BÖLGEMİZ, BATMAN VE GERİKALMIŞLIK

18-10-2020

Jeo politik önemi, yeraltı ve yer üstü kaynakları ile dört mevsimi yaşayan bölgemizin geri kalmışlığı sorgulanması gereken bir durumdur.
Bölgemiz ve Batmanın geri kalmışlığı malumun ilanı değil, ihmalkarlığın, tembelliğin ve yanlış politikaların sonucudur.
Tarafgir, marjinal ve milliyetçiliğe dayalı siyasettin bölgemize verdiği sıkıntıların neticesidir.

Halk olarak "raya xu bıde xu","batıda bunca fabrika varken neden bölgemizde fabrika yok?" Diyerek siyasette etkili olanlara "bizim için ne yaptınız?" ve "edi besse" diyerek sorgulamadığımızdan biz de suçluyuz.
Batman çayı, Ramanda çıkan petrolü, sulu tarıma elverişli arazisi, küçük ve büyük baş hayvancılığı, Hasankeyfi...
Kısaca "şeker var, yağ var, un var. Helva nerede?" Misali fabrikalar nerede?
Siyasi çalışmalar içi piknik yapan bir gurubun yanına vardım.

Siyasi bir partinin adayı olarak kendimi tanıtıp uzun bir konuşma ve iyi bir diyalogdan sonra onlar: "Sizi tanıyabiliriyim?"
Onlar "Mimarlık, mühendislik, eğitim... fakültelerde okuyan gençleriz" deyince onlara "Kusura bakmayın siz sıfırın altında sıfırsınız" dedim.
Onlar " Ne yaptık ki?" Ben " Bir şey yapmadığınız için. Şuan öğrencisisiniz, bursunuz ve babanız harçlık gönderiyor, 'mimar, mühendis...' olacağım havasida var. Okul bitecek, burs kesilecek, baba da oğlum 'mimar, mühendis...' diyerek beklenti içine girecek, ama siz işsiz ve iş arayan olacaksınız o zaman bana hak vereceksiniz".

Onlar " ne yapabiliriz?" Ben "Siyasete giri" dediğimde, onlar "Tüm siyasiler bir" dediler. Ben "ERBAKAN hocanın kısa dönem iktidarıyla sadece Diyarbakirda temsan, cimento, tekel, sumer hali... fabrikalarını kurdugunu binlerce insana istihdam sağladığını..." anlatınca yaşı daha büyük bir bayan (Ögretim görevlisi olabir) lafa karışarak "kusura bakma, hacı ve hocaların bizi kandırmalarına izin vermeyeceğiz. Artik aklimizi kullanacağız" deyince "Çok güzel senin gibilerine ihtiyacımız var. Oy vereceğin partinin özellikle bölgemiz için bu güne kadar ne yaptığı ve bundan sonra neler vad ettiği konusunda bize anlatsan" dediğimde ezber bir kaç kelime söyleyince ona " siyaseti biz yapalım sen ne yaptıklarını ve yapmaklarını anlat" yine ayni kelimeleri tekrar edince "Kusura bakma aklınıza göre değil; ağalara  beylere, seylere.. göre şimdi de siyasi baronlara göre oy kullanıyorsunuz."
Bize miras kalan bu kötü alışkanlığa son verelim.

Gelecek neslimize miras bırakmayalım.
Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?