BİZANS OYUNLARI VE DEĞİŞTİRİLEN ORTADOĞU

22-12-2015

Şu son yıllarda Ortadoğu'da oynanan oyunlar Bizans oyunlarını aratır hale getirdi dersek yalan olmaz.

Güncel konu Suriye ile Rusya… Ön planda Suriye'yi ele alırsak vahşetin boyutlarına el atmış oluruz.

Milyonlarca Suriye vatandaşı Yemen'e, Irak'a, Türkiye ve diğer komşu ülkelerde mülteci durumda.

400.000'i aşkın Suriyeli haksız ve adil olmayan şartlarda savaşta öldürüldü. Yaşlı genç çocuk, kadın ayırt etmeksizin modern dünyanın çağdaş firavunu Beşar Esed artık camileri de bombalıyor.

Değerli okurlar inancınız gereği camiye ibadet etmeye gidiyorsunuz ve siz Allah'ın huzurunda ibadet halindeyken üstünüze bombalar yağıyor öldürülüyorsunuz bu nasıl vahşet?

Bu davranış, bu makam mevki hırsı hangi normlara sığar? Anlayabilmiş değilim.

Utanmadan, sıkılmadan insanlıktan nasibini almamış olan Cani Beşer Esad zaferden söz edebiliyor. Suriyeliler can derdindeyken İran mezhep çıkarlarıyla savaşı daha da harlı hale getirebiliyor.

Rusya’ya gelince ABD ve (AB) Ülkeleri yapılan darbeye objektif olarak yaklaşmıyorlar. Darbe sözcüğünü bile ağızlarına almıyorlar.

 Tavşana kaç tazıya tut taktiğiyle araziye uyuyorlar.

Darbeciler suçluluk kompleksiyle vatandaşlarını da öldürmeyi, yaralamayı ihmal etmiyorlar.

Toparlarsak modern dünya, milenyum çağ ve uygar yüzyıla bak da şapka çıkar (!)

Dünyaya kuş bakışı bakarsanız göreceksiniz ki Müslümanların hayatları ve kanları oldukça ucuza gidiyor.

Her şey İsrail'e yarıyor.(AB) Ülkelerine yarıyor. ABD'deki silah sektörüne ve Rusya'ya yarıyor.

Yegane ve tek çıkar yol şu ki: Eğer dünyamızda demografik olarak sayıları 1,5-2 milyarı bulan Müslüman ülkeler aralarında dünya İslam Birliği'ni kurmazlarsa siyasi, ekonomi, kültürel, sanayi ve inanç birliği dahilinde yekvücut olmazlarsa bu ve buna benzer kirli oyunlar daha çok yazılır ve sahnelenir, olan Müslümanlara olur.

Kâinatın efendisi bir hadis-i şerifinde “Küfür tek millettir” diye buyurmuş ancak üzüntüyle belirtmek istiyorum ki bizler de Müslümanlar tek millettir. Birliktir, beraberliktir, kardeşliktir pratikte diyemiyoruz. Sizce yanılıyor muyum?

Her an her şey olabilir, olabildiğince kirli, vahşi ve maddeperest bir dünyada yaşıyoruz. İslami değerlerle idare edilmeyen bu küfür dolu sistemler her türlü teknolojiyi teknik silahları elde etmiş olup üstün konumdadırlar.

İstedikleri an yapay ve adaletsiz projeler planlar üretip atmosferi kendi lehlerine çevirebiliyorlar bu tehlikeye bu sinsi oyuna oldukça dikkat etmek lazım oyunlarına gelmemeli dostluklarına hiç inanmamalı diye düşünüyorum.

 Kalın sağlık ve sevgiyle siz değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?