BİZİM LİG

18-12-2018

Personel ligi heyecanından bir şey kaybetmemiş. Kaldığı yerden devam!

Formalılarda Şakir kaleci, savunmada Şefik ve Fikret görevli, Rıdvan önlibero, Kaptan Ramazan sağ, Bilal sol kanatta, Naci forvet oynuyor.

Formasızlarda kalede Doğan’ı görüyoruz, Hüseyin (aslında daha çok serbest takılıyor) ve Şef Fethullah defans ağırlıklı, Ahmet libero, Selahattin ve Zeynel ortada, Tekin ileri uçta oynuyor.

İbrahim H. izinli olduğu için ve Cemal H.’nın son anda işi çıktığından bu akşamki maçta oynayamadılar. Ama gözlerimiz onları ararken eksiklikleri hissedildi oyun kurgusunda.

Maçın kısaca kritiği şöyle:

Formalılarda defansın hazırlıksız yakalanması mağlubiyeti kaçınılmaz kıldı; gol ayaklarının ağır kalması ve şansızlıkları ( çok kaçırdılar ve bir iki topları direkten döndü ) oyunu onlar için bir drama dönüştürdü.

Formasızlarda hızlı ve etkili oyun ile okul takımının kalecisi Doğan ve as oyuncusu Hüseyin’in varlığı galibiyeti getirdi. Ayrıca Selahattin’in göbekteki etkili performansı arkadaşlarını ileride hızla çoğaltırken, onların erken ve rahat goller atmasını sağladı. 25 dakika gibi kısa bir sürede üst düzey bir performansla Formasız takım ilk yarıyı 3-1 bitirdi, ikinci yarı da maçı rölantiye alarak müsabakayı 5-3 kazandılar.

ENSTANTANELER

-Tekin kornerin başında, Zeynel’e işaret etti, onun adını söyledi; adrese teslim bir top gönderdi.  Zeynel kafayla çok şık bir vuruş yaptı, hanesine golü yazdı.

-Şefik her ileri çıkışında kaleye şut çekti, Doğan’ı kaleci Ramazan sandı. Gol atamadı ama bu vuruşlar Ramazan’ın koruyacağı fileleri yırtardı.

-Bilal’ın sol korner bayrağına yakın yerde ceza sahasına postaladığı top boş alanda maestro Ramazan’a ulaştı, kale bomboştu, Ramazan farklı şekilde topu auta attı.

-Selahattin orta sahada ve kanatlarda, bir o yana bir bu yana (sanki dans ediyordu) topun üstüne basıp topu geri çekerek rakip futbolcuları şaşırtıyordu.

-Hüseyin topu kaptı, topla ileriye fırladı, ceza sahasına girmeden çaktı, top üst köşenin direğinde patladı. Şanssız bir andı, yoksa o şahane vuruş çataldaydı.

-Yeni eleman Bilal, pantere (Doğan) rağmen bir vole denedi, şut kalecinin avuçlarında eridi…

PERFORMANSLAR

-25 dakikalık büyülü bir performansla bir süper yıldız Selahattin. Gelecek maçlar için rakibe gözdağı verdi…

-Hüseyin rahat oynadı, kendini yormadı; gücünü ve performansını temkinli kullandı…

-Tekin çok akıllıca asistler yarattı. Yine teknik düşünerek atılan gollerde pay sahibiydi. Flaş bir gole de imzasını çaktı.

-Şefik savunma ağırlıklı oynadı. Kimi vakit pas dağıttı, kimi vakit kaleye şutlar denedi.

-Kaptan Ramazan orta sahanın balans ayarını eleştirdi. Kontrataklarda forvetlere attığı toplar boşa gitti. Direklerden dönen şutlarına üzüldü.

-Bilal formasızların hızlı temposu karşısında afalladı. Bizim ligin futbolu onu şaşırttı. Oyunun güzellikleri, bireysel beceriler ve takım ruhunu üst düzey buldu…

-Fikret çoğu atağı gereksiz şutlarla harcadı. Daha dengeli ve uyumlu oynamaya dikkat etmeli…

-Zeynel yardımlaşmada takım ruhuyla oynadı. Giderek arkadaşlarına daha faydalı oluyor. Katkıları tartışmasız mükemmel!

-Şef Fethullah skor üstünlüğünden sonra rahat ve dinlenmeye çalışarak oynadı. İlk yarıdaki eforunun keyfini çıkardı.

-Rıdvan rakibe ve topa basmıyor, pres yapamıyor. Böylece savunmada kalıp risksiz oynamak istiyor.

-Şakir yediği gollerde çaresiz kaldı. Birkaç önemli atağı kesti, farkın açılmasını önledi.

-Naci maçın kötüsü. Çok gol kaçırdı, ataklarda ağır kaldı.

-Kaleci Doğan kalede çok sakin, forvet olunca agresif. Ama kalede kalınca soğukkanlılığı takımı motive ediyor.

-Yedek güç Ahmet gittikçe kapasitesini artırıyor. Pas grafiğine olumlu katılıyor ve bu maçta bir gol de attı. Rejim yapmasına gerek yok yani.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?