BOŞA GİDEN PUANLAR

BOŞA GİDEN PUANLAR
09-11-2021

Lider Petrolspor evinde Adıyaman temsilcisi Kahta 02 Spor’u ağırladı. İlk yarısını güzel bir oyunla 2-0 önde bitirdiği karşılaşmanın 2.yarısında, son bölümde kalesinde gördüğü gollerle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı ve çok önemli bir galibiyeti kaçırdı. Sezonun 3.beraberliği ve ne ilginçtir 3’ü de kendi sahasında. 

Lig uzun ve çok enteresan maçlar olacağını önceki yazılarımda dile getirmiştim. Öyle bir karşılaşma oldu ki maç sonu şaşkınlık üzüntü ve kızgınlığımızı gizleyemedik. Öyle bir duygu karmaşası yaşadık ki sormayın. Devre arasına 2-0 girdiğimizde statta çalınan müziklerle halay çekiyorduk. Düğün veya panayır havası esiyordu tribünlerde. Maç sonrası ise alınan sürpriz sonuç ile ortalık yas evine döndü adeta. Bir maçta yaşanacak tüm duyguları yaşattığı için başta Teknik Direktör Zafer Hizarcı olmak üzere tüm futbolculara teşekkür ederiz. 

Peki, ne oldu da bu sonuçla ayrıldık sahadan. En başından alayım hikayeyi. Maça iyi başlayan ve oyunun tek hakimi Petrolspor, golcüsü Aykut Çift ile erken bir gol buluyor. Sonrasında senaryo değişmiyor. Ayağa iyi top yapan, rakibe topu göstermeyen ve hücumda pozisyonlar bulan Petrolspor tabiri caizse tek kale oyun sergiledi. Akın Akman’ın etkili oyunu, Savaş’ın hırslı futbolu ve Aykut Çift’in arzulu oluşu takımı hücumda etkili kılıyordu. Kanat beklerin ve orta alanda Okan, Ali Kemal ve Ömercan’ın mücadeleleri rakibi iyice oyundan düşürdü . Rakibin cılız ataklarında ise yine Erdi ve İlyas müthiş uyumluydular. Arka arkaya yakalanan pozisyonlar sonunda ilk yarı bitmeden Aykut Çift ile bir gol daha bulduk ve bu güzel oyun 2-0 ile araya gitti. 

İkinci yarı ise bambaşka bir film izledik. Farkı açar diye beklediğimiz Petrolspor oyunu geride kabul ederek hem oyunu rolantiye aldı hem de rakibe fırsatlar verdi. Savaş’ın sakatlanarak oyundan çıkması başlangıç oldu. Sonradan yapılan değişiklikler de tuzu biberi oldu. Orta alanda Ömercan ve Ali Kemal’i oyundan alarak o bölgeyi iyice zayıflatan Zafer hoca, yetmezmiş gibi takımı geriye yaslaması Kahta’nın ekmeğine yağ sürdü. Orta alanı rahat geçen ve Petrolspor kalesinde arka arkaya pozisyonlar bulan Adıyaman temsilcisi golleri bularak 1 puanı koparmayı başardı. Önceki hafta da Sancaktepe karşılaşmasında 3-0 öndeyken benzer hatalarla arka arkaya goller yemiş maçı son anlarda zar zor 3-2 kazanmıştık . Bu maçta da aynı senaryonun yaşanması bence tesadüf değil. Hocanın maç sonrası yaptığı açıklamalar da enteresan. Yedek kulübesinin güçlü olmamasından dolayı tüm yükün aynı futbolcularda olduğunu söyledi. Yükü eşit dağıtamıyoruz diyor. Önceki yayınlarımızda bunu dile getirdiğimizde bunu kabul etmeyen ve tüm sporcuların oynamaya hazır olduğu söylemişti. Listede bu kadar futbolcu varken 14-15 kişiden başka futbolcunun şans bulmaması kimin eksikliği veya kimin hatası? 

Karşılaşmanın hakemlerini de iki pozisyondaki kritik kararlarından dolayı kınıyorum. Yenilen 2.golde bulunduğum konum yan hakemle aynı hizadaydı. Pozisyona geç kalan ve ofsaytı görmeyen hakem, yenilen gol sonrası çok tepki aldı. Diğer pozisyon da korneri kullanırken Kahta’nın kalecisinin müdahale varmış gibi kendini yere bırakmasıydı. Öncesinde bulduğumuz gol, maçın orta hakemi tarafından kabul görmedi. Görüntüleri yakından izlediğimizde kalecinin iyi bir oyunculuk sergilediğini gördük. 

Sonuçta iyi başladığımız ama ikinci yarı devam ettirmediğimiz maçta galibiyeti elimizle kaçırdık. Sağlık olsun diyelim. Takım henüz na mağlup yoluna devam ediyor. Bu beraberlikle modumuzu düşürmeyeceğiz. Hatalarımızdan ders çıkaracağız. Sezon uzun ve nice sürprizler olacak. Rakiplerimizde puan kaybetti ve biz yine 6 puan farkla liderliğimize devam ediyoruz. 

Son olarak bugün taraftar bir başka güzeldi. Harikaydılar harika. O tribünler böyle dolu olunca ne kadar güzel oluyor stat. Keşke güzel bir galibiyet hediye edilseydi ama olmadı. Yapacak bir şey yok, önümüzdeki zorlu Nevşehir Belediyespor maçına odaklanacağız. Deplasmanı seven Petrolspor, buradan kayıpsız dönecek, dönmeli!

Bu taraftar için, bu şehir için.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?