BÖYLE DEVAM

BÖYLE DEVAM
22-11-2022

     Petrolspor inişli çıkışlı grafiğine iç sahada sürdürdüğü muhteşem performans ile devam ediyor.İvme bu sezon içeride hep çıkışta olacağına benziyor. Deplasmanların aksine rakip kim olursa olsun evinde kaybetmeyen temsilcimiz 22 puanlı Düzcespor’u zorlu karşılaşmada yenerek 6 puan değerinde 3 puanı hanesinde yazdı ve puanını 21’e çıkardı. 

 

    İyi başlayan ve maç boyunca oyunun mutlak hakimi olan Petrolspor çok istediği galibiyeti bu kez son dakikalarda gelen penaltı ile aldı.  Haftalarca son dakikalarda yenilen gollerle kaybedilen puanların telafisi olsun artık . Teknik direktör Ahmet Yavuz önceki haftalardan farklı bir sistemle çıkmadı. Sarı kart cezaları bulunan Yusuf Onur Arıkan, Ferdi Konak ve Okan Toprak kadroda yerlerini sırasıyla İbrahim İnal, Serkan Yıldız ve Serdar Göncü’ye bıraktılar. Kazanmamıza rağmen noksanlıklarımız vardı elbette. Mesela atılan 3 golün dışında kalemizde gördüğümüz iki golü de konuşmamız gerekir. Çok şükür ki bugün hiç geriye düşmedik ama ya atamasaydık. Bu anlamda skoru korumamız açısından en güvendiğimiz 1.bölgenin daha dikkatli olması gerekir. Özellikle ilk golde rakibin önünde kalan topa savunmacılarımız geçit vermemeliydi. Gelen şutu göremeyen kaleci Cihan çaresiz kaldı. İkinci golde ise sağdan göstere göstere gelen Düzcesporlu Altar’ı tehlike bölgesinden uzaklaştıracağımıza kalemizin içine kadar çekmemiz 2.golü getirdi. Çok istediği formayı sırtına geçiren İbrahim’in maç eksiği olduğunu gördük. Özellikle yenilen 2.golde normal şartlarda İbo’nun rakibini yemesi gerekiyordu. Orta alanda özellikle ilk yarıda hücum hattıyla yine bağlantı zayıftı. Ama maçın son devresinde ileride daha çok görünen takım Petrolspordu. Takım halimde mücadeleyi elden bırakmadılar ve iç sahada uzun bir aradan sonra daha çok hücumda göründüler. Berat Satılmış’ın hareketli oyunu ve kilidi açan golü , Maçın hatta haftanın golünü atan Serkan Yıldız’ın müthiş golü ve etkili oyunu , Serdar Göncü’nün enerjisi, Kanatlarda arzulu oyunlarıyla Mahsun ve Fatih’in mücadeleleri, son dilimde görmek istediğimiz Ebu Sıddık kalitesi, oyuna sonradan giren İlter Ayyıldız zekası ve formayı mutlaka giymeli dediğim Melih Kılıç’ın yere sağlam basan hücum gücü galibiyeti getiren unsurlardı. Takımın penaltıcısı ve en golcü ismi stoperimiz Şahin Şafakoğlunu da attığı galibiyet golünden dolayı da unutmamak lazım. Sonuç olarak alınlarının akıyla bu zorlu maçı kazanan tüm takımı yürekten tebrik ediyorum. Bu çaba, arzu ve gayretin devamını diliyorum.

     2.lig beyaz grup emin olun ateşten gömlek. Hangi hafta hangi takımın kazandığı belli olmuyor. Kağıt üstünde zorlanırız dediğimiz haftada haneye 3 puanı eklemek ve rakiplerin puan kaybettiği haftada kazanmak çok güzel oldu. Takımı yukarıda tutmak hatta play of potasının içine atmak için elimizden geleni yapmalıyız. İç sahada gösterilen performansın benzerini deplasmanlarda da gösterip puanlar alırsak işin rengi otomatikman değişir zaten. Bunun ilk adımını da haftaya İzmir deplasmanında Menemenspor karşısında almamız gerekir. Şeytanın bacağını kırarsak sonraki iç saha maçımızda güzel bir atmosferde yeniden diyebileceğiz belki de. Ama bunu hayal ederken bir de tek yumruk olmamız gerektiğini de altını çizerek belirtmek istiyorum. Tüm gayret, çaba ve emekler unutulmamalı ki bu şehir için, bu arma için. Bu anlamda birlik ve beraberlik içinde hem tribünde, hem de saha da tek vücut olmalıyız . Başarı böyle gelir, böyle kazanırız. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?