BİZ GENÇLER

03-03-2021

Bir genç köşe yazarı refleksiyle sokaktan geçen insanlara sorsam Gaziantep denilince aklınıza ne gelir diye? Alacağım cevabı almadan kesin olarak sizlere söylemek istiyorum değerli okurlarımız. Mutlak Gaziantep fıstığı, İkincisi de Gaziantep’in fıstıklı baklavası, Kebab gelir. 
Peki Mardin diye sorsaydım akıllarına ne gelirdi biliyor musunuz? Haydi onu da ben söylemiş olayım. İçli köfte, Çiğ köfte, Mardin kaburga dolması, bu ve buna benzer yiyecekler gelir. Bir kısım cevapların içinde gümüş, telkari diyebilenlerin de olacağını tahmin ediyorum.
Batman desem hemen akla petrol gelir ve düşünerek bulmaya çalışacaklar. Hasankeyf gelir miydi çok emin değilim. Bizler midemize çok düşkünüz bunu sizlerde tahmin ediyorsunuzdur.
Oysa bu gün biz gençleri ve isteklerini, beklentilerini ele almak istiyorum köşemde. Urfa ciğeri, Adana kebabı, Yine Adana’mızın zengin et yemeklerini şimdilik bir kenara koyup gençlik olarak ne düşünmemiz? İle beklentilerimizi yazmak istiyorum.

Genç deyince öncelikle eğitim, iş ve yüksek standartlarda uluslararası bilim, teknolojide ses getirecek ödüller gelmeli. Bu söylediğim hiç de hayal değil çalışılarak mutlu sona ulaşması mümkün olabilecek onur duyulacak bir başarıdır. Bunun yolu bildiğiniz gibi eğitim ve başarı yollarından geçer. Özveri gerektiren bir davranış olmasına rağmen zor ve üstesinden gelinmeyecek gibi değil.
Yeter ki gençler dikkate alınsınlar. Birçok tehlikeli tuzaklardan onları ilgili kurumlar korusun olumlu çalışmalara, kanallara motive edebilsinler. En öncelik batı hayranlığı ve ne olduğu belli olmayan moda akımları konusunda uygarca ve seviyelerine inilerek aydınlatılsınlar.
Uyuşturucu batağından kurtarılsınlar. Ülkemizde narkotik polisleri bu çalışmalarıyla çok çok büyük başarılar elde edebilmiş bir güvenlik birimidir. Tv haberlerinde gün geçmiyor ki uyuşturucuyla mücadele etmemiş olsunlar. Ama bir genç olarak istiyorum ki bu gençlerimizi, kardeşlerimizi çok daha fazla korusunlar uyuşturucudan.
Biz gençlere çeşitli alanlarda ödüllü ve özendirilecek yarışmalar düzenlensin ülke bazında. 
Şiir gibi, hikaye gibi, Kompozisyon gibi bu ve benzer alanlarda hatta bilimsel ve teknolojik alanlarda yarışmalar olsun.
Olsun ki katılalım. Kazanalım hem ailemiz hem de ülkemiz bizlerle gurur duysunlar. Bu konuda milli eğitim Bakanımıza ve ilgili Devlet kurumlarına bir genç olarak gençlerimizin genç bakış köşemden seslenmek istiyorum. Beyin göçü olmaması için bilimsel ve özendirici projeler sunulsun biz gençlere, gençliğimize.

Hayat sadece baklava, fıstık, lahmacun çiğ köfte olmamalı. Bunlar fiziksel ihtiyaçlardırlar. Bir şekilde bu ihtiyaçlara ulaşılabilir. Ama ses getirecek ve Dünya kamu oyuna projektör olacak icatlar, buluşlar çok daha önemli değil midir? Bizler enerji ve beyin gücümüzle bu buluşlar konusunda potansiyel bir enerji değil miyiz?
Bugün köşeme bu düşüncemi dile getirmeye ve yazmaya çalıştım. Başarabilmişsem kendimi mutlu his edeceğim. Hatalarımı ve eksikliklerim varsa lütfen gençliğime verin. Ama beni anlayabileceğinizi umuyorum efendim. Kendimi genç bir öğrenci ve siz okurlarımızı öğretmen olarak görüyorum.
Bitiriyorum değerli Sonsöz okurlarımız. Kalın sağlık ve mutluluklarla siz tüm Batmanlı hemşerilerimiz. Genç çocuklarınızın çok büyük başarılar elde etmeleri dileklerimle efendim. Aynı zamanda Devletimizin de katkı ve projeleriyle.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?