muhatabı olduk.’’ Derken onların ardından, yerlerine öğle bir nesil geldi ki, (Allah(c.c.) ile aralarındaki en sağlam bağ olan) Namaz (kılma duyarlılığını) kaybettiler. (bunun doğal sonucu olarakta,) Arzu ve heveslerinin peşine( takıldılar ve Rasülün  mirasını hoyratça tahrip ederek ahlaksızlığın en aşağı derecesine) düştüler. Fakat azgınlıklarının cezasını yakında çekecekler!’’(Meryem suresi;59.ayet). Bu günkü halimizin ifadesi bu ayeti kerimedir.
Ne yapmalı? Bunun cevabınıyine Allah’ın mesajında  buluruz. ‘’Daldıkları gafletin karanlığında kendi varlığını unutanlar’’(Zariyat;11.ayet). ‘’Gerçeğin izini süremeyenler, bilgi ile hakikat arasındaki bağlantıyı kuramazlar.’’(Ankebut suresi;43.ayet). ‘’ Siz (ey insanlar; evren, insan ve Allah(c.c.); Kur’an, Kulluk, ahiret ve benzeri konularda karmaşık ve) Çelişkili görüşler içindesiniz. (Uzaydaki yıldız kümelerinin nasıl farklı şekilleri ve yörüngeleri varsa, İlahi rehberliği göz ardı eden insanların inanç ve yaşam şekilleri arasında da o kadar büyük çelişkiler, farklılıklar vardır. Bu durum şu gerçeği ortaya koymaktadır. ALLAH’IN Mesajı ile yolunu aydınlatmayan insanlık, hiçbir zaman hakikati bulamayacak, asla kurtuluşa eremeyecektir.’’(Zariyat suresi;8.ayet).’’Hakkı batılla karıştırmayın. Bile bile gerçeği gizlemeyin.’’(Bakara suresi;42.ayet.) ‘’Siz iman edenler, iman edin,(iman iddianızı ispat edin.) (Nisa suresi;136.ayet.) 
Müslüman olduğumuzu ifade eden bizler, Allah’ın Mesajının muhatabı olarak, imanımızı ispatla mükellefiz. Kur’an-la kendimiz muhatap olarak, anlayarak hayatımızı idame etmeliyiz. Virüs ayetini kullanarak, dünyayı 2040 yılına kadar tek düzleştirmek için insanlara cib takarak İnsan beynine hükmetmek, sanal para, sanal eğitime geçirerek, sentetik insan, sentetik din projeleri ile insanları etki ve yetkileri altına almak isteyen, adeta Allah’a  savaş açan, üst akıl para babalarının oyununu bozmak, İnsanlığı Allah’a Kulluğa çağırmak, her şuurlu müminin vazifesidir.İnsanlara örnek olarak, Kur’an-la insanların tanışmalarına çalışarak, insanlığın hidayetine vesile olmalıyız. Bu gün virüs ayetiyle şaşkınlık içerisinde olan, arayış içerisine giren toplumların gerçeği görmeleri, Allah’ın Mesajıyla tanışmalarının tam zamanıdır. Müslüman’ın vazifesi: insanlığı , Dünyanın tek ve gerçek  doğru  kitabı, kıyamete kadar , ALLAH’IN korumasında olan Kur’an-ı Kerimle tanıştırmaktır. Ne mutlu virüs ayetinden ders alarak ömür nimetini Kur’an-ı Kerimle yaşayanlara. Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?