BU SEÇİMDE TERCİHİM, KADINLARDAN YANA

12-03-2019

Yazı işleri Editörümüz Hatice Türkan’ın kadın muhtar adaylarını tanıttığı sayfayı ilgiyle takip ettikten sonra açıkçası bazı kadın muhtar adaylarını mercek altına aldım.

Biraz kolaycılık yaptım belki de kendi mahalleme yakın olan adayları seçerek ama yine de bugünkü köşe yazımı 8 Mart’ın hemen sonrasında kendilerine ayırmayı kendime vazife buldum doğrusu.

Köşemi takip edenler, siyasete çok fazla yer vermediğimi iyi bilirler ama bugün size Batman’da kadınların gücünden, hayallerinden, projelerinden bahsedeceğim.

Muhtar adaylıkları hiçbir dönem bu kadar popüler ve istenilesi hale gelmemişti.

Bu seçim, benim için de farklı bir seçim olacak, kutuplaşan iyice gerginleşen bu seçim ortamında benim oyum, yerel seçim bile olsa ortamın yumuşamasından, duygusallaşmasından yani kadınlardan yana olacak.

Siyaset arenasını erkeklere bıraktıkça ortamın iyice gerginleştiğini gözlemleyebiliyoruz sizin de bildiğiniz üzere.

Bütün adaylar çok istekli ve hevesliler.

Aday oldukları mahalleleri kendi evlerine verdikleri çeki düzen gibi düzenlemek pırıl pırıl yapma hedefindeler.

Bütün adayları tanıtma şansım olmasa da, kendi mahalleme yakın birkaç adayın projelerinden bahsettirmeyi, kendime vazife gördüm açıkçası, çünkü çok heyecanlılar bir an önce seçilelim de iş başına koyulalım.

Belde Mahallesinin Kadın Muhtar Adaylarından Güneş Ergüven, 10 yıldır ikamet ettiği mahallesinde yaşlılar ve çocuklara hizmet verdiğini, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını bu işi iyi kotaracağını iddia ediyor mesela.

Ve bakın ne diyor kendi ağzından, dinleyelim;

 “Herkesin hayatına bir noktada elimi değdirmeyi, faydalı olmaya çalıştım ve bu doğrultuda yüzlerde gülümseme özellikle de dua almayı amaç edindim, Belde Mahallesi Adaylarından destek bekliyorum”

31 Mart’ta yapılacak olan seçime 6 kadın aday güçlerini birleştiriyor ve ortak hareket ediyor, kavga gürültü yok, hamaset yok, farklı mahallelerde bulunan kahve, market ve mağazaları gezen kadınlar, vatandaşlara çalışmaları hakkında bilgi verip destek istiyor.

...

Batman’a Kadın Eli değecek’ şiarıyla seçim çalışmalarına devam eden Fatih Mahallesi`nden Kadın Muhtar Adayı Esma Demir’e kulak verdiğimizde de;

“41 yaşındayım, kendindeki potansiyeli insan odaklı bir değer ve sevgiyle taçlandırmak amacıyla göreve talibim. Çevremdeki insanların teşvikleri ve insanlara verdiğim değerden dolayı aday oldum. Her şeyden önce bir anne, bir kadın olarak sahip olduğum potansiyeli fark ettim”

...

Yaklaşık 25 yıldır Şafak Mahallesi’nde ikamet eden Muhtar Adayı Gurbet Özerdem ise şunları konuştu;

“Seçildikten sonra Alo 24 hattını kurmak istiyorum. 7 gün 24 saat mahallenin sıkıntılarına çözüm olmak işitiyorum. Azalarımı da kadınlardan seçmek istiyorum. Erkekleri ötekileştirmek değil, kadınları iş sahalarına çekmek, elimizin hamuruyla mahalleyi yoğuracağız. Erkek muhtar zihniyetini aşıp kadın muhtar adaylarıyla değişme zamanı’’

...

Şimdi soruyorum siz sevgili okurlara;

Erkek adaylarda bu hırsı ve çalışma azmini görebiliyor musunuz?

Ben göremiyorum şahsen.

Bu yüzden bu seçimde oyum kadınlardan yana olacak!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?