Böyle bir başarı da var!

Böyle bir başarı da var!
19-12-2023

Batman’daki okullarımızın spordaki başarılarına da değinmek lazım.

Değerli okurlar, son yıllarda kupa ve madalyalara doymayan, başarılarına yenilerini ekleyen bir eğitim yuvasından söz edeceğim…

2020 yılında Çay mahallesi İpekyolu caddesinde açılan Batman Veysel Karani İmam Hatip okulu lise statüsü aldı.

3 Yıllık eğitim yuvası hem spor lisesi hem ortaokul hem de fen ve sosyal proje okulu olarak açıldı.

Batman Veysel Karani İmam Hatip okulun çalışkan kurucu Müdürü Mehmet Siraç Dadak, ilk yıldan itibaren disiplinli bir şekilde kadrosunu güçlendirdi.

2023 Aralık tarihî itibariyle 1176 tane kupa madalya elde edilen kupaya ve madalya içerisinde 1 Tane Dünya Birinciliği ve 2 uluslararası 1.lik bir adet de uluslararası 3.lük elde etmiş.  

Sporda 23 değişik Spor branşlarında faaliyetleri olan okulda yüzün üzerinde Türkiye Birinciliği dereceleri ve iki yüzün üzerinde Türkiye 2 ve 3.lük elde etmişlerdir.  

Türkiye çapında en başarılı Spor okulların listesinin başında yer almayı başaran okul.

Spora altın harflerle adını yazdıran bu örnek eğitim yuvası, ilimizi ve bölgemizi ve Türkiye’yi temsil ettiği bilinmektedir.

Özellikle oryantiring, güreş, judo, Kort tenisi, Badminton, bocce, yüzme, triatlon ve atletizm dallarında sayısı yüzleri bulan dereceleri bulunan okulun hedeflerinden biri de 2024 yılında yapılacak olan Paris olimpiyatlarına Batman'da en az 4 tane sporcu katılım sağlamak. Son bir ay içinde elde edilen dereceler umut verici.

Okulun futbol takımı, Batman'daki tüm liseleri geride bırakarak bölge finaline çıkması da küçümsenmeyecek bir başarı. 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve diğer yetkililerin ziyaret ettiği bu eğitim yuvası hem eğitim de hem de sportif başarı da güzel işlere imza atıyor…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?