BÖYLE DEVAM

BÖYLE DEVAM
04-10-2021

İyi başladığımız, aralarda duraksadığımız ve sonunda iyi bitirdiğimiz bir maçın yorumu ile karşınızdayım.

Evinde galibiyeti olmayan Petrolspor, etkisiz rakibi Artvin Hopaspor’u Akın Akman’ın 81.dakikadaki golüyle devirmeyi başardı ve iç sahadaki uğursuzluğu da üstünden attı.

Maça dediğim gibi iyi başlayan taraf Petrolspor’du ve bu maç sonuna kadar devam etti. Karşılamanın temposu ara sıra değişse de oyunun hakimi kırmızı-beyazlı ekipti.

İlk yarıda ard arda yakalanan pozisyonlar, takımın bu eksikliğini giderdiğini gösterdi. Sadece final toplarında hedefi tutturmayı becerebilirsek gol sorunumuzu da çözmüş olacağız. Ayrıca önceki yazılarımda dile getirdiğim gibi kanatlardan içeriye etkili toplar halen gönderemiyoruz.

Aykut’u bu yüzden topla fazla buluşturamıyoruz. Böyle olunca da golcünüz gole uzak olur. Orta alanı bugün fazla anlamadım. Ali Kemal, Ahmet Teker ve Orhan Nahırcı etkisizdiler. Özellikle Orhan saç baş yoldurdu desek abartmış olmayız. Zafer Hocanın onu orda neden düşündü anlamış değilim. O mevkiinin adamı değil anladım ama hücum arkasında da oynatılmaz be hocam. Haydi oynattın, durmadan Ahmet Teker’in kanadına neden geçiyordu. Hem oynamadı, hem oynattırmadı. Devre arası olunca ‘’sarı kartı var, Hasan Çavdar ile yer değiştirir’’ dedim onu da yapmadı Zafer hoca. 65 dakika sahada kaldı ve sonrasında hocanın hamlesi geldi. Orhan’ın yerine, Ömercan Öndaş oyuna girdi. Tıpkı geçen hafta Gözgözler deplasmanındaki gibi girer girmez sahada etkisini gösterdi. Ayağında top tutan ve hücuma top aktaran isim oldu. Gününde olmayan Ali Kemal’in yerine de Umut Çakar girince takım daha da etkili olmaya başladı. Koşan ve pres yapan Umut, hücuma hareketlilik kazandırdı. Hocanın bu hamleleri maçı kazandırdı ama daha erken müdahale yapılamazmıydı da demeden edemiyor insan.

İki hafta üst üste kazanmak ve ligde namağlup yoluna devam etmek çok önemliydi. Bunu başaran Petrolsporlu futbolcuları, teknik heyeti ve maç boyunca susmayan taraftarı tebrik ediyorum.

Taraftar demişken o tribünlerin dolmaması için artık bir neden yok. İç saha rakiplere cehennem olmalı ve buradan kimse rahat çıkmamalı.

Futbol seyirci ile güzel, futbolcu dolu tribünler önünde oynar, oyun taraftar ile heyecan kazanır. Bu vesile ile artık kenetlenme vakti. Bu hafta sonu Petrolspor, Osmaniyespor deplasmanından puan veya puanlarla dönerse erken olacak belki ama bir yola girmiş olur artık.

Zira rüzgarı şimdiden arkasına alması önemli.

Hem takım hem de şehir bunu derinden hissetmeli.

Maç maç hep birlikte ilerlemeliyiz.

Mutlu bir Final için, Umutlarımız için...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?