“BİSMİLLAH” DEYİP “SELAM” İLE BAŞLAYALIM KELAMA…

“BİSMİLLAH” DEYİP “SELAM” İLE BAŞLAYALIM KELAMA…
14-09-2021

Değerli okurlarım!

Siz değerli dostlarla “HASBİHAL” etmek, iyi günlerde mutluluklarımızı paylaşmak, kötü günlerde de dertlerimizi, sıkıntılarımızı, sorunlarımızı bir nebze de olsa dile getirmek, ortak dertlerimizi paylaşmak, birbirlerimizle derttaş olmak, hemhal olmak dileğiyle yazmaya başlıyorum.

Kişiler; dertlerinin paylaşılması, sıkıntılarının dile getirilmesi, sorunlarının konuşulması nispetince ortak paydada buluşurlar. Sıkıntı ve sorunların dile getirilip paylaşılması bir nebzede olsa dert sahiplerini rahatlatır. Kişiye welew, sorunlarına bir çözüm, dertlerine bir çare bulunmasa bile en azından dertleri ile dertlenenin olması bir ferahlık verir. Sıkıntılara az da olsa ortak olunması, sevinç ve mutlulukların paylaşılması toplumun bir bütün olması açısından önemlidir.

Bende, kendimce, mümkün mertebe, içinde yaşadığımız toplumun karşılaştığı kimi zaman güzellik ve mutlulukları, kimi zamanda sorun ve sıkıntıları dile getirip, irdeleyip işleyerek toplumumuzla hemhal ve derttaş olmanın gereğini yerine getirmeye çalışacağım. Beni yazmaya itenasıl sebepbudur.

Belki yazdıklarımızla herhangi bir sorunu veya sıkıntıyı çözemeyecek, belki de yazdıklarımızdan bir fayda elde edemeyeceğiz ama yine de “Hacca gitmeye niyetlenen karınca misali “niyetimiz” toplumumuzun faydasına, yararına, ilerlemesine yönelik hasbihal de bulunmak olacaktır. Hep birlikte yaşayabilmemizin olmazsa olmazı olan birbirilerimizin düşüncesine, fikrine, yaşam tarzına dinine, diline ırkına ve inançlarına saygı göstereceğiz. Biribirlerimize sevgi ile yaklaşacak, hoşgörüyü eksen alarak hep birlikte, bir arada daha mutlu bir yaşama doğru yol almanın çakıl taşlarını hep beraber dizmeye çalışacağız. Daha çokta bu yolda emek ve gayret sarf edenlere, çalışanlara katkı sunmaya çalışacağız.

Mutlu ve müferrih bir belde de kardeşçe yaşamak her şeyden önce toplumuna karşı sorumluluk sahibi olan biz, bireylerin hakkıdır. Birbirimize karşı insanlığın gereği olarak ortak paydalarda nezaket kuralları içersinde, hoşgörüile hareket edipempati kurarak, sempatik duygular beslememiz insanlığımızın gereğidir. Düşmanlıktan uzak, kin venefretyüklü duygularımızı dizginleyerek, bencillikten arınmış, ayrımcılığa karşı, haksızlık ve hukuksuzluğa düşman, HAK ve ADALET’i gözeten fertler olmaken büyük gayemiz olmalıdır.

Yazmamda ki amaç bundan ibarettir. Bir nebze de olsa kendimi tanıtmam gerekirse şunları söyleyeyim. Batman’ın Gercüş ilçesinin Şerşê köyünde doğdum. İlkokulu Antalya Devrim ilkokulunda, Ortaokulu Batman Petrol Ortaokulun da, liseyi Batman Endüstri Meslek Lisesinde okudum. Diyarbakır Dicle Üniversitesinde eğitim gördüm.

Basın yayının değişik alanlarında yazdım. Diyarbakır Haber, Medya72, Batman Postası, Hâkimiyet Gazetesi gibi yerel yayınlarda köşe yazıları yazdım. “KelhaAmed” gibi Kürtçe dergilerde Kürtçe şiir ve yazılarım yayınlandı.

“BirîMâûna Tuzağı”, (Roman), “Göğe Yükselen Şehit”, (Hikâye), “NalinaDilêmin” adlı Kürtçe şiir kitabım yayınlanmış, bunun yanında hem Türkçe ve hem Kürtçe olmak üzere birçok roman, şiir ve hikayem yayınlanmayı beklemektedir.

Değişik Sivil Toplum Kuruluşlarında hizmette bulundum. “HÜRDER”(insani Hak ve Hürriyetler Derneğin)de Başkanlık yaptım. Batman da “Türkiye Yazarlar Birliği”nin kurulma çatısını oluşturdum. Halen kurmuş olduğum “BAŞYAD” (Batman Yazar, Şair ve Sanatçılar Derneği)’nin Başkanlığını yapmaktayım. Tarihi, toplumsal alanlarda ki araştırma ve incelemelerim devam etmektedir.

Diyarbakır da başlayan öğretmenlik hayatına Silvan, Ordu ve İstanbul da devam ettim. Hayatımın önemli bir kısmını da Diyarbakır ve Elazığ da kapalı mekânlar arasında geçirdim.

Şu an da Batman da çok sevdiğim Öğretmenlik mesleğine devam etmekteyim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?