BİRLEŞMEMİŞ MİLLETLER

27-10-2015

 (UNNİTED NATİONS)

Tekrar tekrar Filistin ve Gazze’yi yazmak istiyorum. Vampir bu kez 40’ı aşkın Filistinliyi hunharca öldürdü. Bu alçaklar, insafsızlar hatta kanı bozuklar çocuklara kadar çıtayı düşürdülerse vay dünyanın haline. Zira çocukları da öldürüyorlar.

Bir de UNİCEF var (çocukların hakları koruma kurumu). Görünür de var.

Birleşmiş Milletler var! Nasıl varsa? Kimin için varsa? Kuruluş amaç ve nedenleriyle kimlere hizmet ediyorsa, gri bulanık mı, bulanık. Bir anlam veremiyorum.

Bildiğim şu ki, haçlı ruhu taşıyor. İkiyüzlü bir kuruluş. Kapital, petrol, finans ve kazançları. Neredeyse haklı haksız bakmaksızın, kendi çıkarlarını düşünen adi ve kişiliksiz bir kuruluş.

İsminin başına “un” olumsuzluk ekini getirip “Birleşmemiş” diyorum onlara.

Kanı bozuk ahlaksız İsrail. Tüm dünyanın gözünün önünde mazlum Filistinleri vahşice, acımasızca öldürmeye, yakmaya, yıkmaya devam ediyor hiç ara vermeden.

Tüm dünya bunu sessizlik içinde hiçbir şey olmamış gibi izliyor. Hatta emperyal ve faşist güçler bir adım daha atarak Filistin'i suçluyorlar. Kaale bile almıyorlar.

Diğer Arap ülkeleri ve ırkdaşları, kardeşleri olan Filistin’in bu dram ve acı gününde onlar da oldukça pasif ve İsrail'den daha da kansız, kişiliksiz bir davranışı ortak payda haline getirmişler.

Bizde de bazı siyasetçiler, dublörleri aratmayacak nitellikte sahte kahraman misali işin felsefesini, edebiyatını kendi siyasi çıkarlarını düşünerek nara atıyor ama kimse yutmuyor bu ucuz numaraları.

Bir kaç miting ve protesto ile artistçe söylemler ne yazık ki katliamı, soykırımını durdurmuyor.

Cani İsrail öldürmeye, yıkmaya bombalamaya devam ediyor durmaksızın geceli gündüzlü.

Kontrolsüz, perdelemeye yapmaksızın net ve yalın olarak yazıyorum. En az kansız İsrail kadar göz yumanlar, engel olmayanlar, bu katliamı ve vahşete dur demeyenler de suçlu değiller mi?

İslam dininde “Müslümanlar kardeştirler” diye bu mealde nice ayet ve hadisler var.

Tarihte yaşanmış canlı örnekleri var. Ne garipse bu milenyum ve dijital çağda ancak kapital ve kapitalistler var bir de onların uşakları var efendilerine kayıtsız şartsız tabi olanlar var.

Bildiğim mutlak bir hakikat var bu zulüm katlarıyla bir şekilde kişiliksiz, ahlaksız İsrail’e geri dönecektir bunun hesabını yüce Allah soracaktır.

Korkak, ehlikeyif mide ve belden aşağı düşünen rezil Araplara da aklım bir türlü ermiyor. Adam olsalardı, birlik ve dirlik içinde olabilselerdi. İsrail'in bile efendisi olurlardı bu tembel ve rezil kavim.

Kâfirler ve lanetlenmiş kavimler için, Ben-i İsrail için yaşasın ebedi cehennem ile Allah'ın şiddetli azabı.

O azap ki pek elim, pek şiddetli olacaktır. Mealinde pek çok ayet ve hadis vardır bir inanan olarak gerçekleşeceğine ve doğruluğuna kalben inanıyorum.

Bu yapılanlar İsrail ve yandaşlarının yanına asla kalmayacak.

An gelir, gün gelir bu yapılanların bedeli katlarıyla ödetilir göreceğiz, göreceksiniz, görecekler.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz Okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?