Bozuk inançtan korunma

Bozuk inançtan korunma
01-10-2022

Bozuk inançtan korunma: Allah adına hareket etmektir. Allah’a  borçluluk bilincinde olmak. Şirkten uzaklaşmak, Allah’ın emrine uyarak, Allah’tan başkasından istememektir. Servet ve evladın esiri olmamaktır. Kur’an-ı Kerimden ders alarak manevi kirlerden arınma gayreti içinde olarak, ahiret endişesi taşıyarak, Rabbinin adını hatırda tutarak, her an Allah ne der düşüncesiyle, İffetlerini koruyan, emanetlerine ve sözlerine riayet eden, şahitliğin hakkını veren, adaletten ayrılmayan, salatın hakkını vererek, titizlikle koruyan bozuk inançtan korunabilir. Bozuk inançtan korunanlar cennetlerde sınırsız ikrama nail olacaklardır.

  Bozuk inançtan korunma: Allah adına hareket ederek Kur’an-ı Kerimden ders almaktır. ‘’Bilakis kim taahhütlerine ( Allah’a verdiği söze) sadık kalır( bunun gereği olarak şirkten, günahtan, kötülükten ve isyankarlıktan sakınır) ve sorumluluk bilinci taşırsa, iyi bilsin ki Allah sorumluluk bilinciyle hareket edenleri sever.’’ (Al-i imran suresi;76.ayet) ‘’Gerçek şu ki, bu vahiy muttakiler için bir uyarıdır.’’ ‘’ Ama kesinlikle Biz, sizden yalanlayanlarda olduğunu da çok iyi biliyoruz.’’ ‘’ Bir o kadarda kesin olan da şu ki, bu durum inkarı hayat tarzı edinenler için derin bir pişmanlık kaynağı olacak.’’ ‘’Zira O(vahiy) mutlak hakikattir.’’ ‘’Sözün özü: (Ey muhatap) sen, azamet sahibi Rabbinin adına hareket et! ‘’(Allah Resulü bu ayeti namazlarınızın rükuuna koyun dedi.) (Hakka suresi;48-52.ayetler.)

‘’Manevi kirlerden arınma gayretinde olanlar, Rabbinin adını hatırda tutarak, salatın hakkını vererek bozuk inançtan korunacak, kurtuluşa erecek. (A’la suresi;14-15.ayet.) ‘’ Namazlarında dik duranlar müstesna.’’ ‘’Onlar ki namazlarında titiz ve devamlıdırlar.’’ (Me’aric suresi;22-23.ayetler) Namaz: dünya hayatını gök iğnesiyle ahiret atlasına günde beş kez dikmektir. Namaz tatminsizliği Allah ve cennetle tatmin olma yolunda bir teşvik kılar. ‘’Onlar ki, malları üzerinde belirli kimselerin hakkı olduğunu bilirler.’’  Zekat varsılın yoksula bir ikramı değil, yoksulun varsıldaki hakkıdır. ‘’Hassaten yardım isteyenlerin ve (istemediği için) mahrum kalanların.’’(Me’aric suresi;24-25.ayet). Bozuk inançtan korunan zekat bilincinde olandır.

 Ahiret inancı endişesi taşıyan bozuk inançtan korunur. ‘’Onlar,(hem sözleri ve davranışlarıyla) hüküm gününü tasdik ederek iman iddialarında doğru olduklarını ispatlayan müminlerdir.’’  ‘’Onlar, Rablerinin azabından korkup derin bir ürperti içerisinde kötülüklerden uzak duranlardır.’’(Me’aric suresi;26-27-28.ayetler.) ‘’ Yine; iffetlerini koruyan, emanetlerine ve sözlerine riayet eden, şahitliğin hakkını veren, salatlarının kalitesini titizlikle koruyanlar (Resüllullah şöyle buyurmuştur: kul, namazında etrafıyla ilgilenmediği sürece, yüce Allah kuluna yönelir. Kul etrafıyla ilgilenmeye  başladığında,  Allah da ondan yüz çevirir.)bozuk inançtan korunarak, cennetlerde sınırsız ikrama nail olacaklardır.’’(Me’aric suresi;29-32-35.ayetler.)

  Bozuk inançtan korunma vicdan ve fıtratını korumaktır.’’ Bilakis, kim taahhütlerine sadık kalır ve sorumluluk bilinci taşırsa, iyi bilsin ki Allah sorumluluk bilinciyle hareket edenleri sever. (Taahhüt: vicdan ve fıtrata delalet eder. Her sapma, aslında fıtrat ve vicdana ihanettir. Fıtrat ve vicdana ihanet ise, özünde Allah’ın ahdine ve Allah’a verilen söze ihanettir.)’’(Al-i imran76.ayet). ‘’Allah’a karşı taahhütlerini ve yeminlerini az bir pahaya satanlar var ya; onların ahirette payı olmayacak, Allah onlarla konuşmayacak, kıyamet günü Allah onların yüzüne bakmayacak ve arındırmayacak onları; nihayet onların hakkı acı bir azaba mahkum olmaktır.’’(Al-i imran suresi;77.ayet). ‘’Ve sen (ey nebi) her türlü sapmadan ve aracı fikirden uzak durarak, varlığını tümüyle doğru dine ada. Sakın şirk koşanlardan olayım deme!’’(Yunus suresi;105.ayet).

  Aracısız kulluğu: tevhidi hayat tarzı edin! Yöneldiğin istikamet, Allah’ın senin için tayin ettiği amaçla çakışsın. ‘’ (Ey nebi!) Deki: Ey insanlık ailesi!  İşte size Rabbimden hakikatin ta kendisi gelmiştir. Artık kim doğru yolu tercih ederse: hiç şüphesiz O, bu tercihini kendisi için yapmış olacaktır. Kim de yoldan saparsa, hiç şüphesiz onun sapma tercihi kendi aleyhine olacaktır. Ama ben tercihlerinize karşı sizi savunan biri değilim.’’ ‘’İmdi ey Nebi sana indirileni izle ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret! Zira hüküm verenlerin en hayırlısı O’dur. ’’(Yunus suresi;108-109.ayetler.

  Bozuk inançtan korunma: saf ve samimi borçluluk bilinciyle Allah’a kulluk etmektir. Bunun için gerçek mürşidi kamilKur’an-ı Kerim ile hayatı inşa etmektir. ‘’ Bu ilahi mesaj her işinde mükemmel olan, her hükmünde tam isabet kaydeden Allah katından indirilmedir.’’ ‘’Bu ilahi mesajı gerçek bir amaçla biz indirdik. Şu halde, sadece zatına hasredilmiş saf ve samimi bir borçluluk bilinciyle Allah’a kulluk et.’’(Zümer suresi;1-2.ayet) Dostlar: cümlemiz bozuk inançtan korunarak, saf ve samimi olarak  Allah’a borçluluk bilinciyle kulluk edelim! İnşallah! Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?