Bir yerde eksik var!

Bir yerde eksik var!
16-12-2023

Kadim kent Batman, genç bir nüfusa sahip ve bunu sportif başarıda da fırsata çevirmeliyiz.

Şehrin büyükleri, başarılı sporcuların keşfedilmesi konusunda tam destek veriyor ama sporcu tarama konusunda bir şeyler eksik gidiyor.

Yani semtlerde sporcu taramalarını antrenörler artırmalı…

Sporda altyapıyı önemserim.

Batman’ın cadde ve sokaklarında olduğu gibi eğitim yuvalarında da çok yetenekli gençlerimizin olduğuna inanıyorum.

Bu şehirde pek fazla antrenör ve tesis sorunu yoktur.

Okullardaki beden eğitimi öğretmenlere, Belediye Spor Şubesindeki antrenörleri, Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörleri ile kulüp antrenörlerin yanı sıra Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yüzlerce görev yapan antrenörler var.

Fenerbahçe Beko basketbol takımında forma giyen-şampiyonlar liginde maçlara çıkan Şehmus Hazer, Yunus Emre Konak’ın Sivasspor’da, Muhammed Gönülaçar’ın Bodrumspor’da, Mansur Çalar’ın Adıyamanspor’da top koşturduğu Batmanlı yetenekli sporcular var olduğu gibi keşfedilmemiş çok yetenekli sporcular da kaybolup gidiyor aramızdan.

Başarı için inanmak ve kenetlenmek gerekir.

TPAO Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle TPAO Batman Petrolspor kulübümüzün altyapısında da birçok branşta başarılı sporcular yer almakta.

Futbol, Atletizm, Güreş, Masa tenisi gibi spor dallarında kentin ilk semtlerinden çok yetenekli sporcular çıkıyor.

Milli takıma giden sporcularımızla gururlanıyoruz.

Özellikle eğitim yuvalarında yetenekli sporcuları keşfetmek için okul idarecilerine ve öğretmenlere de büyük görev düşüyor.

Sporda başarılı ve başarısız eğitim yuvalarımızı bizden daha iyi Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Müdürlüğü idarecileri de iyi bilmekte.

Daha iyi başarılar yakalayan bir kent olmak için daha çok bir araya gelmeliyiz ve kenar semtlere de daha fazla ağırlık vermeliyiz.

Süper ligde gerek basketbolda Batmanlı Şehmus Hazer ve gerekse de futbolda gururla izlediğimiz Yunus Emre Konak gibilerini artırmalıyız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?