BÖLÜŞÜRSEK TOK BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ

29-01-2020

 “Sesimi duyan var mı…”
Allah kimseyi bu sesi duymak zorunda bırakmasın. Can veren tüm deprem şehidlerine Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Enkaz altından iki evladının üzerini kollarını açarak kaplamış babanın ahiret yurdunda meleklerin kolları altında adn cennetlerinde yavrularıyla buluşmasını temenni ediyorum.
Tırnaklarını kazıyarak depremzede ablamızı kurtarmaya çalışan Suriyeli Muhammed’i alnından öpüyorum.
Ve Azize güçlü duruşundan ötürü sana da teşekkür ediyorum. Biz bir kez daha gördük ki…
Bu millet belli bir toprak parçası üzerinden yaşayan bir topluluktan çok daha fazlası… Bu milletin göğsü gökyüzü gibi açık ve geniş. Depremin yaşandığı akşam artçı tehlikelerine rağmen bir çok vatandaşımız kendi imkanlarıyla deprem bölgesine yardımlarını ulaştırmıştır. 
-10 derecede sokakta deprem şokuyla geceyi geçirmelerine müsaade etmemişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve üç bakanımız ilk andan itibaren bölgeye intikal etmişlerdir. Vefat edenlerin cenaze namazlarına katılmışlardır. Devlet ve halk gönül gönüle olmuştur.
Yardım kurumları, belediyeler, AFAD, KIZILAY ve halk Aziz şehrin insanının acısını paylaşmıştır. Enkaz altındakilere acil ve yoğun müdahale edilmiştir. Kurtarma çalışmaları sabaha kadar sürmüştür. Tüm bu olağanüstü işbirliği ve mücadeleye rağmen birileri hala devlet düşmanlıklarını depremzedeler üzerinden yapmaktadır. Benim vatandaşım orada beton yığınları arasında hayatta kalma mücadelesi verirken yardımların gitmediği, deprem vergilerinin depremi nasıl engellemediği gibi saçmalıklarla nemalanmak isteyen kötü niyetliler olmuştur.
***
İlk günden tavsiyem gün birlik olma günüdür.
Tek düşüncemiz oradaki vatandaşlara daha yararlı olma düşüncesi olmalıdır.
Kızılay sms bağışı başlattı. Vay efendim devletin gücü mü yoktu ki… Devletin gücü Van depremindede gördüğünüz üzere yeni bir şehir imar edecek kadar var. Devlet sms ile yollayacağın 10 liranın hesabına da kalkışmaz lakin toplumsal birlik, beraberlik ve kenetlenme duygusu böyle sağlanabilir bunu da anlamadılar. Vizyon her insana lazım. Özellikle muhalif seslere…
Bu çatlak sesleri duymayalım. Fairy’nin bile çıkaramadığı yanık tencere dipli sesli kadınları işitmeyelim. Yunus’un çocuklarıyız. Bölüşürsek tok bölünürsek yok olacağımızı bizden iyi kimse bilemez. İşimize bakalım. Gerçek kahramanları destekleyelim. Azizeleri kurtaralım. Göğsündeki dikiş tutmaz yaralara aldırmadan, sevdiklerini nice enkazların aldığını düşünmeden tırnaklarını kazıyarak cankurtaran olan Muhammed’i sevelim. Dedim yine diyorum. Elazığ’da bu karda kışta kimsenin sokakta kalacağına inanmıyorum. Doğu halkının yüreğide sofrası da her daim geniş olmuştur. 
Bir şehir sallandı. 
Fakat milyonlar sarsıldı.  
Gün birlik olma günü.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?