BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

07-02-2021

Rektör ataması sonrası cereyan eden hadiseler ve nahoş olaylar bizleri derinden üzmektedir.
İşsizliğin, fakirliğin, cinayetlerin, hırsızlığın, hukuksuzluğun... Giderek artığı ülkemizde, çözüm için çareler konuşulması gerekirken; "Rektör ataması" gündemi işgal etmesi hiç de hoş değildir.
Bu olay iki güç gösterisi üzerinden; hayvanların dahi tiksindiği, lut kavminin helakine sebep olan Erkeğin erkekle cinsi ilişkisini organize eden, onları bir dernek altında toplayan LGBT destek, Müslümanlar’ın kutsallarına hakaret ve diğer kesimin de "oy oranımı" nasıl artırırım çabasıdır.
Hak talebi değil Hak’kı istismar olayıdır.
Öğrencilerin "demokratik hak", "kayyum rektör..." ve benzeri taleplerini samimi bulmuyor, makyaj malzemesi ve kamuoyuna yönelik mesaj olduğuna inanıyorum.
Neden mi?
Rektör atamaları ile ilgili yasal düzenlemeler yapılırken "susmaları" "demokratik haklarını kullanmamaları..." samimiyetsizliklerine en büyük delildir.
Yine LGBT'lileri "tercihlerine saygı..." için destek verilirken, Müslümanların tercihi olan "Kâbe'ye saygısızlıkları" ne ile izah edilebilir?

Müslüman’ın "tercihine" saygısızlığı bir hak göreceksin, "tercihime saygı gösterilmeli" talebinde bulunacaksın. Prof. Necmettin Erbakan’ın dediği gibi: "haydi oradan"
Diğer ülkelerdeki üniversite öğrencileri musibet fen ve ilimde terakki edecek, dinime, namusuma dil uzatacak ve buna "demokratik hak diyeceksin"
Öğrencilerin! Bu hareketi; iktidarın oylarının düşmesi, ülkeyi yönetmekteki başarısızlığı ayukka çıkmasına karşı "can simidi" olmaktan öteye bir davranış değildir.
LGBT bayrakları ve eş cinselliği meşrulaştıran Ak Parti, MHP, CHP ve HDP olduğu gerçeğiyle; iktidarın da "Kutsallara karşı saygısızlık" konusunda hiç de masum olmadığıdır.
Avrupa bakanlığı, AB uyum yasaları... için gereken düzenlemeleri yapacaksın sonra çıkardığın yasalara uymayacaksın.
Yaman çelişki.
Gerici, yobaz, çağdışı, komünist, dinsiz, alevi, Sünni, Türk, Kürt... kısır döngüsüyle "Müsassir medeniyet" seviyesine çıkmadık. 
Artık bu tiyatrodan bıktık.
Ülkenin daha büyük sorunları var.
İşsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik, insan hakları, adalet... bunlara çözüm bulalım.
Üniversiteleri musibet fen ve ilim yuvaları haline getirelim.
Eller uzaya giderken üniversitelerimiz kutsallarımızla uğraşmayı bıraksın.
Dinimizi; siyasetin kirli amacına alet etmekten ve din sömürüsünden vaz geçilsin.
Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?