BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

01-06-2015

Merhaba sevgili okurlar…

Mutluyum, guruluyum, keyifliyim.

Sonsöz Gazetesi olarak vasıflı kimliğimizle 2. yaşımıza bastık.

Bir yıl çok çabuk geçti. Aynı zamanda çok hareketli ve gündemi yoğun bir yıl oldu.

Çok şükür ki gelişen olayları, gündemi çok yakından takip ettik ve sizlere olayların perde arkasını yansıtma konusunda da ayna olmaya çalıştık.

Görevimizi layıkıyla yaptığımıza inanıyorum.

Evet, vasıflı olarak 1 yılı doldurduk 2. yıla girdik.

Ama gazetemizin geçmişi 14 yıl öncesine dayanıyor. Aslında Sonsöz Gazetesi 14 yıllık bir gazetedir.

***

Sevgili okurlar.

Yazıma başlamadan önce, gazetemizin hikâyesini özetlemek istiyorum.

Yıllardır Batman’da gazetecilik yapmaya çalışan biriyim. “Yapmaya çalışan” diyorum çünkü kendimi halen gerçek anlamda gazeteci olarak görmüyorum.

Gazetecilik hikâyem gazete dağıtımı ile başladı. Yıllardır Batman’da yayın yapan bir gazetede dağıtıcı olarak işe başladım.

Gazetecilik mesleğini kısa sürede sevmeye başladım. Bu sevgi beni kısa sürede önce mizanpaj ve dizgi, akabinde ise muhabirlik ve nihayetinde Yazı İşleri Müdürlüğü’ne kadar taşıdı.

2000 yılında o gazeteden ayrılıp Sonsöz Gazetesini kurdum. 3 yıl haftalık olarak yayın taptık ve siz değerli okuyucularımızın teveccühüne mazhar olduk.

Ancak o günün şartları ve belki de gereği olarak yayınımıza ara verip dağıtıcı olarak başladığım gazete sahibiyle ortaklık kurduk ve gazetemizi geçen seneye kadar aralıksız çıkardık.

Başarılı olmak ve gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için gece gündüz çalıştık.

Hiçbir zaman mesai mefhumu dinlemedim. Gazete bir nevi hayatımın bir parçası haline gelmişti.

Ancak gazetelerin birleşmesiyle ortaklar arasında sorunlar çıktı, tabiri caizse sap ve saman karıştı!

Bir yerde nokta koymam gerektiğini düşünerek o gazeteden ayrıldık.

“Ayrıldık” diyorum, çünkü benimle birlikte o gazetede emek veren çok değerli gazeteci ve yazarlar da benimle birlikte ayrıldı.

Bu toplu ayrılık bana büyük sorumluluk da yükledi.

2–3 aylık bir zaman diliminden sonra Doğuş Gazetesinin ilan hakkını alarak 2003 yılında ara verdiğim göz ağrım Sonsöz Gazetesini yeniden hayata geçirdim.

Bugün itibariyle 1. yılı geride bırakarak 2. yılımıza girdik.

***

Benimle yola çıkan arkadaşlarımı biliyorsunuz belki ama yine o değerli ve müstesna insanları burada yeniden hatırlatmak istiyorum.

Hatice Türkan, Nihat İpekyüz, Eymen Eren, Şehmus Temiz, Bahar Balıkçı, Yusuf Kavak, Murat Ateşoğlu, Fatih Efe, Sefa Özalp, Atilla Atay, Ercan Kalkan, Osman Seyrek ve Ubeydullah Baş…

Akabinde Başyazarımız Recep Kavuş başta olmak üzere Medeni Akbaş, Hakan Tufan, Dilek Kök, Osman Çapar, Gül Mirkan, Muhammed Furkan, Abdurrahman Avşar, Fırat Baytak, İsmail Doğan, Özge Uyanık ve Emrah Kocabey ailemize teşrif ettiler.

Bu birlikteliklerle beraber daha da güçlendik. Aile ortamımız daha da renklendi ve farklılaştı.

Tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

***

Eksikliklerimiz yok mu?

Elbette var.

Bunları gidermek, hep daha iyi ve farklı olmak için tüm ekip olarak yoğun bir emek harcıyoruz.

Her hafta “Cumartesi Buluşmaları” sonrasında yazar ve çalışanlarımızla durum değerlendirmesi yapıyoruz.

Bir taraftan gelişmeleri takip ederken diğer taraftan da gündem oluşturmak için beyin fırtınası yapıyoruz.

Gazete çıkarmak dışarıdan çok kolaymış gibi görülebilir. Ama bu gazetenin elinize gelinceye kadar ne kadar ince elenip sık dokunduğunu bilmenizi isterim.

Gündemi takip eden değil gündem oluşturan bir gazete için alın teri döküyoruz. Tabiri caizse tüm ekip karınca gibi azimli ve çalışkan bir edayla bu aileye katkı sunuyor.

Karınca misali tam da Fatih’e uydu. Mizanpajcımız Fatih’in eli çok ağır olduğundan diğer arkadaşların hızına ulaşamadığını itiraf etmeliyim.

Haberler, makaleler, karikatür, konuşan fotoğraf çalışmasını bitiren ekibimiz Fatih’in daha ivedi mizanpaj yapması için moral desteği veriyor!

Hata yapıyor muyuz?

Elbette yaptığımız oluyor. Bazen çok belirgin bir hata, hepimizin gözünden kaçabiliyor. Ama bunu en asgari düzeye indirmek için geç saatlere kadar çalıştığımızı da ifade etmek isterim.

***

Efendim sözün özü, bu gazete sizlerindir.

Sizlerin desteğine ve fikirlerinize her zaman ihtiyacımız var. Sizler bizi yalnız bırakmadıkça kendimizi daha güçlü hissedeceğiz.

Elimizden geldiğince yurttaş gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Gerçek anlamda yerel gazetecilik yapmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz aylarda “meslektaşlarımdan özür dilerim” içerikli yazımız çıkmıştı.

Çünkü biz Batman’da yerel gazetecilikte kaliteyi arttırdık, rekabeti güçlendirdik. Belirli bir seviyede kaliteyi yakaladığımıza inanıyorum.

***

Gazetemizde neler var?

Haftalık anketimiz var. Burada herkes belirlenen gündemle alakalı görüşünü rahatlıkla belirtiyor.

Sonsöz Sizde” köşemiz var. Siz değerli okurlarımız bize maille de ulaşabiliyorsunuz. Aktarmak istediğiniz konuları sansürsüz yayınlıyoruz. Gündeme getirmek istediğiniz sorun, talep ve arzularınızı maille bize ulaştırın yetkililerle paylaşalım.

Cumartesi Buluşmaları, Yeni Yerler Yeni Mekânlar, Ekonomiye Yön Verenler ve özel röportajlar, Sonsöz farkıyla sizlere ulaşıyor. Karikatür ve konuşan fotoğraflarla gündemi daha farklı bir dille sizlere aktarmaya gayret ediyoruz.

***

Sevgili okurlar…

Bu gazete ömrümüz elverdiğince sizlerin hizmetinde olmaya devam edecektir. Özelliği ve güncelliği olan kişileri bu sayfalarımıza alacağız.

Çirkinlikleri ve yanlışları eleştireceğiz. Yanlış uygulamaları da sizlerle paylaşacağız.

Evet, sevgili okurlar. Elinizdeki gazete 2 yaşında olabilir ama gazeteyi çıkaran ekibin gazetecilik bilgisi ve tecrübesi çok uzun yıllara dayanıyor.

Sonsöz ailesine teşekkür ediyor, emeği geçenleri kutluyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?