BİRİNCİ YILDIZIMIZA YÜRÜYORUZ

01-06-2018

Malumunuzdur liglerde 5 defa şampiyon olan bir takım, armasının üstüne yıldızı takar ve bu durum her 5 şampiyonlukta tekrar eder.

Biz de 4 senedir –hiç kusura bakmayın mütevazı olamayacağım- Batman Basınında şampiyonuz. Kurulduğumuz günden beri Ercan Atay’ın basın tecrübesi ve duayenliği, Hatice Türkan’ın kadın zekâsıyla olayları farklı perspektiflerden değerlendirmesi, Recep Kavuş gibi bir toplum gönüllüsünün katkıları, Şehmus Temiz’in gündem belirleyen yorumları ile gazetemiz Batman’ın bir numarasıdır diyebilirim. İsmini sayamadığım diğer mesai arkadaşlarımızı unutmadan onların da emeklerini ve katkılarını buradan alkışlıyorum.

Gazetemizin basın çizgisi hakkında biraz aydınlatmak istiyorum sizleri;

Habercilikte, 5 N 1 K dediğimiz olay vardır.

Bu bir haberin ana şablonudur. Ne, neden, ne zaman, nasıl, nerede ve kim…

Bu sorulara verdiğimiz cevaplar kabataslak bir haber sayılsa da burada asıl vurgulanmak istenen objektiflik ve tarafsızlıktır.

Gazetemiz, tarafsızlığından ve doğru habercilikten asla taviz vermeyerek toplumun tüm katmanları tarafından yıldızını takmadan, 5. senesini tamamlamadan Batman’ın yıldız gazetesi olarak görülüyor.

Objektifliğimizin yanı sıra bütün mesai arkadaşlarımızla beraber hızlı, doğru habercilik adına büyük gayret sergilemekteyiz.

Batman lobisinin kurulması, Batmanın ticari, kültürel ve sanatsal alanlarda öncü kent olması için elimizden gelen tüm çabaları bir seferberlik ruhuyla göstermekteyiz.

Topumun tüm kesimlerinin sesi olmaya çalışıyoruz.

Sadece Batman sınırları içinde hapsolmuş bir basın anlayışı da gütmemekteyiz.

En doğudan en batıya tüm Türkiye’yi kucaklıyoruz ve farklı illerden basın mensubu arkadaşlarla ahbaplık kuruyor, bir basın köprüsü oluşturmaya çalışıyoruz.

Yerelde her zaman Batman halkının problemlerini ilgili yetkili mercilere iletme görevini büyük bir sorumlulukla yerine getiriyor ve bundan gurur duyuyoruz.

Batmanlının üzüntülerini, dertlerini sahipleniyor ve çözüm odaklı habercilik yapmak suretiyle bu problemlerin üstesinden gelmek için basın etiği çerçevesinde büyük bir gayret sarf ediyoruz. Batmanlının sevinci bizim sevincimizdir, övüncü bizim övüncümüzdür.

4 yıldır bu rotamızdan ayrılmadık.

Her zaman Batmanlılarla beraber çıkardık gazetemizi.

Esnafın, sanatkârın, memurun, işçinin, öğrencinin, gencin, yaşlının sesi olduk. Biz 5. yılımızı doldurmadan Batman halkı gerek internet üzerinden ve gerekse de matbu gazetemize teveccüh göstererek yıldızımızı gazetemize yapıştırdı.

Gazetemizin toplum nazarında bu kadar teveccüh görme nedeni ise yine Batman toplumunun gazetemizin lokomotifi olmasıdır.

Şimdi değerli hemşerilerim,

Gelin gazetemize bugüne kadarki gibi yine sağlam bir şekilde sahip çıkalım.

Sesinizi duyurmak mı istiyorsunuz; buyurun bu gazete sayfaları sizin. Projeler mi istiyorsunuz, sesinizi buradan duyurun.

Bu gazete sizin!

Batman’ın menfaatleri noktasında ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve varız.

Gazetemiz yeni yaşını kutlarken ben buradan gazetemizde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu başarıların önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir halde süreceğinin de teminatını veriyorum.

Yeter ki Batmanlı hemşerilerim gazetemize teveccüh etmeye devam etsin, bizi takip etsin.

Biz de buradan söz veriyoruz, Batman’ın tüm problemlerinin takipçisi olacağız ve dürüst basın çizgimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Değerli Batmanlılar iyi ki varsınız, iyi ki beraberiz ve iyi ki Batmanlıyız!

Nice başarılı yıllara Sonsöz.

Son sözümüz Batman…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?