BOL TEREYAĞLI İSKENDER

18-11-2016

Bursa'ya gitmek istediğinizde ne yemek istersiniz diye sorulduğunda akla ilk gelen tahmin elbette bol tereyağlı bir İskender olur sanırım. Ama biz gidemiyoruz diye üzülmeyin. Bursa'yı Batman'a getirdik ve tereyağlı İskender tadında bir galibiyet aldık. Hatta şeytanın bacağını kıra kıra 1-0 porsiyonumuzu yedik. Afiyet olsun hepimize.

Haftalar sonra kendi evimizde puan anlamında misafirperverliğimizi bir tarafa bırakıp rakibi eli boş gönderdik. Kolay mı oldu? Elbette hayır. Maç öncesi stresimizi ve heyecanımızı görmeliydiniz. Rakip Yeşil Bursaspor'un tehlikeli bir takım olduğunu biliyorduk. İç saha kâbusunu da düşündüğümüzde bu duygularımız katlanıyordu. 6 puanlık maç, mutlaka bu engeli geçip çıkışımızı sürdürmemiz lazım deyip duruyorduk. Maç kadrolarını görünce azcık ta olsa tedirginliğim yerini heyecana bıraktı. Sakatlıktan dönen bazı isimler vardı. Mesela uzun zamandır sakat olan sol bekimiz ve takımın kilit ismi Atilla Erel kadrodaydı. Ya da geçen hafta sakatlanıp çıkan Sezgin iğnelerle bile olsa yine kadrodaydı. Forvetsiz görmeye alıştığımız takımımızda son haftaların başarılı ismi Mustafa Aydoğdu hücum hattında yer aldı. Sezgin savunmanın sağında düşünen Tarık Hoca, savunmanın göbeğinde Taner'in yanına Ensar Çetinkaya'ya görev verdi. İyi de oldu sanırım. Zira bana göre de Ensar bugün savunmada yaptığı başarılı hamlelerle göz doldurdu. Galibiyet keyfiyle bazı noksanlıkları da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Özellikle ilk yarıda geriden hücum hattına yerini bulmayan paslar saç baş yoldurdu. Özellikle savunmanın önünde oynayan Ramazan Kaya'nın gününde olmaması ve yaptığı kritik hataları takımı olumsuz etkiledi. Diğer yandan sağ açıkta ilk yarıda Ramazan Özkabak verimsiz ve yetersizdi. Allah'tan 2.yarı toparlandı da etkili olmaya çalıştı. Attığı golle de kendini bir nevi af ettirdi.

***

Gelelim orta sahaya. Oyunu genellikle kanatlara yığan temsilcimiz orta alanı olması gerektiği gibi kullanamadığını belirtmek isterim. Rakip alanlara savunmadan uzun toplarla çıkıyoruz genellikle. Orta sahada topları alıp dağıtacak ve liderlik vasfını taşıyacak bir ismin mutlaka ön plana çıkarılması gerekir. Zaten takım iyi bir golcüden yoksun bari bu bölgede biri çıkıp ''o adam benim'' desin. Benim gözümde 7 numaralı formasıyla Burak Seres bu işi yapabilecek kapasitede bir oyuncu ama o da istikrarlı bir performans sergilemiyor. Hâlbuki tekniğinin kıymetini bilip onu bu yönde kullansa hepimizin göz bebeği olur. Yazım içerisinde Tarık Hocanın tercihlerini yazdım gerçeği ama bir noktada naçizane görüşümü belirtmek istiyorum. Biraz daha cesaretli olup oyunun kaderini değiştirebilecek hamlelerini erken yapsa! Takımın ritmini bozmama adına değişiklikleri çok geç yapıyor. Son 10 dakikaya sığdırılan değişiklikler takıma fazla bir şey kazandırmaz diye düşünüyorum.

Gökhan Ünver ve  Mustafa Aydoğdu takımın yükünü şimdilik sırtlayan isimler. Özellikle Mustafa formuyla göz dolduruyor ama boşa atılan toplara yaptığı koşular ve durmadan kanat oyuncuları ile yer değiştirmesi onu biraz hırpalamıyor mu? Ben ivme yakalamaya çalışan bir takımın gelecek maçlarda sıkıntı yaşanmaması adına söylüyorum bunları.

***

Elbette güzel bir galibiyet aldık ve herkesin bunda payı büyük. Gelelim maçın adamına. Yaptığı kurtarışlarla takımını ve taraftarını ateşleyen Kaleci Süleyman Canbulat bana göre maçın kader adamı. Hani siz golü atan Ramazan Özkabak yada hücumda çok mücadele eden Mustafa ya da savunmada iyi işler yapan Ensar'ı söyleyebilirsiniz belki ama Yeşil Bursaspor'un maç 0-0 iken karşı karşıya yakaladıkları net pozisyonlarda kalesini gole kapatan Süleyman günün adamı bence.

Hafta içi olmasına rağmen tribünlerde yer alan taraftarın desteği de görülmeye değerdi.  Karşılaşma boyunca 12.adam rollerini fazlasıyla yaptılar. Bu galibiyetteki en büyük pay onların bence. Arka arka kazanılan maçlar sonrası onlar da morallendiler. Şimdi önümüzdeki maçlara odaklanmak lazım. Takımın kurgusu belli artık. Pazar günü İstanbul ekibi Çatalcaspor deplasmanına çıkacak temsilcimizin buradan alacağı olası bir galibiyet sonrası ilk iç saha maçımızı düşünemiyorum. Umarım takım düşünür de bu keyfi bizlere yaşatırlar. Biz onlara güveniyoruz onlarda bizi mahcup etmeyecek umarım. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?